Betontegels met motief

Ga voor de meest unieke en speelse uitstraling met betontegels met motief. Deze zijn eenvoudig en snel te bestellen bij Buitenbart. Op deze pagina vind je onze gehele collectie aan betontegels met motief. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen met de meest uiteenlopende designs. Meer informatie over de tegels vind je onderaan deze pagina of neem hiervoor contact met ons op. De tegels eerst bezichtigen? Kom dan langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

6 producten

6 producten

Betontegels met motief voor buiten

Ga je voor beton als bestrating, maar wil je deze toch voorzien van een unieke print? Betontegels met motief zijn hiervoor de oplossing. Ook deze tegels hebben wij bij Buitenbart in het assortiment opgenomen. Door de grote verscheidenheid in designs vind je gegarandeerd de tegel die het beste bij jou past. Met deze tegels profiteer je niet alleen van het uiterlijk, maar ook van de andere voordelen van beton. Welke dit zijn leggen we je hieronder uit.

Voordelen betontegels

Beton bestaat uit een mengsel van cement, water, grind en zand. Dit mengsel wordt in een bepaalde mal gegoten en vervolgens uitgehard. Het resultaat is een hard materiaal, waarmee een duurzame tegel wordt gevormd. Beton heeft een open structuur. Dit zorgt ervoor dat vocht goed door de tegel wordt opgenomen. Het voordeel hiervan is dat je bestrating na een regenbui niet lang nat zal blijven, waardoor de kans op uitglijden heel klein is. Daarnaast kan beton eenvoudig worden verwerkt. Hier heb je namelijk geen speciale ondergrond voor nodig. Een geëgaliseerde ondergrond van vulzand is voldoende. Een ander voordeel van betontegels met motief is de geprinte toplaag. Deze toplaag geeft de tegel niet alleen een mooie uitstraling, maar zorgt er ook voor dat deze behouden blijft. 

Nadelen tegels beton

De open structuur van beton heeft niet alleen voordelige, maar ook nadelige eigenschappen. Naast vocht wordt ook vuil door de tegel opgenomen. Daardoor zijn betontegels moeilijker schoon te maken. Daarnaast zorgt de open structuur ervoor dat algen meer kans hebben om te groeien. Het gevolg is groene aanslag op de tegels. Dit kan je echter eenvoudig aanpakken met een algenverwijderaar. Meer informatie over het verwijderen van groene aanslag vind je hier

Ook witte aanslag, ook wel kalkuitbloei genoemd, komt voor op betontegels. Dit is een natuurlijk proces wat niet voorkomen kan worden. Maar geen zorgen, want kalkuitbloei heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegel en verdwijnt vanzelf. Meer informatie over witte uitslag lees je op deze pagina.

Afwerkingen betontegels

Betontegels zijn op verschillende manieren afgewerkt. Je hebt de keuze uit tegels van basis beton, tegels met een coating en geïmpregneerde tegels. Wat deze afwerkingen betekenen leggen wij je hieronder uit.

 • Basis beton: Heb je basis tegels dan zijn deze ook basis afgewerkt. Dat wil zeggen dat basis betontegels niet zijn behandeld. Doordat deze niet beschikken over bescherming of een coating zijn de tegels extra gevoelig voor vocht en vuil. Het resultaat is een betontegel die sneller groen wordt. Ook kalkuitbloei komt in sterke mate voor.
 • Betontegels met coating: Deze tegels zijn voorzien van een toplaag. Deze laag zorgt ervoor dat het oppervlak van de tegel wordt verdicht. Dit biedt bescherming tegen vuil van bovenaf. Daardoor is een betontegel met coating gemakkelijker schoon te maken dan een basis betontegel.
 • Geïmpregneerde betontegels: Heb je geïmpregneerde betontegels, dan zijn deze doordrenkt met een andere stof. Deze stof zorgt ervoor dat de tegel in het geheel beschermd wordt tegen vocht en vuil. Het resultaat is dat geïmpregneerde tegels minder gevoelig zijn voor groene aanslag en kalkuitbloei. De kleur van de tegels blijft langer behouden, doordat deze minder snel groen of wit worden.
 • Geprinte betontegels: Dit zijn de GeoProArte tegels van MBI. Deze tegels zijn voorzien van een hoogwaardige toplaag die digitaal op de tegels wordt geprint. Deze toplaag geven de tegels kleurvaste en krasbestendige eigenschappen, zodat het design altijd mooi zal blijven. Daarnaast zijn deze tegels voorzien van viervoudige bescherming tegen vuil en alle weersinvloeden.

Betontegels met motief van topmerken

Op zoek naar betontegels met motief van topkwaliteit? Ga dan voor de GeoProArte serie van MBI. Dit zijn hoogwaardige terrastegels van beton met digitaal geprinte toplaag. Dankzij deze techniek zijn eindeloos veel designs mogelijk. Ga bijvoorbeeld voor GeoProArte tuintegels met mozaïek print of  bloemenmotief. Beide designs geven je tuin de meest unieke en speelse uitstraling. Een ander kenmerk van de GeoProArte tegels van MBI is de viervoudige bescherming. Dit maakt de tegels gemakkelijker schoon te maken, waardoor je bestrating zeer onderhoudsvriendelijk is. Meer informatie over GeoProArte vind je hier.

Daarnaast hebben wij ook enkele betontegels met motief van Excluton in ons assortiment opgenomen. Deze tegels voor een rustieke en toch eigenzinnige afwerking van je tuin. De tegels zijn diep ingekleurd en voorzien van bescherming tegen vocht. Dit zorgt ervoor dat de terrastegels met motief langer mooi blijven en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Veel gestelde vragen over betontegels met motief

 • Hoeveel betontegels passen in een vierkante meter?

  Hoeveel tegels exact in een vierkante meter gaan is afhankelijk van de maatvoering. Heb je tegels van 60x60cm dan heb je per vierkante meter 2.77 tegels nodig. Deze tegels hebben namelijk een oppervlakte van 0.36 vierkante meter. Je kan ervoor kiezen om dit zelf uit te rekenen, maar je kan dit ook laten doen. Een handig hulpmiddel hiervoor is de calculator op onze online winkel. Deze is te vinden bij iedere tegel. Het enige dat je hoeft te doen is het aantal vierkante meters invullen en de calculator doet de rest. Zo weet je meteen hoeveel tegels je nodig hebt en wordt dit meteen afgerond op bestelhoeveelheden. Wij raden aan om altijd meer te bestellen dan nodig. Dan weet je zeker dat je genoeg tegels hebt, ook als er tegels gezaagd moeten worden.

 • Hoe lang blijven betontegels mooi?

  Dit hangt af van de behandeling die de tegels gehad hebben. Ga je voor basis betontegels, dan zullen deze sneller teruglopen in kleur. Om ervoor te zorgen dat betontegels langer mooi blijven kunnen deze worden behandeld. Door de tegel te voorzien van een coating of een impregnant blijft de kleur langer behouden, waardoor de betontegel langer mooi blijft. GeoProArte tegels blijven dankzij de geprinte toplaag altijd mooi. 

 • Kunnen betontegels worden afgetrild?

  Betontegels met motief kunnen niet worden afgetrild, omdat dit de toplaag beschadigt. Gebruik in plaats daarvan een rubberen hamer om de tegels aan te kloppen. Zo weet je zeker dat de tegels goed liggen, zonder deze te beschadigen. De ondergrond wordt wel afgetrild, zodat deze zolang mogelijk stevig blijft liggen.

 • Hoe krijg je betontegels weer schoon?

  Je hebt een prachtig terras, pad of andere sierbestrating aangelegd. Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Op den duur komt altijd vuil op de tegels terecht, waardoor de bestrating niet meer zo mooi is. Dan kunnen de tegels eenvoudig worden gereinigd. Hoe je dit het beste aanpakt lees je hier.

 • Welke ondergrond onder betontegels?

  Betontegels kunnen in een normaal zandbed van 15 tot 20cm dik worden gelegd. Dit betekent dat een ondergrond van geëgaliseerd vulzand voldoende is. Op zoek naar meer informatie van de aanleg van bijvoorbeeld een terras? Klik dan hier.