Afwerking muurblokken

Op zoek naar muurblokken voor in de tuin? Bestel online bij Buitenbart. In ons assortiment vind je muurblokken van verschillende, soorten, kleuren en maten. Gegarandeerd voor elke tuin de mooiste oplossing.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 229

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 229

Materiaal muurblokken

Muurblokken zijn verkrijgbaar in beton en natuursteen. Met name beton is erg populair. Dit omdat het een goedkoop en veelzijdig materiaal is. Daarnaast zijn blokken van beton makkelijk hanteerbaar. Maar dit materiaal heeft ook een nadeel. Zo zorgt de open structuur voor verkleuring en zijn de stapelblokken moeilijk schoon te maken. Dit komt doordat groene aanslag en ander vuil in het materiaal trekt. Het voordeel is wel dat muurblokken hierdoor eerder een robuuste uitstraling krijgen. Wil je blokken die langer op kleur blijven, waarbij ook schoonmaken makkelijker gaat? Dan kan je gaan voor natuursteen. Dit materiaal is duurder, maar heeft wel een voordeel ten opzichte van beton. De kleur blijft namelijk langer mooi, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan onderhoud.

Verschillende afwerkingen

Naast het verschil in materiaal kan je ook tussen verschillende afwerkingen kiezen. Denk hierbij aan stapelblokken met een gladde structuur, of met een bepaald reliëf. Ook de afwerking zorgt voor een ander uiterlijk. Wil je een strakke uitstraling? Ga dan voor muurblokken met een gladde structuur. Wil je een robuuste uitstraling? Kies dan de structuur met reliëf, die verkrijgbaar is met verschillende motieven. Ook kunnen stapelblokken getrommeld worden, zodat deze een ouder uiterlijk krijgen. Wat voor resultaat je ook wilt, voor elk idee is de perfecte oplossing te vinden.

Muurblokken in de mooiste kleuren

Heb je het materiaal en de structuur gekozen? Dan kan je de muurblokken ook nog opdelen in veel verschillende kleuren. Wil je een zwarte border of hoge muur? Denk dan eens aan de kleuren antraciet en nero. Deze prachtige zwarte tinten zorgen voor een luxe en elegante uitstraling. Houd je meer van landelijk? Dan zijn ook hier verschillende oplossingen voor, zoals clave autumn. Deze stapelblokken verschillen allemaal van kleur en tint. Gebruik je deze stenen voor het opbouwen van een muur, dan krijg je een mooi afwisselend patroon.

Voor iedere toepassing de juiste maat

Wat je ook van plan bent, je kan altijd blokken vinden in de juiste maat. De meest gangbare zijn de 15x15x60cm muurblokken. Heb je een constructie bedacht waarbij een dunnere maat beter uitkomt, omdat deze simpelweg mooier staat? Denk dan eens aan de blokken van 12x12x60cm. Ook zijn er kortere varianten van 30 cm lang. Deze blokken zorgen ervoor dat ook kleinere constructies makkelijker gebouwd kunnen worden.De maat geeft ook een ander uiterlijk aan het geheel. Zoals je ziet hebben wij van Buitenbart een zeer uitgebreid assortiment muurblokken, zodat je voor elk idee het perfecte materiaal vindt.

De mooiste creaties

Dankzij de vele keuzes in materiaal, kleur, afwerking en maat kan je alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan borders of hoge muurtjes, waarmee je een mooie afscheiding in de tuin creëert. Ook kan je stapelblokken gebruiken voor op maat gemaakte bankjes. Wil je de tuin voorzien van planten en bloemen? Denk dan eens aan een plantenbak. Deze kan je dankzij de blokken geheel op maat maken, waarbij je ook de vorm zelf bepaalt. Maak je tuin nog mooier, rustieker en kleurrijker met een plantenbak. Om je hierbij te helpen hebben wij een blog geschreven. Je kan natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag.

Zorg voor de juiste ondergrond

Wat je ook van plan bent, het is belangrijk om eerst de ondergrond te bewerken. Deze moet namelijk wel stevig genoeg zijn om de constructie te dragen. Ook kan deze na verloop van tijd wegzakken. Heb je een goede ondergrond? Dan zal dit gelijkmatig gebeuren, zodat de constructie niet scheef komt te staan en dus mooi blijft. Let er bij de ondergrond op dat deze geheel waterpas is afgesteld. Ook dient deze extra te worden verstevigd. Voor de beste versteviging raden wij aan opsluitbanden van 5x15x100cm te gebruiken.

Muurblokken lijmen

Ook voor het lijmen van muurblokken kan je bij ons terecht. Wij hebben namelijk verschillende soorten lijm in ons assortiment opgenomen. Denk hierbij aan kit en steenlijm poeder, waarmee je de muurstenen gemakkelijk metselt. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor PU-steenlijm. Alle soorten lijm hebben een eigen gebruiksaanwijzing. Ook zijn deze geschikt voor andere toepassingen. Wil je weten welke soort je het beste kunt gebruiken? Kom langs in een van onze showtuinen voor advies. Heb je hier geen tijd voor, dan kan je ons natuurlijk ook bereiken via de telefoon en e-mail.

De constructie afwerken

Ook voor het afwerken van de border, muur of plantenbak kan je bij Buitenbart terecht. Je kan ervoor kiezen om de rand te laten voor wat het is. Dit zorgt voor een authentieke afwerking. Heb je liever een strakke afwerking? Dan kan je ervoor kiezen om afdekranden op de constructie te lijmen. Dit zorgt voor een strakke en elegante uitstraling. Ook afdekranden bestel je bij Buitenbart online.

Hoe zwaar is een muurblok?

Hoeveel een muurblok weegt is afhankelijk van de maat. Je kunt ervan uitgaan dat muurblokken van 15x15x60cm ongeveer 30 kg wegen. Dit is ook gelijk het grootste verkrijgbare formaat. Alle andere maatvoeringen zijn automatisch lichter. Ook geldt hier de regel: hoe zwaarder het blok, hoe moeilijker dit te hanteren is. Zo ben je met zwaardere blokken langer bezig met het bouwen van de constructie.

Hoeveel muurblokken heb je nodig?

Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je wilt bouwen. Ook de grootte en hoogte van de constructie maken een verschil. Hoeveel blokken je uiteindelijk nodig zult hebben is eenvoudig te bepalen. Maak bijvoorbeeld een schets van de constructie, zodat je de afmetingen goed in kaart hebt. Van hieruit bereken je hoeveel stapelblokken je nodig hebt. Wij adviseren je om altijd extra blokken te bestellen. Het kan namelijk onverhoopt gebeuren dat een of meerdere blokken beschadigd raken. Dan is het altijd handig om extra in huis te hebben, zodat je alsnog uitkomt.

Filters