Graniet

Tegels van graniet voor buiten kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en afwerkingen. Zo is er voor elke situatie de geschikte en mooiste graniet tuintegel te vinden. Op deze pagina vind je onze gehele collectie graniet tegels voor de tuin of een prachtig terras. Meer informatie over deze natuursteen en de tegels die hieruit worden verwerkt? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

7 producten

7 producten

Graniet tuintegels

Leg een prachtige basis in de tuin aan met Graniet tuintegels. Deze zijn verkrijgbaar in neutrale tinten die perfect samengaan met andere kleuren. Heb je een terras van natuursteen terrastegels? Dan zullen andere elementen zoals planten worden geaccentueerd, zodat je buitenplaats een natuurlijke uitstraling krijgt. Graniet is een steensoort bestaande uit magma dat op diepte stolt. Wanneer magma afkoelt vormt dit een hard gesteende, waarin kristallen zijn ontstaan. Deze kristallen zorgen voor de gelijkmatige en gespikkelde structuur van graniet. Door het gesteente te zagen worden onder andere tegels gevormd. Kenmerken van deze tegels lees je hieronder.

Voordelen tegels graniet

Uit graniet worden ook tegels voor buiten gemaakt en dat is niet voor niks. Graniet is namelijk een hard materiaal met een hoge dichtheid. Hierdoor zijn granieten tuintegels vorstbestendig. Dit komt doordat vocht nauwelijks door de tegels wordt opgenomen, waardoor de tegels tijdens vorst niet kapot vriezen. Maar dit is niet het enige voordeel van graniet. Het materiaal brengt namelijk meer voordelen met zich mee, zoals:

 • Duurzaam materiaal dat levenslang mee kan gaan
 • De tegels verkleuren nauwelijks
 • Minder gevoelig voor krassen dan andere natuursteen tegels
 • Een robuust natuurproduct dat weinig onderhoud vergt
 • Elke tegel is uniek, hierdoor krijg je bestrating met een levendige uitstraling

Al deze voordelige kenmerken zorgen ervoor dat graniet tegels ook geschikt zijn om buiten te leggen, zodat je ook hier van graniet bestrating kunt genieten.

Nadelen graniet tegels

Je hebt gelezen over de voordelen van graniet, maar dit materiaal brengt ook een nadeel met zich mee. Graniet is een gesteente en steen is een gevoelig natuurproduct. Dit betekent dat je graniet tegels niet zomaar met een willekeurig schoonmaakmiddel kunt reinigen. De steen is namelijk gevoelig voor zuur, bijtende middelen, heet water en schuursponsjes. Daarnaast zijn graniet tegels niet geheel krasbestendig. Hoewel deze tegels minder snel krassen krijgen, kan dit niet geheel worden voorkomen. Voordeel is wel dat eventuele krassen op graniet tegels nauwelijks zichtbaar zijn Op zoek naar informatie over het schoonmaken van graniet terrastegels? Neem gerust contact met ons op.

Afwerkingen graniet tegels buiten

Bij onze graniet tuintegels vind je in de benaming de uitdrukking Piazzo of Waterjet. De benaming is anders, maar het bewerken van de tegels is hetzelfde. Hiermee wordt namelijk bedoeld dat het oppervlak is opgeruwd en dat is voor buiten de beste afwerking. Het gevolg is tegels met een stroef oppervlak, waardoor de kans op uitglijden aanzienlijk is verkleind. Daarnaast hebben wij ook een aantal graniet terrastegels met een facet. Met facet betekent dat de randen schuin zijn afgewerkt. Hierdoor vallen eventuele oneffenheden in de bestrating minder op. 

Graniet tuintegels 60x60

Of je nou een grote of kleine tuin hebt, met de graniet tegels uit onze collectie kan elk oppervlak worden bestraat. Zo hebben wij graniet tuintegels in het populaire 60x60 formaat. Vind je grootformaat tegels mooier? Dan zijn 100x100 tegels een goede optie. Andere beschikbare formaten tuintegels graniet zijn:

 • 40x40cm
 • 40x60cm
 • 40x80cm
 • 80x80cm

Graniet tegels zwart

Granieten tuintegels zijn verkrijgbaar in verschillende tinten. Wil je donkere bestrating voor een warme sfeer? Dan zijn graniet tegels in antraciet een goede keuze. Of geef je tuin een lichte afwerking met graniet in lichtgrijs. Is antraciet toch niet helemaal wat je zoekt, omdat deze niet donker genoeg is? Bij ons slaag je altijd. Wij hebben namelijk ook een collectie zwarte tuintegels in ons assortiment opgenomen. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn GeoCeramica tegels. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende designs met natuursteen look.

Graniet tegels zagen

Graniet is een harde steensoort. Ben je van plan de tegels zelf te zagen dan heb je hier een watergekoelde zaagtafel nodig. Vraag bij het verhuurbedrijf welk zaagblad je nodig hebt om graniet te zagen. Je kan het jezelf ook gemakkelijk maken en voor het nodige zaagwerk een vakman inschakelen die ervaring heeft met het zagen van natuursteen.

Veel gestelde vragen over natuursten tegels graniet

 • Is graniet natuursteen?

  Graniet wordt gevormd door magma dat op diepte stolt en na afkoeling hard wordt. Graniet is daarom een natuursteen.

 • Is graniet vorstbestendig?

  Graniet is een steensoort met een hoge dichtheid. Hierdoor wordt vocht nauwelijks opgenomen. De kans dat graniet tuintegels kapotvriezen is daardoor nihil. Graniet is dus wel vorstbestendig.

 • Hoe worden graniet tegels gelegd?

  Wil je graniet tegels buiten leggen dan heb je hier een gestabiliseerde ondergrond voor nodig. Welke soort ondergrond je nodig hebt is afhankelijk van de situatie en de regio waar je woont. Daarom raden wij aan om voor goede verwerking van de tegels een vakman in te schakelen die ervaring heeft met natuursteen. 

 • Waar kan graniet niet tegen?

  Graniet is een natuursteen en daarom gevoelig voor bepaalde middelen. Maar wat mag niet op graniet? Ga je graniet tuintegels schoonmaken gebruik dan geen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen of heet water. Deze middelen zorgen er namelijk voor dat de tegels beschadigd raken.

 • Is graniet krasvrij? 

  Hoewel deze steen minder gevoelig is dan andere natuursteensoorten is graniet niet krasvrij. Voordeel van graniet is wel dat krassen minder opvallen. Daarnaast zorgen krassen voor een geleefd uiterlijk van de tegels, waardoor je bestrating een authentiek karakter krijgt.

 • Wat kost graniet per meter? 

  Dit hangt af van het formaat tegel dat je kiest. Hoe kleiner de tegel, hoe meer je nodig hebt om een vierkante meter te bestraten.Wel ben je bij ons verzekerd van scherpe prijzen, omdat wij al onze producten aanbieden voor de beste internetprijzen. Ook ben je verzekerd van goede kwaliteit. Wij vinden alleen het beste van het beste goed genoeg. Daarom zijn al onze producten, ook graniet tuintegels, van a-kwaliteit. Daarnaast maken wij ook scherpe prijzen op het moment dat je meer meters af wilt nemen. Neem in dit soort situaties altijd even contact met ons op, dan kunnen wij je voorzien van de beste prijs van graniet tuintegels.

 • Kan graniet verkleuren?

  Graniet is een steensoort waar weinig kalk in zit. Doordat er weinig kalk in zit komt vergrijzing van de steen nauwelijks voor. De kans dat graniet tuintegels verkleuren is daarom ook nihil.

Filters