Sierpalen beton

Op zoek naar Amsterdammertjes voor in de tuin, rondom je terras of langs de oprit? Ook voor deze sierpalen ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Deze betonnen tuinpalen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten in grijs en antraciet. Maak van je eigen terrein een veilige omgeving met nostalgische sfeer door deze af te maken met sierpalen van beton. Op zoek naar meer informatie of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

4 producten

4 producten

Amsterdammertjes, sierpalen voor elke tuin

Betonnen sierpalen worden ook wel Amsterdammertjes genoemd. Dit komt doordat de palen veel gebruikt worden om de straten van Amsterdam te sieren en veiliger te maken. Maar deze zijn niet alleen voor op straat, maar ook in de eigen tuin zeer geschikt. Betonpalen kunnen namelijk voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zodat je tuin sierlijk en veilig wordt afgewerkt. Enkele functies die deze palen kunnen vervullen zijn:

 • Tuinafscheiding tussen terras, tuin, oprit of looppad
 • De stoep voor het huis veiliger maken
 • Bescherming tegen ongewenste voorbijgangers

Een groot voordeel van sierpalen is dat deze vrij te plaatsen zijn. Zo kan je deze bijvoorbeeld gebruiken om het begin en het einde van de oprit aan te duiden. Of plaats de palen in de hoeken van je terras. Kortom: wat voor tuin je ook hebt, je maakt deze af met Amsterdammertjes. Deze palen zorgen niet alleen voor een veilige, maar ook sierlijke en authentieke afwerking van je tuin.

Sierpaal beton

Betonnen sierpalen bestaan uit een mengsel van water, cement, grind en zand waar zonodig een kleurstof aan is toegevoegd. Dit mengsel wordt in een bepaalde mal gegoten en vervolgens uitgehard. Het resultaat is een sterke en duurzame betonpaal die nog jarenlang mee zal gaan. Met de juiste materialen zijn betonpalen gemakkelijk te onderhouden. Daarom hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Hiermee heb je al het nodige in huis om betonnen tuinpalen gemakkelijk weer als nieuw te krijgen. Op deze manier zorg je ervoor dat de levensduur van Amsterdammertjes aanzienlijk wordt verlengd.

Nadelen betonnen tuinpaal

Naast alle voordelen heeft beton ook een paar aandachtspunten. Beton heeft namelijk een open structuur. Hierdoor hebben algen en mossen vrije ruimte om te groeien. Het gevolg is dat de betonnen sierpalen na verloop van tijd groen worden. Maar geen zorgen, want met een algenverwijderaar is dit gemakkelijk te bestrijden. Daarnaast is beton ook gevoelig voor kalkuitbloei. Dit is een natuurlijk proces dat niet kan worden voorkomen. Deze witte uitslag heeft echter geen invloed op de kwaliteit van beton en verdwijnt na verloop van tijd vanzelf. Het is voor het oog vervelend, maar de betonpaal raakt niet beschadigd. Meer weten over kalkuitbloei? Klik dan hier.

Betonpaal antraciet

Betonpalen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo is er keuze uit onder andere grijs en antraciet. Daarbij heb je ook keuze uit een paar formaten. De mogelijkheden zijn:

 • Antraciet 105x30x30cm met een 8-hoekige voet
 • Antraciet 80x30x30cm met een 8-hoekige voet
 • Grijs 105x30x30cm met een 8-hoekige voet
 • Grijs 80x30x30cm met een 8-hoekige voet

Betonpalen in de tuin plaatsen

Betonnen tuinpalen zijn zware betonelementen. Om deze te verplaatsen heb je een minikraantje nodig. Op deze manier hoef je niet te sjouwen en voorkom je lichamelijke klachten. Daarnaast zorgt een minikraantje ervoor dat de Amsterdammertjes veilig geplaatst kunnen worden. Een minikraantje is te huur bij een verhuurbedrijf of bouwmarkt bij jou in de buurt. De palen worden met de voet in de grond gezet. Wil je de palen in je terras, oprit of andere bestrating verwerken? Dan kun je het straatwerk gewoon rondom de paal aanleggen. Je kan het natuurlijk ook makkelijker maken en een hovenier of stratenmaker inschakelen. Zij beschikken over de juiste materialen om de palen te plaatsen. Daarnaast weet je op deze manier zeker dat de sierpalen direct goed geplaatst worden.

Sierbeton prijs

De prijzen van onze betonpalen zijn variabel. De exacte prijs gaat samen met de kleur en afmeting van de betonpaal. Bij Buitenbart weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk al onze producten voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast verkopen wij alleen a-kwaliteit producten, want alleen het beste vinden wij goed genoeg. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Kan je het juiste product niet vinden? Ben je op zoek naar meer informatie of heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers helpen je graag met eerlijk en deskundig advies.

Veel gestelde vragen over sierpalen beton Amsterdammertjes

 • Wat is een Amsterdammertje?

  Dit is een betonpaal die veel voorkomt in Amsterdam, vandaar dat betonpalen ook wel bekendstaan als Amsterdammertjes. Deze palen worden veelal gebruikt om het verkeer veiliger te maken door verschillende weggebruikers van elkaar te scheiden. Maar ook op je eigen terrein kunnen Amsterdammertjes voor een mooie en veilige afwerking zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het markeren van het einde van de oprit, een terras of de tuin. Of gebruik deze betonnen tuinpalen om ongewenste gasten op afstand te houden. Dankzij het nostalgische karakter van Amsterdammertjes wordt je tuin niet alleen veilig, maar ook authentiek afgewerkt.

 • Wat kost een Amsterdammertje?

  De prijzen van Amsterdammertjes zijn variabel. Bij Buitenbart weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor deze betonpalen. Wij bieden ons hele assortiment namelijk voor de beste internetprijzen aan.

 • Wat is het gewicht van een Amsterdammertje?

  Hoe hoger het paaltje hoe zwaarder deze wordt. Enkele voorbeelden zijn:

  • Betonpaal 105x30x30cm weegt ongeveer 115kg
  • Betonpaal 80x30x30cm weegt ongeveer 100kg
 • Hoe maak je sierbeton schoon?

  Amsterdammertjes zijn duurzame en sterke betonpalen, maar na verloop van tijd komt hier toch vuil op terecht. Met de juiste materialen krijg je deze sierpalen gemakkelijk weer schoon. Daarom hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Hiermee heb je alles in huis om de palen weer gemakkelijk als nieuw te krijgen.

 • Hoe diep moet een betonnen paal in de grond?

  Doorgaans worden betonpalen voor 1/3 van de totale lengte in de grond geplaatst. Heb je gekozen voor een betonpaal met voetstuk? Dan wordt het gehele voetstuk in de grond geplaatst.

Filters