Opsluitbanden 8x20x100cm

Opsluitbanden 8x20x100cm nodig? Dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Ook opsluitbanden in deze maatvoering hebben wij in ons assortiment opgenomen. Perfect voor het opsluiten van sierbestrating en de oprit. De banden zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en antraciet. Raadpleeg voor meer informatie over deze kantopsluiting de tekst onderaan de pagina. Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze showtuinen, wij helpen je graag.

3 producten

3 producten

Kantopsluiting 8x20x100cm voor de oprit

Opsluitbanden in de maatvoering 8x20x100cm zijn geschikt voor het opsluiten van bestrating die zwaar wordt belast. De banden zijn namelijk bestand tegen de druk van een personenauto. Dit maakt deze opsluiting perfect voor de oprit, die hierdoor extra wordt verstevigd. Kantopsluiting voorkomt schuiven en verzakken van de tegels op de oprit. Hierdoor wordt de bestrating veiliger, omdat er geen oneffenheden zullen ontstaan. Ga je de oprit gebruiken voor zwaardere voertuigen? Kies dan opsluiting in de maat 12x25x100cm. Deze kunnen zelfs de druk van een vrachtwagen aan.

Kantopsluiting terras

Heb je opsluiting nodig voor bestrating met lichte belasting? Dan kan je ook voor andere opsluitbanden kiezen. Geschikte maatvoeringen zijn onder andere:

 • 5x15x100cm
 • 6x20x100cm
 • 7x40x100cm

Bovengenoemde maten zijn perfect voor het opsluiten van een grasveld, grindpad, terras en andere sierbestrating. Kortom: wat voor tuin je ook hebt, bij ons vind je de juiste opsluiting om deze stevig af te werken.

Opsluitband 8x20x100cm beton

Net als alle andere opsluitbanden wordt ook het 8x20x100cm formaat vervaardigd uit beton. Dit steenachtige materiaal bestaat uit een mengsel van cement, water, grind en zand. Dit mengsel wordt in een mal gegoten en vervolgens uitgehard. Het resultaat is een sterke en duurzame opsluitband in de gewenste maatvoering. Hiermee kan een grasveld, grind en verschillende soorten bestrating van opsluiting worden voorzien. Let er wel op dat je met deze opsluiting alleen rechte oppervlaktes op kunt sluiten. Heb je een looppad of terras dat niet recht loopt of zelfs helemaal rond is? Ga dan voor flexibele kantopsluiting. Ook deze is bij ons verkrijgbaar. Hierbij heb je keuze uit een metalen of kunststof uitvoering.

8x20x100cm kantopsluiting grijs

Opsluitbanden 8x20x100cm zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Hierbij kan je kiezen uit grijs, zwart en antraciet. Banden in de kleuren antraciet en zwart zien er op het oog niet hetzelfde uit, maar zijn in de basis wel gelijk aan elkaar. Tijdens productie worden donkere grondstoffen aan het betonmengsel toegevoegd, zodat de kleur van het uiteindelijke product donkerder wordt. Let op dat er altijd tintverschillen zichtbaar zijn. De kleuren van banden zullen daarom nooit helemaal gelijk zijn. Daarnaast lopen de zwarte en antraciete uitvoeringen altijd terug in kleur. Is het nodig om een paar opsluitbanden te vervangen? Dan raden wij aan om grijze banden te kiezen. Deze zullen dan beter aansluiten op de kleur van de bestaande opsluiting.

Plaatsing 8x20x100cm opsluiting

Er zijn twee momenten wanneer je opsluiting kunt plaatsen, namelijk voor of na de aanleg van bestrating. De plaatsing van de 8x20x100cm opsluitbanden zelf verloopt gemakkelijk. Begin met het uitgraven van een extra gleuf rondom de bestrating. Zorg ervoor dat deze diep genoeg is om de banden precies te laten passen. Vervolgens kan je de opsluiting in deze gleuf plaatsen en stevig aankloppen. Door de opsluiting aan te kloppen weet je zeker dat deze goed vast wordt gezet. Zo kan de opsluiting gegarandeerd de juiste ondersteuning bieden. Tegels of andere materialen zullen nu niet zomaar verzakken en verschuiven. Voor het mooiste resultaat worden opsluitbanden 1cm lager dan de bestrating geplaatst. Hierdoor is de opsluiting in het eindresultaat niet meer zichtbaar.

Opsluitbanden voor de beste prijs

Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan kantopsluiting is op voorhand niet direct te zetten. Dit hangt namelijk af van hoeveel opsluitbanden je nodig hebt, welke kleur je kiest en wat hier de maatvoering van is. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Ons hele assortiment bieden wij namelijk voor internetprijzen aan. Daarnaast verkopen wij alleen tuinmaterialen van a-kwaliteit. Zo ben je verzekerd van hoogwaardige opsluitbanden voor de beste prijs.

Meest gestelde vragen over 8x20x100cm opsluitbanden

 • Welke andere afmetingen van opsluitbanden zijn er?

  Opsluitbanden van beton zijn niet alleen in het 8x20x100cm formaat verkrijgbaar. Andere maten die je in ons assortiment terugvindt zijn onder andere:

  • 5x15x100cm
  • 6x15x100cm
  • 6x20x100cm
  • 6x30x100cm
  • 7x40x100cm
  • 10x20x100cm
  • 12x25x100cm
 • Hoeveel weegt een 8x20x100cm opsluitband?

  Een opsluitband van 8x20x100cm formaat weegt ongeveer 38kg.

 • Hoe hoog moet een opsluitband zijn?

  Dit gaat samen met waar je de opsluiting voor gebruikt. Ga je bestrating aanleggen die niet zwaar belast wordt, zoals een terras of looppad, dan is 15cm voldoende. Bestrating die zwaarder belast gaat worden, zoals de oprit, vraagt om opsluitbanden van minimaal 20cm hoog en 8cm dik.

 • Hoe maak je opsluitbanden passend?

  Opsluitbanden hebben standaard een lengte van een meter. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een andere lengte nodig hebt, bijvoorbeeld 80cm. Dan kan je de opsluitband gemakkelijk zelf op maat zagen. De middelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn een slijptol of een watergekoelde zaagtafel. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om contact op te nemen met een vakman, zodat je het kan laten doen.

 • Hoe diep moet een opsluitband de grond in?

  Heb je een terras aangelegd en wil je deze opsluiten? Laat de opsluiting dan tot 1 cm onder de tegels uitkomen. Zo wordt je bestrating stevig en strak afgewerkt, maar zijn de opsluitbanden buiten het zicht. Daarnaast kun je ook kantopsluitingen gebruiken voor het maken van een borderrand. De meest geschikte maatvoeringen hiervoor zijn 6x20x100cm, 6x30x100cm en 7x40x100cm. Ga je een border maken, dan wordt de opsluiting voor 2/3 deel in de grond geplaatst. Het overige deel dat boven de grond uitkomt vormt dan de border.

Filters