Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Travertin

Travertin terrastegels van natuursteen kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Verkrijgbaar in verschillende maten en een wildverband voor afwisselende bestrating. Travertin terrastegels zijn perfect voor een terras in mediterrane stijl. Geschikt voor alle oppervlaktes, zodat zowel grote als kleine tuinen kunnen worden bestraat. Bekijk op deze pagina al onze Travertin tuintegels. Op zoek naar meer informatie of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

3 producten

3 producten

Travertin natuursteen tuintegels

Geef je tuin een natuurlijke afwerking met travertin tuintegels, die perfect zijn voor een terras of andere bestrating in mediterrane stijl. Maar wat is travertin eigenlijk? Travertin is een kalksteen die zich kenmerkt door kleine onregelmatige poriën. Deze poriën zijn ontstaan door afgestorven, takken, planten en andere natuurlijke materialen die zijn verteerd in het gesteente. Dit is in travertin tegels terug te zien als kleine gaatjes. Samen met onregelmatige kleurschakeringen geven deze gaatjes elke tegel een uniek uiterlijk. Het resultaat is een terras, looppad of een siertuin met een robuuste uitstraling.

Afwerking travertin tegels voor buiten

Natuursteen tegels kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. Dit kan onder andere worden aangeduid met de bewoording Antique Honed, welke je terugvindt bij onze tuintegels van travertin. Antique Honed wil zeggen dat de tegels getrommeld en gezoet zijn. Tegels die getrommeld zijn hebben een behandeling ondergaan. Deze behandeling zorgt ervoor dat de hoeken en randen ongelijk worden afgewerkt. Gezoet betekent dat het oppervlak van de tegels egaal en glad zijn afgewerkt. De combinatie van trommelen en zoeten zorgt voor een unieke tegel met een robuuste en toch strakke uitstraling.

Voordelen travertin tegels buiten

Travertin is een natuursteen waarmee je niet alleen binnen een vloer, maar ook buiten bestrating aan kunt leggen. Leg je de tuin aan met travertin tegels dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Duurzaam materiaal dat levenslang mee kan gaan
 • Slijtsporen zorgen voor een karakteristiek uiterlijk
 • Na verloop van tijd worden de tegels mooier
 • Elke tegel is uniek, hierdoor krijg je bestrating met een levendige uitstraling
 • Kleurstelling die bij elke stijl en andere kleur past

Nadelen travertin

Naast alle voordelen heeft travertin ook nadelige kenmerken. Het is namelijk een broos en gevoelig gesteente. Dit betekent dat travertin tuintegels niet bestand zijn tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Een travertin terras kan daarom niet zomaar met elk willekeurig schoonmaakmiddel worden gereinigd. Daarnaast zorgen de gaatjes van het gesteente voor meer vuil in de tegels, die moeilijker te verwijderen is. Een ander nadeel van travertin is dat dit gesteente gevoelig is voor krassen. Travertin tegels raken sneller beschadigd en dit is ook duidelijk te zien. Al zorgt dit wel voor het karakteristieke uiterlijk van de steen. Dit betekent dat beschadiging de tegels juist mooier maakt, doordat deze een doorleefde uitstraling krijgen. Op zoek naar informatie over het schoonmaken van travertin terrastegels? Neem gerust contact met ons op

Travertin tuintegels 60x60

Travertin tegels zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen. Ga voor het populaire 60x60 formaat, waarmee zowel grote als kleine oppervlaktes kan worden bestraat. Ga je liever voor wat anders? Dan kan je ook kiezen uit de maatvoering 40x60cm die in het halfsteensverband wordt gelegd. Ook kan je bij ons kiezen voor travertin tegels in wildverband. Dit verband bestaat uit tegels in verschillende afmetingen die afwisselend van elkaar worden gelegd. Hier is geen vast patroon voor. Hoe je wildverband legt bepaal je helemaal zelf. Let er wel op dat de horizontale en verticale lijnen zoveel mogelijk worden doorbroken. Zo weet je zeker dat je goed uitkomt met de tegels die je hebt. Met wildverband leg je gegarandeerd de meest unieke bestrating aan.

Keramiek travertin look tegels

Wil je een terras aanleggen in natuursteen travertin look, maar tegelijkertijd bestrating die niet snel beschadigd raakt? Kijk dan eens bij onze GeoCeramica collectie. Deze tegels hebben een betonnen onderlaag met een toplaag van keramiek. Dankzij de keramische toplaag zijn de mogelijkheden in design eindeloos. Daarom zijn deze tegels ook in verschillende natuursteen looks verkrijgbaar. 

Travertin terrastegels leggen

Ga je travertin bestrating leggen dan heb je een gestabiliseerde ondergrond nodig. Welke soort ondergrond je nodig hebt is afhankelijk van de situatie en de regio waar je woont. Daarom raden wij aan om voor goede verwerking van de tegels een vakman in te schakelen die ervaring heeft met natuursteen.

Veel gestelde vragen over natuursteen tegels travertin

 • Wat kost travertin per m2?

  Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan travertin tegels is op voorhand moeilijk te zeggen. Wel ben je bij ons verzekerd van scherpe prijzen, omdat wij al onze producten aanbieden voor de beste internetprijzen. Ook ben je verzekerd van goede kwaliteit. Wij vinden alleen het beste van het beste goed genoeg. Daarom zijn al onze producten, ook travertin tuintegels, van a-kwaliteit. Daarnaast maken wij ook scherpe prijzen op het moment dat je meer meters af wilt nemen. Neem in dit soort situaties altijd even contact met ons op, dan kunnen wij je voorzien van de beste prijs van travertin tuintegels.

 • Is travertin geschikt voor buiten?

  Indien op de juiste manier verwerkt is travertin ook geschikt voor buiten. Let op dat deze tegels minimaal 3cm dik zijn. Daarnaast raden wij aan om voor verwerking contact op te nemen met een vakman die ervaring heeft met natuursteen. Daarnaast zullen travertin tegels dankzij de poriën groen worden. Deze groene aanslag kan eenvoudig worden aangepakt. Hoe je dat het beste kunt doen lees je hier.

 • Wat zijn de beste natuursteentegels voor een terras?

  Welke natuursteentegels je in de tuin wilt leggen is aan jou. Dit gaat natuurlijk samen met welke tegel het beste bij jouw stijl past en wat je voor ogen hebt. Soorten die je het meest terug ziet zijn natuursteen met een hogere dichtheid en slijtvastheid, zoals graniet, leisteen en hardsteen. 

 • Welke kleur is travertin?

  Travertin wordt herkend door de diverse warme kleurnuances. De kleuren die je terugziet in deze steen lopen uiteen van beige tot diep bruin. Door deze kleurschakeringen krijgt je bestrating een warme uitstraling die perfect samengaat met de rest van je tuin. Geniet van een warme sfeer met een travertin terras.

 • Is travertin hetzelfde als natuursteen?

  Travertin is een soort natuursteen. Heb je het over natuursteen tegels, dan kan je het over verschillende soorten steen hebben waaronder ook leisteen. Andere soorten natuursteentegels zijn onder andere hardsteen, graniet en leisteen.

Filters