Verkeerselementen

Verkeerselementen van beton koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Met deze verkeerselementen zorg je voor een veilige omgeving, zowel thuis als rondom werk. Denk aan varkensruggen en stootbanden om parkeren gemakkelijker te maken. Of aan een schrikblok om te hard rijden te voorkomen. Daarnaast passen deze elementen ook mooi in iedere tuin als afscheiding. Meer informatie over betonnen verkeerselementen? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 38

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 38

Betonnen verkeerselementen

Verkeerselementen zijn veelal van beton gemaakt, omdat het een goedkoop en veelzijdig materiaal is. Daarom kan het in elke gewenste vorm worden vervaardigd, zo ook in verschillende verkeerselementen. Beton bestaat uit water, cement, grind en zand waar zo nodig een kleurstof aan wordt toegevoegd. Dit mengsel wordt in een bepaalde mal gegoten en uitgehard. Het resultaat is een sterk en duurzaam betonelement. 

Nadelen beton

Naast alle voordelen heeft beton ook een aandachtspunt, namelijk de open structuur. Dankzij deze structuur hebben algen en mossen vrije ruimte om te groeien. Het gevolg is dat betonelementen groen worden. Dit is natuurlijk voor het oog niet zo mooi, maar is met een algenverwijderaar wel gemakkelijk te bestrijden. Maak voor het verwijderen van ander vuil gebruik van ons onderhoudspakket voor beton en natuursteen. Hiermee heb je alles in huis om verkeerselementen van beton weer helemaal als nieuw te krijgen. Betonnen elementen zijn ook gevoelig voor kalkuitbloei. Deze witte uitslag is een natuurlijk proces dat niet kan worden tegengegaan. Maar geen zorgen, want kalkuitbloei heeft geen invloed op de kwaliteit van beton. Daarnaast zal deze uitslag vanzelf weer verdwijnen. Klik hier voor meer informatie over kalkuitbloei.

Soorten verkeerselementen

Verkeerselementen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Deze kunnen zowel thuis als in openbare plekken worden toegepast. Bij Buitenbart kan je terecht voor de volgende verkeerselementen:

Varkensrug parkeerbiels

Zoals de benaming al zegt wordt de varkensrug op parkeerterreinen toegepast. Deze verkeerselementen zijn verkrijgbaar in opvallende kleuren, zodat deze ook bij slecht weer duidelijk zichtbaar zijn. Varkensruggen helpen veilig en schadeloos te parkeren. Wanneer je de auto parkeert, stoten de banden tegen de varkensrug. Zo kan je op tijd stoppen en rijdt je niet tegen andere obstakels aan. Om ook schade aan je eigen auto te voorkomen hebben varkensruggen de juiste hoogte. Deze elementen zijn hoog genoeg om geraakt te worden door autobanden, maar laag genoeg om niet tegen de bumper aan te komen.

Stootband parkeerband

Ook deze elementen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat deze in alle weersomstandigheden duidelijk zichtbaar zijn. Stootbanden hebben dezelfde werking als varkensruggen. Het enige verschil zit hem in de naam.

Jumboblok: zelfde als varkensrug

Jumboblokken hebben dezelfde werking als varkensruggen en stootbanden. Kenmerkend aan jumboblokken zijn de hoogte en lengte. Deze elementen zijn namelijk hoger en smaller dan parkeerbanden. Dankzij de hoogte zijn jumboblokken ook perfect te gebruiken als afscheiding van bijvoorbeeld de stoep en oprit.

Schrikblok bermblok

Schrikblokken worden ook wel bermblokken genoemd. Deze blokken kom je veel tegen langs wegen waar vaak te hard wordt gereden. Daarom kunnen deze ook perfect worden toegepast in bochten. Dankzij de opvallende kleur zijn deze verkeerselementen in alle weersomstandigheden duidelijk zichtbaar. Zowel op privé-gebied als in openbare ruimtes zorg je voor extra veiligheid. Deze elementen zijn perfect om de oprit af te bakenen, zodat je ongewenste gasten kunt weren.

Fietsenstandaard

Zorg voor een veilige en stevige plek om je fiets te stallen met een fietsenstandaard. Dankzij de betonnen basis blijft de fietsenstandaard stevig op zijn plek staan. De standaard zorgt ervoor dat je fiets rechtop blijft staan, ook bij windstoten. Zo wordt schade aan je fiets voorkomen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je fiets aan de standaard vast te maken om diefstal tegen te gaan.

Poef

Een poef is een perfecte manier om verschillende delen van de tuin van elkaar te scheiden. Denk bijvoorbeeld aan de oprit met de rest van de tuin. Of plaats meerdere poefen langs je terras. Zo zorg je voor een afscheiding en heb je extra zitplaatsen.

Verkeerselementen goedkoop

De prijzen van betonnen verkeerselementen lopen uiteen. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk al onze producten voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg. Daarom verkopen wij alleen a-kwaliteit producten. Met meer dan 10000 artikelen in ons assortiment slaag je altijd bij ons. Kan je het juiste betonelement niet vinden? Ben je op zoek naar meer informatie of heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers voorzien je graag van eerlijk en deskundig advies.

Veel gestelde vragen over betonnen verkeerselementen

 • Welke betonnen verkeerselementen zijn er?

  Beton kan in elke gewenste vorm worden vervaardigd. Daarom zijn er ook verschillende verkeerselementen van beton. Hierbij heb je keuze uit onder andere:

  • Varkensrug
  • Stootband
  • Jumboblok
  • Schrikblok
  • Fietsenstandaard
  • Poef
 • Wat is een varkensrug?

  Een varkensrug is een verkeerselement dat veel op parkeerterreinen wordt gebruikt. Een varkensrug dient als een soort stopteken bij het parkeren. Wanneer je de auto in een parkeervak met varkensrug zet dan rijd je hier met de banden tegenaan. Zo weet je wanneer je volledig in het vak staat. Met een varkensrug wordt voorkomen dat je te ver doorrijdt, zodat je niet tegen andere obstakels aan kunt rijden. Zo kan je de auto veilig en schadeloos parkeren.

 • Hoe zwaar is een varkensrug?

  Een varkensrug met afmetingen van 20x11x95cm wegen ongeveer 36.7kg per stuk.

 • Hoe zwaar zijn andere verkeerselementen?

  • Een parkeerband van 20x17x95cm weegt ongeveer 62kg per stuk
  • Een jumboblok van 45x90x48cm weegt ongeveer 330kg per stuk
  • Een schrikblok van 60x50x40cm weegt ongeveer 145kg per stuk
  • Een fietsenstandaard van 30x30x20cm weegt ongeveer 43kg per stuk
  • Een poef van Ø45cm, 50cm hoog weegt ongeveer 191kg per stuk
 • Hoe maak je betonelementen schoon?

  Ook verkeerselementen kunnen vies worden, waardoor deze niet meer zo duidelijk zichtbaar zijn. Met de juiste materialen kan je deze betonnen elementen gemakkelijk schoonmaken. Daarom hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Hiermee heb je alles in huis om je verkeerselementen weer als nieuw te krijgen, zodat deze weer extra veel opvallen.

Filters