Stoeptegels

Stoeptegels kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Ook deze tegels hebben wij in ons assortiment opgenomen. Op deze pagina vind je onze gehele collectie aan stoeptegels, waarmee je eenvoudig voor een prachtig trottoir zorgt. Raadpleeg de tekst onderaan deze pagina voor meer informatie, of neem hiervoor contact met ons op. Advies nodig of de tegels eerst bezichtigen? Kom gerust langs in een van onze showtuinen, wij helpen je graag.

6 producten

6 producten

Stoeptegels voor een prachtig trottoir

Stoeptegels, je komt ze overal tegen en dat is niet voor niks. Deze blinken namelijk uit door hun eenvoud. De tegels zijn makkelijk aan te leggen en zijn niet alleen prachtig voor een trottoir, maar zullen ook een mooi terras opleveren. Dit komt doordat de grijze tegels ervoor zorgen dat andere kleuren extra worden geaccentueerd. Zo zal iedere tuinaccessoire nog meer opvallen wanneer je stoeptegels in de tuin hebt aangelegd.

Betonnen stoeptegels

Tegels voor de stoep worden standaard van beton gemaakt. Beton is een steenachtig materiaal dat bestaat uit een mengsel van cement, water, grind en zand. Samen zorgt dit mengsel voor een sterk en duurzaam materiaal. Dit maakt de tegels uitermate geschikt voor de aanleg van een stoep, die dankzij het beton lange tijd sterk blijft. Daarnaast zorgt de open structuur van beton ervoor dat vocht goed wordt opgenomen. Hierdoor blijft hemelwater niet lang op de tegels liggen met veilige bestrating als resultaat. Let wel op dat stoeptegels geen behandeling hebben ondergaan en dus basic betontegels zijn. Dit betekent dat de tegels niet beschermd zijn tegen vocht en ander vuil. Stoeptegels zijn daardoor moeilijker schoon te krijgen en gevoelig voor kalkuitbloei. Meer informatie over kalkuitbloei vind je hier.

Stoeptegels afmetingen

Stoeptegels kenmerken zich niet alleen aan het materiaal, maar ook aan de maatvoering. Deze hebben standaard een afmeting van 30x30cm met een dikte van 4,5cm. Dit maakt de tegels perfect voor een stoep of andere bestrating die licht belast wordt. Ga je stoeptegels aanleggen op een plek die zwaarder belast wordt? Ga dan voor een dikte van minimaal 6cm of zelfs 8cm. Zo weet je zeker dat je trottoir of andere bestrating bestand is tegen een hogere belasting. Ben je opzoek naar betontegels voor je terras in andere maatvoeringen zoals 50x50cm of 60x60cm? Klik dan hier voor ons volledige assortiment aan betontegels.

Stoeptegels antraciet

Stoeptegels zijn standaard verkrijgbaar in de kleur grijs. Wil je de tegels gebruiken om een terras aan te leggen, die je liever in de kleur antraciet hebt? Maak deze dan donkerder met een WS Imperial Black coating. Deze geeft je bestrating een prachtige antraciet zwarte kleur. Wil je de tegels in een andere kleur? Op aanvraag zijn er ook stoeptegels 30x30 in antraciet en rood verkrijgbaar.

Aanleg betontegels stoep

De tegels kunnen in een normaal geëgaliseerd zandbed worden gelegd. Je hebt hier dus geen speciale ondergrond voor nodig. De tegels worden in een halfsteensverband gelegd. Dat betekent dat de tegels in rechte banen worden gelegd, waarbij elke rij steeds een halve tegel wordt opgeschoven. Dit zorgt ervoor dat gewicht goed over de bestrating kan worden verdeeld, zodat verschuiven en beschadigingen worden voorkomen. Doordat de tegels zijn voorzien van rechte randen en hoeken kunnen deze strak tegen elkaar worden gelegd. Dit geeft het trottoir een strakke afwerking. Wil je meer weten over het leggen van licht belastbare bestrating? Klik dan hier voor meer informatie.

Stoeptegels schoonmaken

Deze tegels van beton hebben een open structuur. Hierdoor zullen de tegels veel vocht opnemen, met als gevolg dat ook vuil dieper in de tegel trekt. Het komt dan ook vaak voor dat stoeptegels op den duur groen worden. Deze groene aanslag is het gevolg van algengroei. Dit kan niet worden voorkomen, maar wel eenvoudig worden aangepakt met een algenverwijderaar. Op zoek naar meer tips om je stoep of andere bestrating schoon te krijgen? Klik dan hier.

Stoeptegels voor de beste prijs

Koop stoeptegels bij Buitenbart voor de beste prijs. Deze bieden wij namelijk voor internetprijzen aan, net als de rest van ons assortiment. Daar staat tegenover dat al onze producten van a-kwaliteit zijn. Zo kan je bij ons terecht voor het beste van het beste. Kortom: de meest duurzame en voordeligste tuin leg je aan met hulp van Buitenbart.

Meest gestelde vragen over stoeptegels

 • Hoeveel stoeptegels passen in een vierkante meter?

  Er passen ongeveer 11 stoeptegels van 30x30cm formaat in een vierkante meter. Je kan ervoor kiezen om zelf uit te rekenen hoeveel tegels je nodig hebt. Maar je kan er ook voor kiezen om dit te laten doen. Dit gaat ook eenvoudig via onze online winkel. Bij onze tegels kan je namelijk gebruik maken van een calculator. Het enige dat je hoeft te doen is invullen hoeveel vierkante meter je nodig hebt. De calculator zal dan zelf berekenen hoeveel tegels hiervoor nodig zijn. Wij raden aan om altijd meer te bestellen dan nodig. Zo weet je zeker dat je genoeg tegels hebt, ook als er tegels gezaagd moeten worden.

 • Kan je stoeptegels schilderen?

  Het is zeker mogelijk om deze tegels te schilderen. Wil je de tegels alleen donker maken, zodat deze antraciet of zwart worden? Maak dan gebruik van Imperial Black, een coating die de tegels zwart maakt. 

 • Hoeveel weegt een stoeptegel?

  Een standaard stoeptegel van 30x30x4.5cm weegt ongeveer 9.5kg. Hierdoor zijn de tegels gemakkelijk te hanteren en te leggen.

 • Hoe breek je een stoeptegel?

  Om een stoeptegel te breken heb je een slijptol of een watergekoelde zaagtafel nodig. Hiermee kan je eenvoudig betonnen tegels in een andere maat zagen. Om tijd en energie te besparen kun je hier ook een vakman voor inschakelen.

Filters