Over Buitenbart

Groot door klein te blijven

Wij zijn een familiebedrijf. Dagelijks werken we als familie samen om de tuinen van Nederland mooier te maken. We zijn geen formeel bedrijf. Sterker nog, de kans is groter dat je ons met oude kleren op een heftruck tegenkomt, dan met een strak pak op ons kantoor. Ondanks dat werken we toch vakkundig en professioneel.

Juist door klein en informeel te blijven groeien we hard. We merken steeds meer dat de mensen op zoek zijn naar persoonlijke aandacht. We nemen graag de tijd voor je om jouw wensen te vertalen naar een ideaal tuinplan, of als je die al hebt; de ideale materialen. Hierdoor kiezen we bij drukke dagen er soms voor om samen een tweede afspraak in te plannen. Je koopt immers geen pakje boter, dus we willen graag de tijd nemen zodat je verzekerd bent van een goede aankoop.

Je kunt ons van maandag tot zaterdag bereiken, zie hiervoor onze openingstijden Op zondag zijn we gesloten. Bel ons op of mail ons. We helpen je graag!

Nadat Bart enkele jaren de sierbestratingshandel bij een bedrijf in Oldebroek (Veluwe) leidde, heeft hij in 2003 besloten om zelf een bedrijf in de sierbestrating te starten. Hierbij had hij een belangrijk speerpunt; het aanbieden van sierbestrating én aanleg onder 1 dak. Toen al speelde hij in op de behoefte van de klant om alles onder 1 dak te kunnen krijgen. In het prille begin deed hij hier zelf ook de aanleg bij (zie foto).

Begonnen in Mastenbroek en verhuisd naar IJsselmuiden. Inmiddels is ook de locatie in IJsselmuiden al meerdere malen uitgebreid met voorraadlocaties en meer inspiratieoppervlakte voor showtuinen.

Nu maakt Bart nog enkele keren per jaar zelf een tuin om ‘’het gevoel’’ bij de producten te houden. Daarnaast werkt inmiddels een team van ongeveer 15 door ons geselecteerde ZZP'ers volgens onze kwaliteitseisen aan nieuwe droomtuinen. Maar niet alleen in de aanleg, maar ook in de verkoop heeft een grote groei plaatsgevonden. Inmiddels doet Bart samen met zijn zoons Jelmer en Menno de verkoop van sierbestrating en tuinmaterialen in de showtuin én online.

Ook hierbij is Buitenbart innovatief. Dit heeft geleidt tot een sterke marktpositie als één van de grotere online sierbestrating-leveranciers van Nederland. Ondanks dat, zijn we vandaag de dag nog steeds klein gebleven in de omgang. We zijn nog steeds ''gewoon het bedrijf om de hoek'', en we doen ons uiterste best om dit ook te blijven.

Ons motto is dan ook; buitengewoon bijzonder, maar toch héél normaal.

Interessante feitjes

 • Meer dan 95% van de bestellingen wordt rechtstreeks naar de klant verzonden om extra kosten en beschadigingen te voorkomen
 • Locatie in IJsselmuiden al 3x uitgebreid.
 • Eén van de grootste online aanbieders van sierbestrating
 • Het assortiment bestaat inmiddels uit meer dan 4000 producten.

 • Vacatures

  Functies:

  Vacature terreinmedewerker (fulltime)

  Ben jij schoolverlater en momenteel druk op zoek naar werk? Of gewoon op zoek naar tijdelijk werk? Zoek dan niet verder! Voor onze locatie in IJsselmuiden zijn wij op zoek naar een gedreven terreinmedewerker voor circa 7 maanden.

  Als terreinmedewerker bij Buitenbart is je dag nooit hetzelfde. Het ene moment ben je bezig met het klaarzetten van bestellingen, terwijl je het volgende moment ervoor zorgt dat de showtuin er op en top bij staat.

  Kortom, iedere dag lekker in de buitenlucht bezig!

  Profiel van een terreinmedewerker:

  Binnen ons bedrijf werken aanpakkers. Dit zoeken we ook in jou! We vragen het volgende:

  -          Minimaal 40 uur beschikbaar.

  -          Flexibele instelling.

  -          Je beheerst de Nederlandse taal goed.

  -          Je bent altijd bereid om extra te leren.

  -          Je hebt spierballen, het klaarzetten van stenen is voor jou geen probleem!

  -          Je hebt een goed humeur, en maakt mensen graag blij. Je vindt het leuk om klanten hun bestelling te overhandigen en je bent klantvriendelijk.

  Werkzaamheden

  -          Klaarzetten van bestellingen voor klanten.

  -          Showtuin netjes houden.

  -          Uitgeven van goederen.

  -          Ondersteunen bij het uitladen van binnengekomen vracht.

  Wat wij je bieden

  -          Een goed salaris.

  -          Een dienstverband tot september 2021.

  -          Doorgroeimogelijkheden waarbij we kijken naar jouw passie en capaciteiten.

  -          Een gezellig team, en fijne, informele werksfeer.

  -          Werklocatie bij onze hoofdvestiging in IJsselmuiden.

  Over Buitenbart

  Wij zijn een familiebedrijf. Dagelijks werken we als team samen om de tuinen van Nederland mooier te maken. We zijn geen formeel bedrijf. Sterker nog, de kans is groter dat je ons met oude kleren op een heftruck tegenkomt, dan met een strak pak op ons kantoor. Ondanks dat werken we toch vakkundig en professioneel.

  Inmiddels hebben wij twee showtuinen, in Emmeloord en IJsselmuiden, waar klanten inspiratie op kunnen doen voor zij de producten kopen.

  Solliciteren

  Stuur ons een up-to-date CV en een korte motivatie. Je kan je sollicitatie naar directie@buitenbart.nl sturen.  Meer informatie over de vacature? Bel dan: 06-43240015