Over Buitenbart

Onze geschiedenis

Nadat Bart Hoekstra enkele jaren de sierbestratingshandel bij een bedrijf op de Veluwe leidde, heeft hij in 2003 besloten om zelf een bedrijf in sierbestrating te starten. Dit is in 2004 werkelijkheid geworden in Mastenbroek onder de naam Bart Hoekstra Sierbestrating Totaal. Wegens succes groeide het assortiment, waardoor uitbreiding noodzakelijk was. Om dit waar te maken is het bedrijf verhuisd naar IJsselmuiden. Inmiddels is ook deze locatie al meerdere malen uitgebreid met voorraadlocaties en meer inspiratieoppervlakte voor showtuinen. In 2015 werd besloten om de naam te wijzigen naar Buitenbart. Een pakkende naam voor een bedrijf welke handelt in Sierbestrating en Tuinmaterialen. In 2018 is er een verkooplocatie geopend in Emmeloord. Om de klanten zo goed mogelijk te blijven helpen was een nieuwe locatie nodig. In 2020 is Buitenbart in IJsselmuiden verhuist naar een grotere locatie, waar meer ruimte is voor de showtuin en opslag.

Inmiddels is Buitenbart niet alleen in handen van Bart, maar zijn de zonen Jelmer en Menno mede eigenaar. Samen met een enthousiast team is Buitenbart uitgegroeid tot een heus familiebedrijf, waar klanten en medewerkers zich thuis voelen.

Groot door klein te blijven

Het hele team van Buitenbart werkt dagelijks, als een grote familie samen, om de tuinen van Nederland te voorzien van de mooiste materialen. Wij zijn geen formeel bedrijf. Sterker nog, de kans is groter dat je ons in gewone kleding op een heftruck tegenkomt dan met een strak pak op kantoor. Wij zorgen er graag voor dat jij je bij ons thuis voelt. We nemen dan ook uitgebreid de tijd om jouw wensen te vertalen naar mooie en passende materialen voor je tuin. Wij helpen je op een prettige manier de keuze te maken. Is het druk in de winkel? Dan plannen we graag een afspraak in, zodat we jou op een ander moment goed kunnen helpen. Zoals je kunt lezen zijn wij een gastvrij bedrijf dat vakkundig en professioneel te werk gaat. Toch streven wij ernaar om ‘gewoon het bedrijf van om de hoek’ te blijven. Ons motto is niet voor niks: Buitengewoon bijzonder, maar toch héél normaal!.

Barts beloftes

Wij vinden het belangrijk dat jij goed geholpen wordt. Je doet immers niet zomaar zo’n grote aankoop. Bestrating is een investering voor een langere tijd. Om je te verzekeren dat je waar krijgt voor je geld hebben wij een aantal beloftes. Deze beloftes lichten wij hieronder toe.

Internetprijzen: Bij ons weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Dit komt omdat wij onze producten groot inkopen. Hierdoor kunnen wij onze prijzen laag houden. Zo koop je bij ons voor internetprijzen en heb je laagsteprijsgarantie op A-merken. Wat je budget ook is, bij Buitenbart slaag je altijd!

Kwaliteit: Wij verkopen uitsluitend A-kwaliteit, of het nu artikelen van A-merken of onze private label producten. Kwaliteit vinden we heel belangrijk. A kwaliteit wordt in de volksmond ook wel A-keuze genoemd. Wij willen je namelijk alleen maar de beste producten aanbieden. Om de kwaliteit te waarborgen worden alle ingekochte producten door ons gecontroleerd. Zo ben je verzekerd van duurzame producten met fabrieksgarantie. Bij ons zal je nooit B keuze of tweedehands artikelen vinden. Dat zijn namelijk producten waarop we geen fabrieksgarantie kunne geven. We vinden het namelijk belangrijk dat de klant de garantie krijgt en een goed product bij ons koopt.

Echte specialisten: Wij hebben specialisten die alles weten over onze producten. Wat je vraag ook is over bestrating en de aanleg hiervan. Onze medewerkers informeren je graag. Zo wordt je geholpen bij het maken van een plan en het kiezen van de juiste materialen.

Buitengewone service: Al onze medewerkers helpen je met veel plezier en een glimlach. Is het druk in onze winkels en kunnen wij niet rustig de tijd voor je nemen? Dan plannen wij een afspraak in. Wanneer wij advies geven zijn wij eerlijk. Zo zal je ons er nooit op betrappen dat wij beloftes niet nakomen. Integendeel, wanneer iets niet kan dan geven wij dat aan. Zo weet je zeker dat je het beste advies krijgt voor de mooiste tuin. Tenslotte hoef jij je geen zorgen te maken over het vervoeren van de producten. Wij zorgen er namelijk ook voor dat alles netjes bij jou thuis wordt afgeleverd.

100% slagingsgarantie : Zoals gezegd hebben wij een assortiment van meer dan 4000 producten. Zo kan je bij ons terecht voor sierbestrating en aanverwante artikelen. Wat jouw wensen ook zijn, dankzij het grote assortiment weet je zeker dat je bij Buitenbart altijd slaagt.

Gericht op de toekomst

Anno 2022 zijn wij een van de grootste aanbieders in sierbestrating en tuinmaterialen. Niet alleen in de winkels in IJsselmuiden en Emmeloord, maar ook via onze online winkel buitenbart.nl. Dankzij alle uitbreidingen hebben wij ook het personeelsbestand kunnen vergroten tot meer dan 15 medewerkers. Ons hele team werkt samen naar een toekomst waarin wij het bedrijf nog verder willen ontwikkelen. Dit zodat wij iedereen in heel Nederland aan een mooie tuin kunnen helpen, middels ons assortiment van meer dan 4000 producten.