Over Buitenbart

Groot door klein te blijven

Wij zijn een familiebedrijf. Dagelijks werken we als familie samen om de tuinen van Nederland mooier te maken. We zijn geen formeel bedrijf. Sterker nog, de kans is groter dat je ons met oude kleren op een heftruck tegenkomt, dan met een strak pak op ons kantoor. Ondanks dat werken we toch vakkundig en professioneel.

Juist door klein en informeel te blijven groeien we hard. We merken steeds meer dat de mensen op zoek zijn naar persoonlijke aandacht. We nemen graag de tijd voor je om jouw wensen te vertalen naar een ideaal tuinplan, of als je die al hebt; de ideale materialen. Hierdoor kiezen we bij drukke dagen er soms voor om samen een tweede afspraak in te plannen. Je koopt immers geen pakje boter, dus we willen graag de tijd nemen zodat je verzekerd bent van een goede aankoop.

Je kunt ons van maandag tot zaterdag bereiken, zie hiervoor onze openingstijden Op zondag zijn we gesloten. Bel ons op of mail ons. We helpen je graag!

Buitenbart
 • Onze geschiedenis

  Nadat Bart enkele jaren de sierbestratingshandel bij een bedrijf in Oldebroek (Veluwe) leidde, heeft hij in 2003 besloten om zelf een bedrijf in de sierbestrating te starten. Hierbij had hij een belangrijk speerpunt; het aanbieden van sierbestrating én aanleg onder 1 dak. Toen al speelde hij in op de behoefte van de klant om alles onder 1 dak te kunnen krijgen. In het prille begin deed hij hier zelf ook de aanleg bij (zie foto).

  Begonnen in Mastenbroek en verhuisd naar IJsselmuiden. Inmiddels is ook de locatie in IJsselmuiden al meerdere malen uitgebreid met voorraadlocaties en meer inspiratieoppervlakte voor showtuinen.

  Nu maakt Bart nog enkele keren per jaar zelf een tuin om ‘’het gevoel’’ bij de producten te houden. Daarnaast werkt inmiddels een team van ongeveer 15 door ons geselecteerde ZZP'ers volgens onze kwaliteitseisen aan nieuwe droomtuinen. Maar niet alleen in de aanleg, maar ook in de verkoop heeft een grote groei plaatsgevonden. Inmiddels doet Bart samen met zijn zoons Jelmer en Menno de verkoop van sierbestrating en tuinmaterialen in de showtuin én online.

  Ook hierbij is Buitenbart innovatief. Dit heeft geleidt tot een sterke marktpositie als één van de grotere online sierbestrating-leveranciers van Nederland. Ondanks dat, zijn we vandaag de dag nog steeds klein gebleven in de omgang. We zijn nog steeds ''gewoon het bedrijf om de hoek'', en we doen ons uiterste best om dit ook te blijven.

  Ons motto is dan ook; buitengewoon bijzonder, maar toch héél normaal.

  Interessante feitjes

  • Meer dan 95% van de bestellingen wordt rechtstreeks naar de klant verzonden om extra kosten en beschadigingen te voorkomen
  • Locatie in IJsselmuiden al 3x uitgebreid.
  • Eén van de grootste online aanbieders van sierbestrating
  • Het assortiment bestaat inmiddels uit meer dan 4000 producten.

  Vacatures

  Functies:

  Verkoopmedewerk(st)er | 40u p/week

  Heb jij oprechte interesse in mensen, en weet je van elk contactmoment iets moois te maken?  Dan zijn wij opzoek naar jou!

  -        Wat ga je doen? –

  Als verkoopmedewerk(st)er help je particulieren en hoveniers, met de zoektocht naar de juiste tuinmaterialen. Je doet dit met humor, optimisme en creativiteit. Ook vind je het belangrijk om optimale klantenservice te bieden, nieuwe klanten te werven, voorraden op peil te houden, en de winkel er netjes uit te laten zien.

  -        Wat hebben wij jou te bieden? –

  Een leuke baan in een sociaal team, waar oog is voor jou en het team,

  Saamhorigheid en humor.
  Een functie met veel afwisseling;
  Een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden;
  Een informele werksfeer, bij een gezond en informeel familiebedrijf.

   - Wat vragen wij van jou? –


  Je hebt een proactieve, klantgerichte instelling, en vindt het een uitdaging om jezelf én jouw filiaal verder te laten ontwikkelen. Je werkt fulltime van dinsdag tot en met zaterdag in onze vestiging in Emmeloord.

  - Geïnteresseerd? -

  Stuur een mail met je motivatiebrief en CV naar
  directie@buitenbart.nl.

  Voor meer inhoudelijke informatie, bel je met Jelmer Hoekstra op 06 – 43240015.


  Stages MBO / HBO:
  Wij zijn altijd benieuwd naar de mogelijkheden. We staan open om jou dingen te leren en vinden het ook leuk om van jou dingen te leren. We vinden het fijn als jij het initiatief neemt om ons te leren kennen. Bel gerust, of kom gewoon even langs!

  Stagiair Online Marketing (MBO)

  Buitenbart groeit erg hard, en is op zoek naar een Stagiair Online Marketing

  Krijg jij een kick van zelf geboekte resultaten? Wil je ervaring opdoen met Google? Dagelijks werken we aan het optimaliseren van onze webshop, en hier kan jij bij helpen!

  We zoeken iemand die het erg gaaf vindt om zijn/haar eigen inspanningen terug te zien in resultaten. Door het optimaliseren van onze Google-posities en de website gebruiksvriendelijker te maken, help je mee aan de groei van Nederlands nummer 1 webshop in de tuinmaterialenbranche.

  Je werkt in een jong, familiair team.  We kijken samen waar jij beter in wilt worden, en hoe we dat het beste kunnen doen. Je komt immers niet voor niets!

  Wij vragen:

  • Je volgt een MBO 3 of MBO 4 opleiding in de richting Marketing / Communicatie
  • Je hebt een meer dan gemiddelde interesse in Online marketing en -verkoop
  • Je bent betrokken, en komt zelf ook met positief kritische adviezen


  Wij bieden:

  • Je krijgt eigen verantwoordelijkheid over samen bepaalde delen van het online succes van Buitenbart.nl
  • Je krijgt een eigen werkplek met genoeg faciliteiten om je stage succesvol te kunnen voltooien
  • Je krijgt de mogelijkheid om initiatieven te tonen en deze zelf uit te voeren, én om dit vervolgens te meten.
  • Een uitdagende stage in een snel groeiend bedrijf
  • De kans om je stage om te zetten in een (leer)baan

  Ben je geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact op met Jelmer Hoekstra. Dit kan via jelmer@buitenbart.nl of bel naar 038-333 33 79. 


  Stagiair Verkoop (MBO / BOL BBL)

  Buitenbart groeit erg hard, en is op zoek naar een Stagiair Verkoper

  Als verkoper ben je het visitekaartje voor de winkel. Onze klanten komen vanuit het hele land, en jij bent het eerste aanspreekpunt. Niet alleen in de winkel, maar ook telefonisch, via email, én livechat zul je klanten te woord staan. Samen met ons jonge, collegiale team, zorg je voor een nette winkel en dat iedere klant tevreden de winkel kan uitlopen.

  Buitenbart staat bekend om het goede advies, en hier word je dan ook door ons in getraind. Daarnaast leren we je ook in de omgang met klanten en het ontwikkelen van je verkoopskills.

  Je werkt in een jong, familiair team.  We kijken samen waar jij beter in wilt worden, en hoe we dat het beste kunnen doen. Je komt immers niet voor niets!

  Wij vragen:

  • Je volgt een MBO opleiding in de richting verkoop/ondernemerschap/detailhandel
  • Je hebt een meer dan gemiddelde interesse in verkoop, handel en ondernemerschap
  • Je bent betrokken, en komt zelf ook met positief kritische adviezen


  Wij bieden:

  • Je krijgt eigen verantwoordelijkheid om klanten te helpen, offertes te maken en te verkopen.
  • Je krijgt een eigen werkplek met genoeg faciliteiten om je stage succesvol te kunnen voltooien
  • Je krijgt de mogelijkheid om initiatieven te tonen en deze zelf uit te voeren, én om dit vervolgens te meten.
  • Een uitdagende stage in een snel groeiend bedrijf
  • De kans om je stage om te zetten in een (leer)baan

  Ben je geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact op met Jelmer Hoekstra. Dit kan via jelmer@buitenbart.nl of bel naar 038-333 33 79.