Muurblokken voor ronde vormen

Op zoek naar muurblokken voor ronde vormen? Dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Op deze pagina vind je onze collectie muurblokken waarmee je ronde constructies kunt bouwen. Hierbij heb je keuze uit verschillende afmetingen, kleuren en afwerkingen. Wat je stijl ook is, bij ons vind je muurblokken die hier perfect op aansluiten. Meer informatie over de ronde muurblokken of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 70

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 70

Muurblokken beton rond

Muurblokken worden ook wel stapelblokken en stapelelementen genoemd. Onze ronde muurblokken van beton bestaan uit een mengsel van water, cement, grind en zand. Dit wordt in een bepaalde mal gegoten en vervolgens uitgehard. Het resultaat is een hard en duurzaam materiaal in de vorm van een muurblok. Beton heeft van zichzelf een open structuur. Dit betekent dat vocht en vuil dieper in de betonblokken trekken. Hierdoor zijn deze blokken moeilijker schoon te krijgen. Ook zorgt de open structuur ervoor dat groene aanslag en kalkuitbloei sneller voor kunnen komen. 

  • Groene aanslag: Op den duur worden betonnen muurblokken groen. Dit komt doordat algen en mossen vrije ruimte hebben om te groeien. Hierdoor krijgen de blokken een meer doorleefde en robuuste uitstraling. Dit kan juist heel mooi zijn, maar wil je hier liever van af dan is het eenvoudig aan te pakken met een algenverwijderaar. Meer informatie over groene aanslag en het verwijderen hiervan vind je op deze pagina.
  • Kalkuitbloei: Dit staat ook wel bekend als witte uitslag of witte sluier. Kalkuitbloei is een natuurlijk proces in betonproducten dat niet kan worden voorkomen. Maar geen zorgen, want de kwaliteit van het muurblok blijft hetzelfde. Daarnaast zal kalkuitbloei na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen. Meer informatie over witte uitslag vind je hier.

Stapelblokken voor de tuin rond

Heb je een kronkelpad in de tuin en wil je deze voorzien van een borderrand? Dan bieden ronde blokken de oplossing. Deze zijn perfect voor het maken van glooiende borders en hoge muurtjes of constructies die helemaal rond zijn. Denk bijvoorbeeld aan een plantenbak of een eigengemaakte barbeque. Ronde vormen zijn mogelijk door de trapeziumvorm van de muurblokken. Dit betekent dat elk blok een lange en een korte zijde heeft. Worden de blokken op de juiste manier verwerkt dan krijg je de gewenste vorm, een ronde plantenbak of een golvende border. De trapeziumvorm van de muurblokken is op onderstaande afbeelding duidelijk zichtbaar.

Muurblokken ronde vorm bouwpakket

Wil je een eigen gemaakte ronde plantenbak in de tuin, maar vind je het moeilijk om deze zelf vorm te geven? Ook dan hebben wij de oplossing, namelijk de kruidenspiraal en Pilestone bloembak. Met beide pakketten heb je direct alle nodige muurblokken in huis. Zo hoef je zelf geen ontwerp te maken en uit te rekenen hoeveel muurblokken je nodig hebt. Ga direct aan de slag met onze kant en klare pakketten muurblokken. Hierin kan je ook kiezen uit een bouwpakket voor een ruïne of een tuinmuur.

Ronde blokken getrommeld

De muurblokken met ronde vormen uit ons assortiment worden op verschillende manieren afgewerkt, namelijk gekloofd of getrommeld. Beide afwerkingen geven de muurblokken een authentiek karakter. Daardoor passen de blokken perfect bij iedere tuin met een landelijke stijl. 

  • Getrommeld: Deze muurblokken hebben een behandeling in een trommelmachine ondergaan. Dit betekent dat de randen en hoeken van de blokken ongelijk worden gemaakt. Hierdoor krijgt elk blok een unieke vorm met als resultaat een natuurlijk afgewerkte border of plantenbak. Ronde muurblokken die worden getrommeld zijn de Pilestone blokken.
  • Gespleten: Deze blokken worden kunstmatig gekloofd. Dit betekent dat zowel de randen en hoeken als de zijdes ongelijk zijn gemaakt. Dit geeft de blokken een natuurlijke en unieke uitstraling. Voorbeelden hiervan zijn de Splitton muurblokken.

Ronde muurblokken zwart

De ronde muurblokken uit ons assortiment zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo heb je onder andere keuze uit zwart en grijs. Twee neutrale kleuren die de perfecte basis vormen in iedere tuin. Ga je een plantenbak maken, dan vormen de planten en bloemen een mooi accent. Wil je iets totaal anders? Dan heb je ook keuze uit genuanceerde kleurstellingen zoals Mont Blanc, Gloria en Kilimanjaro. Genuanceerd betekent dat elk muurblok een andere tint heeft. De kleur is hetzelfde, maar het ene blok is donkerder van tint dan de andere. Samen zorgt dit voor een uniek en levendig geheel.

Muurblokken verven

Na verloop van tijd lopen muurblokken terug in kleur. Zo komt het voor dat zwarte muurblokken op den duur grijs worden. Wil je de blokken weer zo donker mogelijk hebben? Gebruik dan WS Imperial black. Door de blokken hiermee te behandelen worden deze weer zwart. Zo kan je de zwarte tuinmuur, border of plantenbak weer terugbrengen in de originele staat. 

Ronde muurblokken lijmen

Ga je een rond muurtje bouwen dan kan je de muurblokken op verschillende manieren vastzetten. Is het de eerste keer dat je met muurblokken gaat metselen? Dan raden wij aan om polymeerkit te gebruiken. Dit heeft namelijk een langere droogtijd, waardoor je nog voldoende tijd hebt om de muurblokken te corrigeren als dat nodig is. Als je vaker een muurtje gebouwd heb kan je ook PU steenlijm of steenlijm poeder gebruiken om de muurblokken vast te zetten. Meer informatie over het bouwen met muurblokken, zoals een mooie plantenbak, vind je op deze pagina

Meest gestelde vragen over muurblokken voor ronde vormen

  • Welke stapelblokken verkleuren niet?

    Ronde muurblokken van beton lopen altijd terug in kleur. Daarnaast komen ook groene aanslag en kalkuitbloei voor. Ben je op zoek naar muurblokken die niet verkleuren dan zijn de GeoPlano blokken van MBI een goede oplossing. Deze zijn namelijk voorzien van een kleurvaste deklaag die de stapelblokken een kleurvaste eigenschap geeft. Een andere optie is muurblokken van natuursteen. Deze worden met de tijd mooier. Dit komt doordat slijtsporen op natuursteen voor een authentiek karakter zorgt.

  • Hoeveel zand komt onder stapelblokken?

    Om voor een goede fundering te zorgen wordt eerst 10cm grond uitgegraven. Deze wordt tot de helft gevuld met ophoogzand. Zorg ervoor dat deze laag zand waterpas is afgesteld, voordat je verder gaat met de rest van de fundering. Gebruik voor het overige deel opsluitbanden van 5cm dik en leg deze plat neer. Controleer nogmaals of de fundering waterpas ligt, zodat je zeker weet dat de constructie recht gebouwd wordt. 

  • Hoe maak ik een plantenbak of border van stapelblokken?

    Je kan ervoor kiezen om het bouwen met stapelblokken uit te besteden. Maar hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan? Ook daar helpt Buitenbart je graag bij. Wij hebben hier namelijk een blog over geschreven. Hierin leggen wij stap voor stap uit hoe je het beste te werk kunt gaan. Daarnaast informeren wij je over de benodigdheden.

Filters