Tuintegels 30x60

Ook voor betontegels van 30x60cm ben je bij Buitenbart aan het juiste adres, want wij hebben ook tegels in dit formaat in ons assortiment opgenomen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, afwerkingen en kleuren. Zo vind je gegarandeerd de tegel die het beste bij jouw wensen past. Bestel eenvoudig online, neem contact met ons op voor advies, of kom langs in een van onze showtuinen om de tegels te bezichtigen.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 161

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 161

Betontegels 30x60

Zoals de naam al zegt zijn deze tegels volledig van beton gemaakt. Beton bestaat uit water en cement, waar grind of zand aan wordt toegevoegd. Deze bestanddelen worden met elkaar gemengd en in een bepaalde mal gegoten, zodat het mengsel kan uitharden. Het resultaat is een sterke en duurzame tegel. Daarbij komen een aantal andere eigenschappen die beton aan de tegel geeft. Deze leggen wij je hieronder uit.

Voordelen 30x60 tuintegels beton

Beton heeft van zichzelf een open structuur. Hierdoor wordt vocht door betontegels sneller opgenomen, zodat het terras na een regenbui niet zo lang nat blijft. Een ander voordeel is dat beton op een normaal geëgaliseerd zandbed kan worden gelegd. Zo ben je minder tijd kwijt aan het verwerken van de tegel.

Tuintegels in het formaat 30x60cm hebben ook een paar andere voordelen, die je bij tegels van bijvoorbeeld 60x60cm niet hebt. Zo zorgen de 30x60 tegels ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Dit komt niet alleen door het formaat, maar ook doordat de tegels met het halfsteensverband worden gelegd.

Nadelen beton

De structuur van beton geeft niet alleen voordelen, maar heeft ook vervelende eigenschappen. Deze tegels zijn namelijk moeilijker in onderhoud. Doordat vocht door de tegel wordt opgenomen krijgen algen en mos meer kans om te groeien. Zo zal je sneller last hebben van groene aanslag. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, want met Green Clean algenverwijderaar kom je hier gemakkelijk vanaf. Een ander nadeel van beton is dat ook vuil dieper in de tegel trekt, waardoor het meer moeite kost om de tegel schoon te krijgen.

30x60 betontegels met impregnant

Betontegels kunnen worden beschermd tegen vuil en groene aanslag door middel van een impregnant. Is de tegel geïmpregneerd, dan is deze volledig beschermd tegen vocht. Zo krijgen groene aanslag en schimmels veel minder kans om te groeien. Ook ander vuil trekt niet meteen door in de tuintegel, maar blijft beperkt tot het oppervlak. Het gevolg is bestrating dat makkelijker te onderhouden is.

Sommige betontegels worden dubbel geïmpregneerd. Voorbeelden hiervan zijn de Smartton tegels. Een dubbel impregnant wil zeggen dat de tegel nog beter beschermd wordt tegen vocht. Daarnaast zijn tegels voorzien van een geborsteld oppervlak, waardoor deze fluweelzacht aanvoelen. Smartton tegels zijn daardoor niet alleen heel makkelijk schoon te maken, maar zijn ook nog eens heel comfortabel.

Terrastegels met of zonder facet

De 30x60 betontegels kunnen met of zonder facet worden afgewerkt. Heb je tegels zonder facet, dan zijn de randen recht afgewerkt en krijg je strakke bestrating. Tegels met facet zijn voorzien van schuine randen. Dit zorgt ervoor dat mogelijke oneffenheden in de bestrating optisch minder opvallen.

Betontegels 30x60 in verschillende diktes

Wat je ook van plan bent, bij Buitenbart vind je altijd de geschikte tegel. Ook onze 30x60 betontegels zijn namelijk in verschillende diktes verkrijgbaar. Zo hebben wij tegels van 4 cm en 5 cm dik, waarmee je de mooiste terrassen aanlegt. Ben je op zoek naar oprittegels dan hebben wij ook de oplossing. Wij hebben namelijk 30x60 tegels van 6 cm dik. Deze zijn dankzij hun dikte bestand tegen zwaardere belasting, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor de oprit.

Tuintegel beton met motief

In ons assortiment vind je 30x60 betontegels in vele verschillende kleuren. Wat je persoonlijke stijl ook is, er is altijd een tegel die daar perfect op aansluit. Enkele voorbeelden uit de Promobase, Promolux en Smartton serie worden hieronder overzichtelijk beschreven.

 • Promobase: tegels uit deze serie zijn verkrijgbaar in Bergamo grijs, Monza zwart en warmere bonte kleuren als Toscana.
 • Promolux: geef je tuin een rustieke uitstraling met tegels in grijstinten als Napoli en Torino.
 • Smartton: ga voor een een klassieke uitstraling met Amiata in prachtige grijstinten, of geef je tuin een speelse uitstraling met Kilimanjaro.

30x60 betontegel goedkoop

Of je nou online of via de winkel koopt, al onze betontegels bieden wij voor de beste internetprijzen aan. Zo weet je zeker dat je bij ons nooit teveel betaalt. Daar komt bij dat al onze producten van a-kwaliteit zijn, zo ook 30x60 terrastegels van beton. Wij verkopen namelijk alleen producten waar wij volledig achter staan, zodat jij het beste van het allerbeste naar huis haalt. Geniet nog jarenlang van een prachtige tuin, zonder onnodig hoge kosten.

Meest gestelde vragen over tuintegels 30x60

 • Wat kost bestrating met 30x60 tegels?

  Het is moeilijk om van voorhand te zeggen hoeveel een terras met 30x60 betontegels gaat kosten. Dit is namelijk niet alleen afhankelijk van de grootte van het oppervlak, maar ook van welke tegel je kiest. Zo zijn basis betontegels goedkoper dan tegels met impregnant. Geïmpregneerde tegels blijven langer mooi, waardoor je nog jarenlang van je tuin geniet. Hierdoor zijn ook deze tegels goedkoop.

 • Hoeveel 30x60 tegels gaan in een m2?

  Voor het bestraten van een vierkante meter heb je 6 tegels nodig. Er gaan namelijk 5,56 tegels van 30x60cm in een vierkante meter. Hoeveel tegels je uiteindelijk nodig hebt kan je zelf berekenen, maar dit hoeft niet. Bij al onze tegels vind je namelijk een calculator. Deze berekent de tegels die je nodig hebt voor het te bestraten oppervlak. Je hoeft dus alleen maar in te vullen hoeveel vierkante meter je wilt bestraten.

 • Hoe zwaar is een 30x60 tegel?

  Een 30x60cm betontegel met een dikte van 6 cm weegt ongeveer 24 kg. Hoe dunner de tegel, hoe lichter deze wordt. Tegels van 5 cm dik wegen ongeveer 20 kg en tegels van 4 cm dik ongeveer 16 kg.

Filters