Ophoogzand

Ophoogzand bestellen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Hierbij heb je keuze uit verschillende hoeveelheden: van zakken van 25kg tot bigbags van een kuub. Meer dan 6 kuub zand nodig? Dan kan je dit ook losgestort laten leveren. Ophoogzand wordt gebruikt om ondergronden aan te vullen, op te hogen en egaal te maken. Dit betekent dat je het zand onder andere nodig hebt voor de ondergrond van je terras. Meer weten over ophoogzand of advies nodig over hoeveel je nodig hebt? Kom langs in een van onze vestigingen of neem contact met ons op, we helpen je graag.

2 producten

2 producten

Ophoogzand voor vele toepassingen

Je hebt de term waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen, maar wat is ophoogzand eigenlijk? Ophoogzand staat ook wel bekend onder vele andere benamingen, zoals:

 • Vulzand
 • Straatzand
 • Bestratingszand
 • Wit zand
 • Aanvulzand

Ophoogzand is een soort zand dat wordt gebruikt om oppervlaktes op te hogen. Doordat het zand vaak niet gezeefd is kan de korrelgrootte variëren. Daarom raden wij aan om het zand alleen te gebruiken om oppervlaktes op te hogen. Dit kan voor zowel grote als kleine projecten, zoals een terras, looppad of voor de oprit. Daarnaast kan ophoogzand ook worden gebruikt om de ondergrond van een vijver af te werken. Kortom: wat je project voor de tuin ook is, met ophoogzand zorg je voor een goede basis.

Big bag ophoogzand

Hoeveel ophoogzand je ook nodig hebt, bij Buitenbart kan je altijd de juiste hoeveelheid vinden. Wij bieden zand namelijk in verschillende hoeveelheden aan. Heb je een klein oppervlak dat je wilt verhogen? Dan kan een zak van 25kg al voldoende zijn. Voor de grotere projecten kan je ook gaan voor een minibag of bigbag ophoogzand. 

 • Bigbag van 1m3 (1500kg)
 • Minibag van 0,5m3 (750kg)

Weet je niet precies hoeveel je nodig hebt? Kom gerust langs in een van onze vestigingen of neem contact met ons op. We helpen je graag met het bepalen hoeveel ophoogzand je nodig hebt voor je project.

Ophoogzand bestellen

Bigbag, minibag of een zak van 25gk ophoogzand bestellen? Dit kan gemakkelijk en snel online. Hierbij kan je zelf een afleverdatum bepalen en heb je keuze uit een grote of een kleine vrachtwagen..Of kom het ophoogzand ophalen bij een van onze vestigingen

Ophoogzand losgestort

Heb je 6 kuub ophoogzand of meer nodig? Dan kan je bij ons ook losgestort ophoogzand bestellen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Verwerking ophoogzand

Je kan ervoor kiezen om het verwerken van ophoogzand over te laten aan een vakman, maar je kan dit ook zelf doen. Kies je ervoor om zelf aan de slag te gaan? Dan helpen wij je graag aan de hand van de volgende stappen:

 • Afzetten: Zet het gebied dat je wilt verwerken af. Dit kan je gemakkelijk doen door paaltjes in de grond te steken en hier een touw omheen te spannen.
 • Uitgraven: Graaf de grond met een minimale diepte van 10-15cm uit.
 • Opvullen: Vul het uitgegraven gebied op met ophoogzand en maak hierbij gebruik van een waterpas. Zo weet je zeker dat de ondergrond goed wordt afgesteld. Ga je een terras of andere bestrating aanleggen? Houdt dan rekening met een afschot van 1cm per strekkende meter.
 • Egaliseren: Dit betekent dat je de grond egaal maakt. Dit kan je gemakkelijk door met behulp van een houten lat of een afreibalk. 

Ophoogzand aanbieding

Op zoek naar goedkoop ophoogzand? Bij Buitenbart weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Dit komt doordat wij al onze producten voor de beste internetprijzen aanbieden. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg en verkopen wij alleen a-kwaliteit. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Kan je de juiste materialen niet vinden? Heb je advies nodig of wil je gewoon meer informatie? Dan nodigen wij je graag uit in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers staan graag voor je klaar met eerlijk en deskundig advies.

Meest gestelde vragen over ophoogzand

 • Wat is ophoogzand?

  Zoals de benaming al zegt is dit een soort zand dat wordt gebruikt voor het verhogen van oppervlaktes. Met ophoogzand zorg je gemakkelijk voor een stevige en egale ondergrond. Het zand staat ook wel bekend onder andere namen, zoals onder andere vulzand, straatzand, wit zand en bestratingszand. Ophoogzand is geschikt voor kleine en grote projecten, van vijver of looppad tot terras of oprit.

 • Wat kost ophoogzand?

  De kosten voor ophoogzand worden bepaald door meerdere factoren. Niet alleen de hoeveelheid, maar ook bezorging of afhalen spelen hierbij een rol. Wat je wel zeker weet is dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt, omdat wij al onze a-kwaliteit producten voor de beste internetprijzen aanbieden.

 • Hoeveel ophoogzand heb ik nodig?

  Hoeveel ophoogzand je nodig hebt kan je gemakkelijk berekenen. Dit doe je door de oppervlakte van je tuin, terras, of ander project te vermenigvuldigen met de laagdikte van het ophoogzand. Het getal dat hieruit komt is het aantal kuub zand dat je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een terras van 20m2 en wil je een laag van 10cm aanhouden? Dan wordt 20m2 vermenigvuldigd met een laagdikte van 0,10 meter. De rekensom wordt: 20 x 0,1 = 2. Voor een terras van 20m2 heb je dus 2 kuub zand nodig. Let op: bestel altijd meer zand dan wat je berekend hebt. Tijdens verwerking zal het zand namelijk nog inklinken, waardoor de ondergrond altijd een stukje lager uit zal vallen.

 • Wat is het verschil tussen ophoogzand en brekerzand?

  Ophoogzand wordt uitsluitend gebruikt om oppervlaktes te verhogen. Dit komt dus onder je terras, oprit of andere bestrating terecht. Daarnaast kan ophoogzand ook gebruikt worden om de ondergrond van een vijver af te werken. Spreek je van brekerzand, dan gaat het over zand dat voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Brekerzand is namelijk ook geschikt voor het verhogen van oppervlaktes, waarbij het voor een waterdoorlatende ondergrond zorgt.  Dit komt doordat brekerzand een grovere structuur heeft dan ophoogzand. Daarnaast kan brekerzand gebruikt worden als inveegzand, maar dit raden wij sterk af. Maak in plaats daarvan gebruik van Magic Black om bestrating in te vegen. In tegenstelling tot brekerzand laat Magic Black geen beschadigingen en vlekken achter op tegels en stenen. Met Magic Black zorg je gemakkelijk voor een strakke en stevige afwerking van je bestrating. 

 • Is ophoogzand waterdoorlatend?

  Ophoogzand is bedoeld om een ondergrond stevig en stabiel af te werken. Daarnaast is ophoogzand ook waterdoorlatend. Dit betekent dat vocht als regenwater door het zand wordt opgenomen. Wil je wateroverlast in de tuin voorkomen? Dan kan je dit oplossen door een goot te plaatsen. Of maak gebruik van infiltratiekratten die regenwater opslaan en geleidelijk afvoeren naar de grond.

 • Hoe zwaar is 1m3 zand?

  Zand in een bigbag van 1m3 weegt ongeveer 1500kg.

 • Hoeveel ophoogzand onder bestrating?

  Voor het verwerken van ophoogzand wordt doorgaans een laagdikte van 10-15cm aangehouden.

Filters