Brekerzand

Brekerzand bestellen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Bij ons verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden, van zakken van 25kg tot een kuub brekerzand van ongeveer 1500kg. Brekerzand kan gebruikt worden als inveegzand, maar is nog beter geschikt voor het verhogen van oppervlaktes onder bestrating en kunstgras. Hierbij zorgt de grove structuur van het zand voor een waterdoorlatende ondergrond. Meer weten? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

3 producten

3 producten

Wat is brekerzand

Wat is brekerzand eigenlijk? Het zand is een restproduct van gebroken gesteente. Dit betekent dat brekerzand vele onzuiverheden van gesteente bevat. Daarnaast zorgt dit voor een grove structuur en hoekige korrels. Hierdoor is brekerzand gemakkelijk te verwerken, omdat het zand als het ware in elkaar haakt. Met brekerzand zorg je ervoor dat welke ondergrond dan ook stevig, stabiel en waterdoorlatend wordt afgewerkt. Dit maakt brekerzand een perfecte toevoeging aan de ondergrond van kunstgras en verschillende soorten bestrating, zoals een terras, looppad en oprit.

Brekerzand invegen

Brekerzand, ook wel brekerszand genoemd, wordt nog steeds veel gebruikt om bestrating in te vegen, maar hiervoor is het zand juist helemaal niet geschikt. Daarom adviseren wij om brekerzand niet te gebruiken voor het invegen van bestrating. Doordat brekerzand vele onzuiverheden bevat zal dit namelijk ervoor zorgen dat je terras, looppad, oprit of andere bestrating beschadigd raakt. Daarnaast zorgt brekerzand voor vlekken die je niet meer uit tegels en stenen krijgt. Maak in plaats daarvan gebruik van een van onze voegmiddelen om je bestrating strak en extra stevig af te werken. Wij bieden verschillende voegmiddelen aan voor keramische tegels, betontegels en tegels van natuursteen.

Brekerzand zwart/antraciet

Een populaire manier om bestrating af te werken is door het in te vegen met brekerzand in zwart of antraciet. Wij raden sterk af om brekerzand te gebruiken, omdat dit voor permanente krassen en vlekken op de tegels zorgt. Dit komt doordat brekerzand niet gereinigd of gebrand wordt. Hierdoor bevat brekerzand kalk, wat voor witte vlekken op de tegels zorgt. Maar wij van Buitenbart hebben de perfecte oplossing, namelijk Magic Black. Dit is een uniek voegzand dat geen vlekken of beschadigingen op de tegels achterlaat. Dit komt doordat Magic Black gereinigd en gebrand is. Ben je op zoek naar een middel om je terras, looppad, oprit of andere bestrating af te werken met zwarte voegen? Gebruik dan Magic Black voor een strakke en stevige afwerking. Dit voegzand zorgt voor het mooiste eindresultaat.  Op onderstaande afbeeldingen laten wij het verschil zien tussen brekerzand (links) en Magic Black (rechts).

Brekerzand kunstgras

Brekerzand heeft een grove structuur en is hierdoor waterdoorlatend. Daarmee is brekerzand perfect als ondergrond voor kunstgras. Het zand zorgt ervoor dat vocht als regenwater gemakkelijk weg kan stromen. Zo worden plassen in het kunstgras voorkomen, waardoor de levensduur van kunstgras wordt verlengd. Daarnaast zorgt dit ervoor dat het gras langer mooi blijft. Maak voor het invegen van kunstgras gebruik van instrooizand. Dit zorgt ervoor dat kunstgras stabiel blijft liggen.

Volumes brekerszand

Brekerzand is verkrijgbaar in meerdere volumes. Weet je al hoeveel zand je nodig hebt? Bestel deze dan gemakkelijk en snel online. Heb je advies nodig? Dan nodigen we je graag uit in een van onze vestigingen, waar wij je van eerlijk en deskundig advies zullen voorzien. In ons assortiment vind je brekerzand in de volgende volumes:

 • Zak van 25kg
 • Midibag van 750kg (0.5m3)
 • Bigbag van 1500kg (1m3)

Heb je meer brekerzand nodig? Op aanvraag kunnen wij ook grotere hoeveelheden leveren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Verwerking brekerzand

Brekerzand is een populair zand voor het afwerken van ondergronden. Dit komt doordat het zand waterdoorlatend is. Daarnaast is het zand ook nog eens gemakkelijk en snel te verwerken. De hoekige korrels haken als het ware in elkaar. Dit betekent dat je weinig moeite hoeft te doen om de ondergrond stevig af te werken. Je hoeft het zand alleen nog maar af te reien en de ondergrond voor je bestrating of kunstgrasmat is klaar.

Goedkoop brekerzand

Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan brekerzand hangt af van hoeveel je nodig hebt. Ook spelen afhalen of laten bezorgen een rol. Daarom kunnen wij op voorhand geen totaalprijs geven. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk ons hele assortiment voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg en verkopen wij daarom alleen a-kwaliteit. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Kan je het juiste artikel niet vinden of weet je niet precies hoeveel je het beste kunt bestellen? Kom gerust langs in een van onze vestigingen. Onze medewerkers staan graag voor je klaar met eerlijk en deskundig advies.

Meest gestelde vragen over brekerzand

 • Wat is brekerzand?

  Brekerzand is een restproduct van gebroken gesteente. Hierdoor bevat het zand vele onzuiverheden van gesteente. Brekerzand bevat grove hoekige korrels die als het ware in elkaar vallen. Dit zorgt ervoor dat brekerzand waterdoorlatend en gemakkelijk te verwerken is.

 • Waar gebruik je brekerzand voor?

  Brekerzand wordt nog steeds veel gebruikt als inveegzand, maar is hier juist helemaal niet geschikt voor. Dit komt doordat het zand vlekken en beschadigingen op tegels en stenen achterlaat, die je hier nooit meer uit zult krijgen. Maar brekerzand is wel geschikt als ondergrond te gebruiken, omdat deze gemakkelijk te verwerken en waterdoorlatend is. Ga je bestrating invegen, maak dan gebruik van Magic Black. Dit unieke voegzand zorgt voor een strakke en stevige afwerking en laat geen witte vlekken achter. Dit komt doordat Magic Black gebrand en gereinigd is. Dit in tegenstelling tot brekerzand, dat niet gereinigd is en daardoor wel voor witte vlekken zorgt.

 • Wat is het verschil tussen ophoogzand en brekerzand?

  Beide soorten zand worden gebruikt om ondergronden te verhogen. Het grootste verschil zit hem in de structuur. Brekerzand heeft grovere hoekige korrels, waardoor het zand gemakkelijker te verwerken is. Met brekerzand zorg je voor een waterdoorlatende afwerking van de ondergrond. Je kunt het daarom ook zien als toevoeging aan de ondergrond van ophoogzand.

 • Hoe lang moet brekerzand blijven liggen?

  Brekerzand mag nooit op tegels, stenen of kunstgras liggen. Brekerzand zal namelijk voor vlekken en beschadigingen zorgen, die je nooit meer weg krijgt. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar gebruik brekerzand uitsluitend om ondergronden af te werken.

 • Wat is het beste inveegzand?

  Het beste inveegzand voor bestrating is Magic Black. Dit is een uniek voegzand dat geen witte vlekken of beschadigingen achterlaat. Dit komt doordat dit voegzand gebrand en gereinigd is. Brekerzand daarentegen is niet gereinigd en zorgt daardoor voor witte vlekken op bestrating. Met Magic Black wordt bestrating vlekvrij, strak en extra stevig afgewerkt.

 • Kun je met brekerzand straten?

  Nee, met brekerzand kan je niet straten omdat dit tegels en stenen beschadigt. Daarnaast is brekerzand niet gereinigd. Hierdoor zal brekerzand voor witte vlekken zorgen, die je niet meer weg krijgt.

 • Is brekerzand waterdoorlatend?

  Ja, dit komt doordat het zand grove korrels bevat waardoor vocht als regenwater gemakkelijk wegstroomt.

Filters