Trommelstenen en koppelstones

Trommelstenen en koppelstones koop je snel en gemakkelijk online bij Buitenbart. Deze stenen zijn geschikt voor alle oppervlaktes. Zo kan je in elke tuin een terras, looppad en zelfs een oprit aanleggen. Hierbij zorgt de getrommelde afwerking voor een authentiek karakter. Trommelstenen en koppelstones zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Weten welke het beste bij jou past? Bekijk op deze pagina al onze trommelstenen, neem contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. We helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 107

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 107

Trommelstenen en koppelstones

Trommelstenen en koppelstones kunnen ook wel cobblestones worden genoemd. Van welke benaming je ook spreekt, het zijn allemaal getrommelde stenen. Deze zijn geschikt voor de meest uiteenlopende bestrating. Denk aan licht belastbare bestrating als een terras of een looppad. Daarnaast zijn er ook formaten trommelstenen die geschikt zijn voor de oprit. Kortom: wat voor tuin je ook hebt, je maakt het af met trommelstenen en koppelstones.

Getrommelde stenen

Getrommelde stenen hebben na productie een extra behandeling gehad. In een zogeheten trommelmachine vallen de stenen over elkaar heen. Dit zorgt ervoor dat de randen en hoeken van trommelstenen en koppelstones worden afgerond. Het resultaat is dat elke steen ongelijke randen en hoeken heeft. Geen enkele steen is identiek aan elkaar en gezamenlijk zorgen trommelstenen voor een authentiek karakter. Hierdoor gaan trommelstenen en cobblestones perfect samen met een tuin in landelijke en nostalgische sferen.

Langdurig mooie tuin met trommelstenen

Trommelstenen worden van beton gemaakt. Dit is een mengsel van cement, water, zand en grind waar een kleurstof aan is toegevoegd. Kenmerkend aan beton is dat dit materiaal altijd terugloopt in kleur. Hoe snel dit gaat hangt af van de afwerking van betonstenen. Ben je op zoek naar trommelstenen en koppelstones die langdurig mooi blijven? Dan zijn Abbeystones een hele goede keuze. Deze betonstenen van Excluton onderscheiden zich van alle andere trommelstenen. Dit komt doordat Abbeystones zijn voorzien van een deklaag, waarmee de stenen dieper zijn ingekleurd. Daardoor blijven Abbeystones langer mooi dan andere trommelstenen.

Trommelstenen 20x30

Ben je op zoek naar trommelstenen voor de oprit? Ga dan voor het 20x30cm formaat. Deze is perfect voor de oprit, omdat het gewicht van de auto goed over de stenen wordt verdeeld. Daarnaast zijn 20x30cm trommelstenen 6cm dik. Dankzij deze dikte kunnen deze stenen het gewicht van een gemiddelde personenauto dragen. Met trommelstenen 20x30x6cm zorg je voor een mooie en stevige oprit.

Trommelstenen in andere formaten

Wat het oppervlak van je tuin ook is, je vindt altijd passende trommelstenen. Ga voor de populaire trommelstenen 15x15cm of kies uit de andere formaten. Hierbij heb je keuze uit:

 • 20x5cm (waalformaat)
 • 21x7cm (dikformaat)
 • 15x30cm
 • 15x22,5cm
 • 20x20cm
 • 30x40cm
 • Wildverband

Trommelstenen en cobblestones wildverband

Een wildverband bestaat uit stenen in verschillende afmetingen, die afwisselend van elkaar worden gelegd. Hoe je de stenen precies legt is aan jezelf, want hier is geen specifiek patroon voor. Let wel op dat je de horizontale en verticale lijnen zo vaak mogelijk doorbreekt. Zo weet je zeker dat je goed uitkomt met het aantal trommelstenen dat je hebt. Met wildverband krijgt je tuin een speelse en levendige uitstraling die niemand anders heeft.

Koppelstones antraciet

Koppelstones en trommelstenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo heb je onder andere keuze uit antraciet en grijs. Hiermee leg je een prachtige basis aan, waarbij alle andere kleuren in de tuin extra worden geaccentueerd. Of ga voor een van de vele andere genuanceerde kleuren, waarbij verschillende kleurtinten voor een levendige uitstraling zorgt.

Verwerking koppelstones en trommelstenen

Koppelstones en trommelstenen zijn gemaakt van beton. Daardoor zijn deze stenen ook gemakkelijk te verwerken. Deze kunnen namelijk in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Je hebt dus geen speciale ondergrond nodig. Let wel op bij het aanleggen van de oprit. Hier heb je namelijk extra versteviging voor nodig. Daarom wordt bij de oprit een laag menggranulaat aangebracht. Maak gebruik van Magic Black om de trommelstenen in te vegen. Dit is een uniek voegzand dat geen witte vlekken op de stenen achterlaat. Met Magic Black zorg je voor een extra stevige en strakke afwerking.

Trommelstenen en koppelstones schoonmaken

Trommelstenen en koppelstones kunnen niet helemaal onderhoudsvrij worden gemaakt. MAar met de juiste materialen zijn deze stenen wel onderhoudsvriendelijk. Daarom hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Met dit pakket heb je alle nodige materialen in huis, waarmee je de stenen weer gemakkelijk als nieuw kunt krijgen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de stenen langer mooi blijven, zodat de levensduur van je terras of andere bestrating wordt verlengd.

Trommelstenen en koppelstones goedkoop kopen

Hoeveel je precies kwijt bent aan trommelstenen koppelstones is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit gaat natuurlijk samen met de stenen die je kiest, hoeveel je hiervan nodig hebt en andere materialen als ophoogzand. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk al onze trommelstenen en koppelstones voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg. Daarom verkopen wij alleen a-kwaliteit producten. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Kan je de juiste materialen niet vinden? Heb je advies nodig of ben je op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers staan voor je klaar met eerlijk en deskundig advies.

Veelgestelde vragen over trommelstenen en koppelstones

 • Wat zijn trommelstenen?

  Dit zijn betonstenen die na productie een extra behandeling hebben gehad. Door een zogeheten trommelmachine hebben de stenen een authentiek karakter gekregen. Dit komt doordat de zijden en hoeken ongelijk zijn gemaakt. Hierdoor is geen enkele steen identiek aan elkaar. Trommelstenen zorgen voor een unieke tuin met een landelijke uitstraling.

 • Wat zijn Koppelstones?

  Koppelstones, ook wel cobblestones genoemd, zijn hetzelfde als trommelstenen. Het enige verschil is dus de naam.

 • Hoeveel wegen trommelstenen en cobblestones?

  Het gewicht van trommelstenen en cobblestones hangt af van het formaat en de dikte van de stenen. Het gewicht per afmeting is:

  • 20x5cm (waalformaat), 7cm dik: ongeveer 1.5kg per stuk
  • 21x7cm (dikformaat), 6cm dik: ongeveer 1.8kg per stuk
  • 15x15cm, 8cm dik: ongeveer 3.9kg per stuk
  • 20x30cm, 6cm dik: ongeveer 7.5kg per stuk
  • 15x22.5cm, 8cm dik: ongeveer 5.8kg per stuk
  • 15x30cm, 6cm dik: ongeveer 5.8kg per stuk
  • 20x20cm, 6cm dik: ongeveer 5.1kg per stuk
  • 30x40cm, 6cm dik: ongeveer 15kg per stuk
  • Wildverband, 6cm dik: ongeveer 135kg per vierkante meter
 • Wanneer trommelstenen schoonmaken?

  Wij raden aan om direct na oplevering de stenen schoon te maken, zodat je zeker weet dat vuilresten van aanleg geen blijvende vlekken achterlaat. Hoe vaak je de stenen daarna reinigt, hangt af van de mate van vervuiling. Voorkom dat vuil een blijvende indruk achterlaat door vlekken zo snel mogelijk te verwijderen.

 • Hoe trommelstenen schoonmaken?

  Trommelstenen schoonmaken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zolang je het juiste gereedschap in huis hebt. Daarom hebben wij een schoonmaakpakket voor beton en natuursteen samengesteld. Hiermee heb je alle nodige artikelen in huis, zodat je gemakkelijk de trommelstenen weer als nieuw krijgt.

 • Hoe kan je trommelstenen knippen?

  Trommelstenen kunnen worden geknipt met een slijptol of watergekoelde zaagtafel. Let op dat je al het zaag/knipwerk tot het laatste bewaart. Zo weet je zeker dat je goed uitkomt met het aantal stenen dat je hebt. Je kan het jezelf natuurlijk ook makkelijker maken door contact op te nemen met een vakman.

 • Welke voeg voor trommelstenen?

  Trommelstenen worden doorgaans met Magic Black afgevoegd. Dit is een uniek voegzand dat geen witte vlekken achterlaat. Zo ben je verzekerd van een stevig en strak eindresultaat.

 • Welke ondergrond voor trommelstenen?

  Voor bestrating met lichte belasting is een normaal geëgaliseerd zandbed voldoende. Ga je de oprit aanleggen, breng dan een laag menggranulaat aan. Hiermee wordt de ondergrond extra verstevigd.

Filters