Trommelstenen

Ook trommelstenen bestel je eenvoudig online bij Buitenbart. Wij hebben een groot aantal trommelstenen in ons assortiment opgenomen, waarmee je de tuin en de oprit kunt bestraten. De stenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat je voor elke toepassing de mooiste steen vindt. Advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze showtuinen. Onze medewerkers helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 243

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 243

Trommelstenen kopen

Trommelstenen kopen voor de beste prijs doe je bij Buitenbart. Deze verkopen wij namelijk voor internetprijzen, net als alle andere artikelen uit ons assortiment. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Hier tegenover staat de hoge kwaliteit, want wij bieden alleen producten van a-keuze aan. Zo heb je niet alleen voordelige, maar ook duurzame trommelstenen.

Wat zijn trommelstenen

Zoals de naam al aangeeft zijn deze stenen getrommeld. Dat wil zeggen dat ze na productie een extra behandeling hebben gehad, die ervoor zorgt dat de stenen een ouder uiterlijk krijgen. Dit komt doordat de randen met ongelijke hoeken en randen zijn afgewerkt. Door het trommelen is geen enkele steen identiek aan de ander. Het resultaat is unieke bestrating met een authentiek en landelijk uiterlijk.

Materiaal van de trommelstenen

Onze trommelstenen zijn gemaakt van beton. Dit is een mengsel van water, cement, zand en grind, waar ook een kleurstof aan toe wordt gevoegd. Hierdoor zijn de stenen door en door gekleurd. Cement heeft een open structuur, waardoor vocht goed door de stenen wordt opgenomen. Dit betekent dat bestrating van trommelstenen na een regenbui niet lang nat blijft. Een nadeel van de open structuur is onderhoud, wat door de structuur meer energie kost. Het zorgt er namelijk voor dat vuil dieper in de steen trekt, waardoor je dit moeilijker weg krijgt. Ook hebben algen en mos meer ruimte om te groeien. Dit wordt ook wel groene aanslag genoemd. Hier kom je gemakkelijk vanaf met de Green Clean algenverwijderaar, die je ook bij ons kunt vinden.

Trommelstenen met deklaag

Deze stenen staan beter bekend onder de naam Abbeystones. De stenen zijn voorzien van een deklaag die de stenen dieper in kleurt. Hierdoor blijven Abbeystones langer mooi en zijn deze makkelijker in onderhoud. Prachtige voorbeelden zijn de Abbeystones Zomerbont en de Abbeystones Grijs/Zwart.

In verschillende afmetingen leverbaar

Hoe groot het te bestraten oppervlak ook is, je vindt altijd de bijpassende steen. Trommelstenen worden namelijk in verschillende maten geproduceerd. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

  • 20x5cm, wordt ook wel waalformaat genoemd
  • 21x7cm, wordt ook wel dikformaat genoemd
  • 10x10cm
  • 15x20cm
  • 20x30cm
  • 30x40cm

Naast alle genoemde afmetingen in lengte en breedte is er ook een verschil in dikte. De trommelstenen zijn namelijk verkrijgbaar in 6cm, 7cm en 8cm dik. Dit betekent dat elke steen dik genoeg is voor de oprit.

Trommelstenen in de mooiste kleuren

Trommelstenen zijn in vele verschillende kleuren verkrijgbaar. Dit zorgt gegarandeerd voor bestrating die helemaal bij jouw stijl en tuin past. Ga voor een robuust uiterlijk met de trommelsteen in antraciet of grijs. Juist op zoek naar meer kleur? Ook hier hebben wij de oplossing voor, namelijk de trommelsteen in Terrageel. Of ga voor Tambour Bont, dit bestaat uit trommelstenen met een mix van kleuren voor een speelse uitstraling. Naast deze opties kan je ook kiezen voor genuanceerde kleuren, zoals rood genuanceerd en grijs. Genuanceerd betekent dat de trommelstenen dezelfde kleur hebben, maar dan wel in andere tinten. Hierdoor zal de ene steen donkerder zijn dan de andere.

Sierbestrating van trommelstenen

Met trommelstenen zorg je voor de mooiste sierbestrating voor je tuin, terras of looppad. De stenen worden op dezelfde manier gelegd als waaltjes en dikformaat. Hierdoor leg je gemakkelijk mooie en nette bestrating aan op een normaal geëgaliseerd zandbed. De aanleg kan in verschillende legverbanden worden gedaan. Enkele voorbeelden hiervan zijn het visgraatverband, halfsteensverband en elleboogverband. Meer informatie over deze verbanden vind je hier. Wil je ronde bestrating aanleggen? Kijk dan eens bij de Coal of Copperblend cirkel. Dit zijn kant-en-klare pakketten, waarmee je bestrating in een specifieke cirkel kunt leggen.

Trommelstenen op de oprit

Trommelstenen kunnen ook worden gebruikt voor de oprit, mits deze minimaal 6 cm dik zijn. Deze dikte is nodig om de hogere belasting van de auto te kunnen dragen. Is de steen minder dik? Dan bestaat de kans dat deze breekt onder de hoge druk van de auto. Daarom dienen stenen voor de oprit minimaal 6 cm dik te zijn, omdat deze wel bestand zijn tegen de hogere druk. De ondergrond van de oprit kan optioneel worden voorzien van een extra laag menggranulaat, oftewel gebroken puin. Dit zorgt namelijk voor extra versteviging en helpt spoorvorming voorkomen.

Trommelstenen wildverband

Ook trommelstenen zijn in wildverband verkrijgbaar. Dit wil zeggen dat elke steen een ander formaat heeft, waardoor je bestrating legt met verschillende stenen. Dit zorgt voor een strak en toch speels uiterlijk. Voor wildverband is geen standaard patroon, maar dit wordt wel aan de hand van een stelregel gelegd. Voor deze regel geldt dat de verticale en horizontale voeglijn zo vaak mogelijk worden doorbroken. Hiermee wordt zowel de breedte als de lengte van het te bestraten oppervlak bedoeld. Zo krijg je een patroon waarin grote en kleine formaten zich afwisselen.

Hoe worden stenen getrommeld?

Om stenen te trommelen wordt een zogeheten trommelmachine gebruikt. Na productie krijgen de stenen een behandeling in deze machine. De stenen vallen continu langs en door elkaar heen. Het resultaat is stenen met ongelijke hoeken en randen. Hoe langer de behandeling duurt, hoe ouder de stenen eruit komen te zien.

Hoe zwaar is een trommelsteen?

Dit is afhankelijk van het formaat en de dikte van de steen. Heb je een 10x10cm trommelsteen van 6cm dik dan kom je op een gewicht van ongeveer 1,3 kg. Een trommelsteen van 30x40x6cm weegt ongeveer 16,2 kg. Hoe groter het formaat, hoe zwaarder de trommelsteen wordt. Het meest gebruikte formaat is 20x30x6cm. Deze trommelsteen weegt ongeveer 8 kg.

Filters