Staptegels en stapstenen

Maak de tuin af met staptegels, waarmee je de meest unieke tuinpaden aanlegt. Deze tegels zijn verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen. Denk aan het verschil in materiaal, maatvoering en design. Bekijk hier ons assortiment aan stapstenen. Raadpleeg de tekst onderaan de pagina voor meer informatie. Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag. Of kom langs in een van onze showtuinen, waar je de tegels kunt bekijken.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 146

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 146

Staptegels kopen bij Buitenbart

Staptegels koop je eenvoudig en snel online bij Buitenbart. Al onze artikelen, dus ook de staptegels, zijn van a-kwaliteit. Daarom kan je bij ons terecht voor het beste van het beste. Daarnaast bieden wij alle tegels aan voor de beste internetprijzen. Zo weet je zeker dat je bij ons nooit teveel betaalt. Geniet jarenlang van een tuin met prachtige bestrating, zonder onnodig hoge kosten.

Staptegels en stapstenen

Staptegels worden ook wel stapstenen genoemd. Met beide benamingen wordt hetzelfde bedoeld, namelijk tegels voor het maken van een looppad zonder de hele tuin te bestraten. Dit betekent dat alle tegels los van elkaar worden gelegd. Het resultaat is een prachtig pad door de tuin, terwijl je voldoende ruimte overhoudt voor meer groen. Elke tegel kan worden gebruikt als stapsteen. Welke tegels je zoal kunt gebruiken leggen wij je hieronder verder uit.

Ronde staptegels

Staptegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Wil je stenen met een ronde, organische vorm? Ga dan voor de Flagstones. Deze stenen hebben geen vaste maatvoeringen, maar een natuurlijke vorm met golvende en ronde randen. Wil je tegels met vaste maten, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar de meest geschikte tegels hebben een maatvoering van 80x40cm. Deze worden dan ook het vaakst gebruikt. Staptegels in deze maatvoering zijn namelijk groot genoeg voor iedere voet. Daarnaast zijn deze tegels het meest geschikt om een natuurlijk loopje mee te maken.

Stapstenen houtlook

Dan is er nog het design van de tegel. Je wilt natuurlijk dat deze aansluit op jouw smaak en de rest van de tuin. Omdat vrijwel elke tuintegel geschikt is als stapsteen kan je ook hiermee heel veel kanten op. Wil je meer houtaccenten in de tuin, dan zijn houtlook tegels een smaakvolle toevoeging. Ga je liever voor een nette basis, dan zijn betonlook tegels de oplossing. Wil je juist stapstenen die eruit springen, ga dan voor een designtegel met een speelse print. Bekijk ons hele assortiment aan tuintegels die gebruikt kunnen worden voor stapstenen.

Materiaal stapstenen

Stapstenen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo heb je keuze uit onder andere beton, keramiek en natuursteen. Al deze materialen hebben verschillende eigenschappen. Deze lichten wij hieronder graag toe.

  • Beton: Betontegels zijn de perfecte basis voor in iedere tuin. Beton is een sterk en duurzaam materiaal met een open structuur. Hierdoor nemen de stapstenen van beton veel vocht op. Zo weet je zeker dat het pad niet glad wordt na een regenbui. Meer weten over betontegels? Klik dan hier.
  • Keramiek: Keramische tegels zijn vervaardigd uit gebakken klei. Het resultaat is een sterke tegel met een dichte structuur. Hierdoor zijn keramische tegels makkelijker schoon te maken dan tegels van beton. Daarnaast zijn stapstenen van keramiek bestand tegen krassen, waardoor deze langer mooi zullen blijven. Klik hier voor alle 80x40cm keramische tuintegels.
  • Natuursteen: Ga voor karakter met Flagstones stapstenen van natuursteen. Deze stapstenen hebben allemaal een eigen vorm en kleur samenstelling, waardoor geen elke stapsteen hetzelfde is. Hierdoor krijgt je tuin een natuurlijke en unieke uitstraling. Bekijk al onze Flagstones en laat je inspireren.

Stapstenen in gras

De mogelijkheden met staptegels zijn eindeloos. Leg een pad aan met stapstenen in gras of tussen beplanting voor meer groen in de tuin. Maak een prachtige combinatie van staptegels in grind. Of leg deze rondom de vijver voor een unieke vijverrand. Je kan er zelfs voor kiezen om de stenen in de vijver te verwerken. Kortom: wat je idee ook is, je maakt het met stapstenen.

Voordelen staptegels

Je kunt de tegels veelzijdig inzetten, zodat je tuin een unieke uitstraling krijgt die geheel bij jouw stijl past. Maar dit is niet het enige voordeel van de stenen. Andere voordelen hebben wij hieronder overzichtelijk op een rijtje gezet:

  • Minder bestrating nodig: Dankzij staptegels heb je minder bestrating nodig, terwijl je toch verschillende delen van de tuin met elkaar verbindt. Minder tegels betekent niet alleen meer ruimte voor andere tuinmaterialen, maar zorgt ook voor minder kosten en verwerkingstijd.
  • Milieuvriendelijk: Met stapstenen zorg je voor een milieuvriendelijk pad. Tussen de tegels heb je meer ruimte voor gras, bloemen en planten. Daarnaast is het pad waterdoorlatend. Regenwater verdwijnt tussen de tegels in de ondergrond. Doordat regen direct door de grond wordt opgenomen, hoeft dit niet afgevoerd te worden via een goot. Zo wordt de grond bij regen voldoende besproeid en wordt wateroverlast voorkomen.
  • Plaatsing: De tegels kunnen overal geplaatst worden. Niet alleen kunnen de tegels op zowel grind als gras worden geplaatst, maar ook de plek kan je helemaal zelf bepalen.

Wat is de juiste afstand tussen stapstenen?

Stapstenen worden met een afstand van 20-25cm van elkaar af gelegd. Hierbij wordt ook gelet op het hart, ofwel het midden, van de tegel. Ga je de stapstenen leggen, let dan op dat het hart van de stenen 60-70cm van elkaar af liggen. Deze afstanden zorgen ervoor dat je op een natuurlijke manier over de tegels kunt lopen. Wil je zeker weten dat de stapstenen goed worden gelegd, leg deze dan eerst als proef. Zo kan je testen of je op een comfortabele manier over de stapstenen kunt lopen en kun je de afstanden zo nodig aanpassen.

Hoe dik moet een stapsteen zijn?

Ga je een pad leggen van stapstenen, maak dan gebruik van stenen van minimaal 3cm dik. Deze stenen, of tuintegels, zorgen voor een stevig en mooi afgewerkt pad. Daarnaast kunnen tegels van 3cm dik in een normaal zandbed worden verwerkt, je hebt dus geen speciale ondergrond nodig.


Filters