Leisteen

Leisteen tegels koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Onze gehele collectie aan leisteen tegels vind je op deze pagina. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen in de kleur zwart en een bontkleurige variant. Geef je tuin een levendig en authentiek karakter met een leisteen terras. Meer informatie over deze natuursteen tuintegels of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

4 producten

4 producten

Leisteen tuintegels

Leg een sfeervolle basis in de tuin aan met leisteen terrastegels. Leisteen is een gesteente bestaande uit meerdere lagen klei. De structuur van deze lagen verschillen van zeer ruw tot glad. Deze combinatie zorgt voor de levendige uitstraling waar deze steensoort bekend om staat. Daarnaast zorgen de lagen voor het ruwe oppervlak van de tegels die hieruit gezaagd worden. Tevens zorgt de gelaagdheid ervoor dat het oppervlak van leisteen tegels ongelijk is. 

Voordelen leisteen voor buiten

Leisteen tegels zijn niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten om bijvoorbeeld een prachtig terras, looppad of siertuin aan te leggen. Heb je leisteen bestrating in de tuin dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Duurzaam materiaal dat levenslang mee kan gaan
 • Slijtsporen zorgen voor een karakteristiek uiterlijk
 • Na verloop van tijd worden de tegels mooier
 • Een robuust natuurproduct dat weinig onderhoud vergt
 • Elke tegel is uniek, hierdoor bestrating met een levendige uitstraling
 • Ruw oppervlak en dus anti-slip, daardoor minimale kans op uitglijden
 • Door gespleten oppervlak vallen beschadigingen minder op
 • Leisteen is niet kalkhoudend en daardoor minder gevoelig voor vlekken

Nadelen leisteen voor de tuin

Naast alle voordelen hebben leisteen terrastegels ook nadelige kenmerken. Leisteen is een gevoelig natuursteen. Dit betekent dat tegels van leisteen niet bestand zijn tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Leisteen voor de tuin kan daarom niet met zomaar een willekeurig schoonmaakmiddel worden gereinigd. Daarnaast zijn leisteen tuintegels gevoelig voor krassen. De tegels raken sneller beschadigd en dit is ook duidelijk te zien. Maar bij natuursteen is dit eigenlijk geen nadeel te noemen. Krassen geven de steen zijn karakteristieke uiterlijk. Dit betekent dat beschadiging de tegels juist mooier maakt, doordat deze een doorleefde uitstraling krijgen. Ten slotte kunnen er tijdens vorst schilfers van de steen loslaten, ook al komt dit bijna nooit voor. Maar geen zorgen, want dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegels en dit stopt vanzelf. Daarnaast valt het schilferen dankzij het gespleten oppervlak van de steen nauwelijks op.  Op zoek naar informatie over het schoonmaken van leisteen terrastegels? Neem gerust contact met ons op.

Leisteen tuintegels 60x60

Of je nou een kleine of een grote tuin hebt, elk oppervlak kan worden bestraat met leisteen tegels. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Ga voor het populaire 60x60cm formaat dat geschikt is voor alle oppervlaktes. Of ga voor een leisteen tuin met tegels in een 80x80cm of zelfs 100x100cm formaat. Deze grootformaat tegels geven je tuin of terras optisch meer ruimte. Daarnaast zorgen deze voor een elegante uitstraling.

Leisteen tegels in de tuin leggen

Je wilt met leisteen tegels de tuin bestraten, maar hoe leg je leisteen eigenlijk? Allereerst heb je hiervoor een gestabiliseerde ondergrond nodig. De soort ondergrond is afhankelijk van de situatie en de regio waar je woont. Daarom raden wij aan om voor goede verwerking van de tegels een vakman in te schakelen die ervaring heeft met natuursteen. 

Veel gestelde vragen over natuursteen tegels leisteen

 • Is leisteen ook geschikt voor buiten?

  Niet alleen voor binnenshuis, maar ook voor buiten zijn leisteen tegels zeer geschikt. Dit komt doordat deze tegels duurzaam zijn en een ruw oppervlak hebben. Het ruwe oppervlak maakt de kans op uitglijden klein, ook wanneer de tegels nat zijn. 

 • Wat kost leisteen voor in de tuin?

  Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan leisteen tegels is op voorhand moeilijk te zeggen. Wel ben je bij ons verzekerd van scherpe prijzen, omdat wij al onze producten aanbieden voor de beste internetprijzen. Ook ben je verzekerd van goede kwaliteit. Wij vinden alleen het beste van het beste goed genoeg. Daarom zijn al onze producten, ook leisteen tuintegels, van a-kwaliteit. Daarnaast maken wij ook scherpe prijzen op het moment dat je meer meters af wilt nemen. Neem in dit soort situaties altijd even contact met ons op, dan kunnen wij je voorzien van de beste prijs van leisteen tuintegels.

 • Is leisteen vorstbestendig?

  Voor de aanleg van leisteen is de ondergrond belangrijk. Worden de tegels op de juiste onderlaag gelegd, dan krijg je bestrating die vorstbestendig is. Welke ondergrond je nodig hebt is afhankelijk van de situatie en de regio waarin je woont. Wij raden aan om contact op te nemen met een vakman die ervaring heeft met natuursteen, zodat je gegarandeerd vorstbestendige bestrating krijgt met leisteen terrastegels.

 • Is leisteen een kalkhoudend natuursteen?

  Leisteen bestaat uit verschillende lagen klei. Deze grondstof bevat geen kalk. Dit betekent dat leisteen nagenoeg niet kalkhoudend is. Een groot voordeel hiervan is dat leisteen tegels minder gevoelig zijn voor vlekken dan natuursteen die wel kalk bevat. 

 • Wat is de kleur van leisteen?

  De verschillende lagen van leisteen kunnen in tint verschillen. Mede hierdoor is leisteen verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder grijs, zwart en bont gekleurd. Daarnaast zorgen de tintverschillen ervoor dat geen enkele tegel van een partij dezelfde kleurstelling heeft. Door deze afwisselend te leggen krijgt je bestrating een unieke afwerking.

 • Is leisteen duurzaam?

  Leisteen kan een leven lang mee gaan. Dit betekent dat je met leisteen duurzame bestrating aanlegt. Eenmaal een terras van leisteen aangelegd dan is de kans klein dat je deze na verloop van tijd dient te vervangen.

 • Is leisteen hetzelfde als natuursteen?

  Leisteen is een soort natuursteen. Heb je het over natuursteen tegels, dan kan je het over verschillende soorten steen hebben waaronder ook leisteen. Andere soorten natuursteentegels zijn onder andere hardsteen, graniet en travertin.

 • Is leisteen een gladde natuursteen?

  Leisteen bestaat uit verschillende lagen klei. Deze gelaagdheid zorgt voor een onregelmatig oppervlak dat op natuurlijke wijze is opgeruwd. Dit betekent dat een leisteen tegel een ruw oppervlak heeft. 

 • Hoe ontstaat leisteen?

  Leisteen is een gesteente dat door de natuur wordt gevormd en wordt ook wel een metamorf gesteente genoemd. Deze benaming is afgeleid van de manier waarop het gesteente ontstaat. In de loop van miljoenen jaren zijn verschillende lagen klei onder druk en hitte omgevormd tot een gesteente. Dit geeft de steen zijn kenmerkende gelaagdheid dat voor een ongelijke structuur zorgt.

Filters