U - elementen

U elementen kopen? Dit doe je gemakkelijk online bij Buitenbart. Bekijk hier ons assortiment van rechte en U hoekelementen. Deze zijn verkrijgbaar in zowel grijs als zwart, waarbij je keuze hebt uit verschillende afmetingen. Weet je niet zeker hoeveel elementen je nodig hebt, of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag.

10 producten

10 producten

Wat zijn U elementen?

Een U element is een sierblok dat in een U-vorm gegoten wordt. Het element wordt voornamelijk in de tuin toegepast. Je kunt hier namelijk heel veel mooie dingen mee maken, waardoor je tuin de meest unieke uitstraling krijgt. je kan bijvoorbeeld een mooie verhoging of trap maken, zodat twee delen mooi en strak gescheiden worden. Maar je kan U stenen voor nog veel meer creaties gebruiken. Een paar voorbeelden hiervan zijn plantenbakken en meubilair. Naast de rechte elementen zijn er ook hoekelementen in U-vorm verkrijgbaar. Heb je een constructie met hoek, dan kan je deze op een mooie manier afwerken. Er zijn U elementen in het zwart en grijs te koop. Dit geldt voor zowel de rechte als de hoekelementen.

Betonnen U elementen

De U elementen uit ons assortiment zijn allemaal gemaakt van beton. Hierdoor krijgen de elementen een tijdloze uitstraling die in elke tuin goed tot zijn recht komt. Daarnaast is het een zeer sterk en duurzaam materiaal. Zo weet je zeker dat je nog lang plezier zult hebben van de met U elementen gemaakte constructie. Ook heeft beton een nadeel, namelijk de open structuur. Dit zorgt er namelijk voor dat vocht meer wordt opgenomen. Het gevolg hiervan is dat de elementen groen worden. Deze groene aanslag kan eenvoudig met algenverwijderaar weg worden gehaald. Je kan dit natuurlijk ook laten zitten. Zo krijgt je tuin een robuuste uitstraling.

Afmetingen U elementen

Wat je ook voor plan hebt, bij ons vind je het element in de juiste maatvoering. Wij hebben namelijk kleine, middelmatige en grote U-vormige stenen. De kleinste stenen hebben een afmeting van 15x20x30cm en zijn hierdoor het makkelijkst te hanteren. Wil je liever een meer gangbare maat voor grotere constructie? Denk dan eens aan de stenen van 30x30x40cm of 40x40x50cm.

Afmetingen U-vormige hoekelementen

Ook de hoekelementen zijn bij ons in meerdere maten bestelbaar. Deze bieden wij in een middelmatige en grote variant aan. De afmetingen hiervan zijn 30x30x40cm en 40x40x50cm. Ze hebben dezelfde afmetingen als de rechte variant, maar zijn voorzien van een hoek. Hierdoor kan je ook prachtige hoeken maken in de gewenste constructie.

U elementen voor de mooiste creaties

Zit je vol ideeën om je tuin op te leuken, maar weet je niet precies wat je wilt? Dan helpen wij jou hier graag bij. Met U elementen kan je namelijk heel veel constructies maken, die niet alleen stijlvol maar ook functioneel zijn. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden.

Tuinmeubilair: Dankzij de vorm van het element kan je eenvoudig de mooiste stoelen, tafels en banken maken. Vooral voor een stoel of krukje hoef je geen moeite te doen. Hiervoor hoef je de steen alleen maar met de dichte kant naar boven neer te zetten. Wil je een bank of tafel maken? Zet dan een aantal elementen tegen elkaar aan tot je de gewenste lengte hebt. Je kan ook twee elementen een eindje van elkaar plaatsen, waarna je een tafelblad of zitvlak van houten planken maakt.

Buitenkeuken: Je kan de U stenen ook gebruiken voor een prachtige keuken in de achtertuin. Je kan de blokken namelijk ook stapelen. Zo maak je bijvoorbeeld een kookeiland op perfecte hoogte. Ook het keukenblad maak je door houten planken over de blokken te leggen. Doordat de blokken gestapeld zijn heb je gelijk opslagruimte onder het kookeiland.

Houtopslag: Afhankelijk van de maat van het U element kan je zowel grote als kleine opslagplaatsen maken. Heb je een buitenkachel en wil je het hout in de buurt opslaan? Dan kan je ook hiervoor U elementen gebruiken. Een voorbeeld hiervan is de elementen op de zijkant plaatsen, waarbij je deze met de open kant tegen elkaar aan legt. Zo heb je een houtopslag van perfect formaat.

Waterelementen: Denk bijvoorbeeld aan een mooie vijver die je geheel zelf kunt vormgeven. Ga je een grote vijver maken, dan kan je de elementen ook gebruiken om een bruggetje te maken. Wil je geen grote vijver maar wel andere waterelementen in de tuin? Leg dan een kleine gleuf aan. Zo wordt je tuin op een unieke manier onderverdeeld in verschillende vakken.

Plantenbakken: Deze kan je op verschillende manieren vormgeven. Je kan er voor kiezen om met de elementen een rand te maken, die dankzij de breedte ook als zitting gebruikt kan worden. Of je kan de U elementen op de kant plaatsen, zodat je een plantenbak met meerdere vakken hebt.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. De voorbeelden die wij nu gegeven hebben zijn slechts een klein aantal. Zo zijn er nog meer constructies te bedenken.

Hoeveel kosten U elementen?

De kosten van de elementen hangen af van het formaat, de kleur en hoeveel je nodig hebt. Dit betekent dat je de prijs gedeeltelijk zelf betaalt. Je weet wel zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Wij leveren namelijk producten van a-kwaliteit voor de beste internetprijzen.

Wat weegt een U element?

Ben je op zoek naar een lichtgewicht U element dan is de kleinste variant de beste keuze. Deze wegen namelijk slechts 13,5 kg. Hierdoor zijn de elementen ook alleen goed hanteerbaar. Het gewicht van zowel de rechte als hoekelementen lopen op tot de 81 kg. De zwaarste U stenen kan je beter samen met iemand anders of met een kraan verplaatsen.

Filters