Betonlook tuintegels

Keramische tegels met betonlook zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, diktes en afwerkingen. Zo is er voor elke tuin en elke stijl de perfecte oplossing. Ga voor een terras in betonlook, maar dan met het comfort van keramische terrastegels. Eenvoudig online te bestellen bij Buitenbart. Bekijk op deze pagina ons aanbod aan keramiek met betonlook. Kom langs in een van onze showtuinen om de tegels te bekijken. Of neem contact met ons op voor advies. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 99

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 99

Keramische tegels betonlook

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende designs, waardoor je tuin een uitgesproken uitstraling krijgt. Ons volledige aanbod in keramische tuintegels is hier te bekijken. Wil je het uiterlijk van je tuin of terras toch liever ingetogen houden? Dan zijn de betonlook tegels de perfecte oplossing. Deze zijn vervaardigd uit keramiek maar zien eruit als een standaard betontegel. Zo kan jij genieten van authentieke en rustieke bestrating met de voordelen die keramiek met zich meebrengt.

Voordelen betonlook keramiek

Ga voor de kracht van eenvoud met een betonlook, terwijl je profiteert van de voordelen van keramiek. Om te beginnen zijn keramische tegels lichter van gewicht dan betontegels, waardoor deze makkelijker te verplaatsen zijn. Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel. Hieronder hebben wij alle voordelen overzichtelijk op een rijtje gezet.

 • Keramiek loopt niet terug in kleur
 • Bestand tegen krassen en weersinvloeden
 • Vlek- en zuurbestendig
 • Makkelijker schoon te maken, dus onderhoudsvriendelijk
 • Antislip afgewerkt om uitglijden te voorkomen

Materiaal keramisch betonlook

Betonlook tegels van keramiek kunnen worden onderverdeeld in twee varianten. Zo zijn er full body keramische tegels, die volledig van keramiek zijn gemaakt. En kan er gekozen worden voor de zogeheten 3+1 tegels. Deze hebben een 3cm dikke onderlaag beton, die onlosmakelijk verbonden is met een 1cm dikke keramische toplaag. Wat de verschillen tussen deze twee varianten zijn lichten wij hieronder toe.

Full body keramiek

Deze tegels met betonlook zijn volledig van keramiek gemaakt. Een groot voordeel hiervan is dat er geen andere materialen verbonden zijn, die mogelijk los kunnen raken van de tegel. Daardoor heb je gegarandeerd een tegel die intact blijft. Prachtige voorbeelden zijn te vinden in de Piet Boon collectie van vtwonen. Deze 3cm dikke tegels hebben een groots 90x90xcm formaat, waardoor je tuin optisch een stuk groter wordt. Daarnaast is er ook nog keuze uit full body keramiek van 2cm dik. Deze zijn vooral geschikt voor de aanleg van een dakterras of het balkon.

Betonlook keramiek op onderbeton

Deze tegels bestaan uit een combinatie van beton en keramiek, die samen voor een tegel van 4cm dik zorgen. Hierbij is een betonnen onderlaag verbonden met een toplaag van keramiek. Deze verbinding is zo sterk dat de materialen niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Met deze tegels profiteer je niet alleen van de voordelen van keramiek, maar ook van die van beton. De tegels zijn namelijk eenvoudig te verwerken in een normaal geëgaliseerd zandbed. Prachtige voorbeelden van keramiek op onderbeton zijn de GeoCeramica en Cerasun tegels.

Betonlook keramiek afmetingen

Keramische tegels in betonlook zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Ga voor de meest gangbare maatvoering van 60x60cm. Of kies bestrating met tegels in 100x100cm formaat. Dit geeft je terras of een grootse uitstraling, waarbij zelfs de kleine tuin optisch een stuk groter wordt. Liever een tussenmaat? Ook dan hebben wij de geschikte tegel. Wij hebben namelijk ook betonlook tegels in 80x80cm formaat in ons assortiment opgenomen.

Verschillende afwerkingen

Ook betonlook keramiek is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo is er voor elke stijl de bijpassende betonlook keramische tegel. Ga voor elegante en luxe met een tegel in antraciet afwerking. Of ga voor een authentieke en rustieke uitstraling met een betonlook tegel in grijs of beige. Hierbij zorgen de verschillende kleurnuances voor een unieke afwerking van je bestrating. Daarnaast zorgen deze kleuren ervoor dat je bestrating perfect samengaat met de rest van je tuin.

Betonlook keramiek voor de beste prijs

Op zoek naar keramiek met betonlook zonder teveel te betalen? Daarvoor ben je bij Buitenbart aan het juiste adres.Ook deze tegels, samen met de rest van ons assortiment, bieden wij voor de beste internetprijzen aan. Zo weet je zeker dat je bij ons nooit teveel betaalt. Tel hier de hoge kwaliteit van a-keuze bij op en geniet van prachtige bestrating, die dankzij de duurzaamheid nog jarenlang mooi blijft.

Meest gestelde vragen over betonlook tuintegels

 • Hoe wordt 2cm dik keramiek verwerkt?

  Keramische tegels van 2cm dik kunnen niet op een normaal zandbed worden verwerkt, omdat de tegels dan kapot zullen vriezen. Het resultaat is beschadigde bestrating die niet meer goed ligt. Dat is natuurlijk zonde. Daarom is het belangrijk om 2cm dik keramiek op een speciale ondergrond te verwerken. Welke ondergrond nodig is verschilt per regio. Daarom raden wij aan om contact op te nemen met een vakman voor advies. Zo weet je zeker dat de tegels op een goede ondergrond worden verwerkt, zodat je nog jaren van prachtige bestrating geniet.

 • Kan keramiek op een normaal zandbed worden verwerkt?

  Er zijn ook keramische tegels die wel op een normaal zandbed kunnen worden verwerkt. Dat zijn onder andere de 3cm dikke tegels. Deze zijn sterker dan 2cm dik keramiek en blijven daarom beter liggen. Daarnaast kunnen ook 4cm dikke keramische tegels op een normaal zandbed worden verwerkt. Deze tegels zijn doorgaans voorzien van een betonnen onderlaag, waardoor de aanleg exact hetzelfde verloopt als die van betontegels.

 • Wat zijn betonlook tegels?

  Dit zijn keramische tegels die zijn voorzien van een betonlook. Dit design is haast niet van echt beton te onderscheiden. Dankzij deze tegels is het mogelijk sierbestrating van duurzaam keramiek aan te leggen, terwijl deze de industriële en stoere uitstraling van beton heeft. Een ander voordeel van deze tegels is dat het uiterlijk perfect samengaat met elke gewenste stijl.

Filters