Keramische tegels houtlook

Wil jij een gave parketvloer of vlonder naar buiten doortrekken? Bij Buitenbart vind je allerlei opties, kleuren en maten terrastegels. Natuurlijk ook in verschillende prijsklassen! Weet je nog niet helemaal waar je moet beginnen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met goed advies over het kopen en aanleggen van keramische terrastegels houtlook.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 62

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 62

Keramische tegels houtlook buiten

Keramische buitentegels met houtlook zijn perfect voor je tuin, terras, serre of ander buitenverblijf. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat je voor elke tuin altijd de passende oplossing vindt. Daarnaast brengen keramische tegels ook andere voordelen met zich mee. Hoewel er ook nadelen zijn, wegen deze niet op tegen de voordelen.

Voordelen keramische tegels

Keramiek heeft een Uv-bestendig en krasvrij oppervlak om beschadiging en kleurverandering tegen te gaan, zodat de tegels langer mooi zullen blijven. Daarnaast zijn de tuintegels voorzien van antislip om uitglijden te voorkomen, ook wanneer het geregend heeft. Een ander groot voordeel is dat je minder tijd kwijt bent aan onderhoud. Doordat keramiek een grotere dichtheid heeft dan beton trekt vuil niet in de tegel, met als gevolg dat reinigen veel makkelijker en sneller verloopt. De grotere dichtheid zorgt er ook voor dat de tegels minder water opnemen. Hierdoor weet je zeker dat de tegels niet kapot zullen vriezen. Dit is tevens ook te voorkomen door de tegels niet te verlijmen.

Nadelen keramische tegels

Ook keramiek kent zijn nadelen. Zo zullen de stenen langer nat blijven, doordat vocht niet helemaal wordt opgenomen. Wel heb je de mogelijkheid om dit te verhelpen. Dit wordt later verder uitgelegd wanneer we het gaan hebben over de ondergrond. Een ander nadeel is dat keramiek moeilijker te zagen is door de hardheid van het materiaal. Maar met een speciaal zaagblad en een goede zaagtafel is het wel mogelijk. Wil je zeker weten dat dit goed gebeurt? Dan kan je natuurlijk altijd een vakman inschakelen.

Houtlook in de mooiste kleuren

De tuintegels zijn voorzien van een houtlook motief, die beschikbaar is in verschillende kleuren. Hierdoor vind je altijd de mooiste stenen die perfect aansluiten op je vlondervloer of parket. Dit zorgt voor een mooie afwerking van je sierbestrating, die samensmelt met de vloer in je woning. Laat bijvoorbeeld het tuinpad met dezelfde kleur bestraten, zodat de vloer van de gang wordt doorgetrokken naar buiten.

Verkrijgbaar in verschillende maten

De keramische tegels met houtlook motief worden door ons in verschillende maten geleverd. Zo heb je keuze uit tegels van 40x80 en 30x120cm. Daarnaast zijn de tegels ook in verschillende diktes verkrijgbaar, waarbij je kan denken aan de meest gebruikte dikte van 4 cm. Afhankelijk van de gekozen maatvoering kan je een prachtig legpatroon creëren en je creativiteit de vrije loop laten. Zo heb je gegarandeerd een siertuin die perfect bij jouw persoonlijke stijl past.

Afwerking houtlook terrastegels

Bij de afwerking van de stenen wordt onderscheid gemaakt tussen gecertificeerd en ongecertificeerd. Het verschil zit hem in de afwerking van de randen. Zijn de tegels gecertificeerd, dan zijn deze voorzien van scherpe randen. Ongecertificeerd betekent dat de randen schuin aflopen. Dit verschil is ook te zien wanneer de bestrating is aangelegd. Heb je terrastegels waarvan de randen schuin aflopen, dan lijken de voegen breder.

Keramische houtlook tegels leggen

Keramische houtlook tegels zijn eenvoudig zelf te leggen. Het is wel belangrijk te voegen, zodat je zeker weet dat de bestrating lang mee gaat en hierbij mooi blijft. Het nadeel van keramiek is namelijk dat water niet door de tegel wordt opgenomen, maar hier langer op blijft liggen. Zo zal het oppervlak na een regenbui langer nat blijven. Om ervoor te zorgen dat water toch weg kan lopen zijn voegen belangrijk. Ook helpt dit beschadiging van de tegels te voorkomen. Door temperatuurwisselingen zet keramiek namelijk uit. Heb je de stenen te strak tegen elkaar liggen, dan zullen de randen hierbij beschadigen en kunnen scheuren ontstaan. De voeg zorgt ervoor dat de keramische terrastegels met houtlook meer speling hebben. Wil je toch hulp bij het bestraten van je tuin? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag.

Voor de juiste onderlaag zorgen

Het leggen van keramische tuintegels met houtlook motief raden wij aan om te doen op een stabicare ondergrond. Stabicare brengt verschillende voordelen met zich mee. Het is licht van gewicht en zorgt voor een stabiele ondergrond. Daarnaast heeft het een waterdoorlatende eigenschap. Dit is belangrijk, omdat zoals eerder genoemd de tegels water niet opnemen. Stabicare zorgt er dus voor dat het water alsnog goed kan worden opgevangen. Dit betekent ook dat je kan voorkomen dat de tegels kapot vriezen. Ten slotte is er nog het voordeel dat stabicare gemakkelijk aan te brengen is en dat je de tegels hier makkelijk op verwerkt. Bij het bestraten hoef je deze niet vast te lijmen, maar is aankloppen voldoende. Wil je toch niet zelf je tuin bestraten? Dan helpen wij je hier graag bij. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden met ons door te nemen.

Benodigd invoegzand houtlook tuintegels

Zoals gezegd worden keramische tegels altijd met voeg gelegd. Het voegmiddel dat je hiervoor het beste kunt gebruiken is WS SmartSand, wat verkrijgbaar is in verschillende kleuren die perfect bij je tuintegels passen. Deze zorgt er niet alleen voor dat water alsnog goed wordt opgenomen, maar heeft ook andere voordelen. Zo zullen de voegen flexibel blijven en niet scheuren. Hierdoor weet je zeker dat de bestrating inclusief voegen mooi blijft, ook wanneer de keramische tegels uitzetten en krimpen.

Voeg Hulpmiddelen

Tijdens het voegen kan het een uitdaging zijn om altijd de juiste afstand tussen de tegels te houden. Daarom raden wij sterk aan om gebruik te maken van voegkruizen, zodat je zeker weet dat je het mooiste resultaat krijgt. Ook voor voegkruizen kan je bij Buitenbart terecht. Wij bieden deze namelijk in verschillende soorten en maten aan. De voegkruizen zijn het perfecte middel om terrastegels strak naast elkaar te leggen.

Filters