Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Betonklinkers grijs

Betonklinkers grijs zijn gemakkelijk en snel online te bestellen bij Buitenbart. Op deze pagina vind je ons hele assortiment aan grijze betonklinkers. Deze klinkers staan ook wel bekend als betonstraatsteen en keiformaat klinkers en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Meer informatie over klinkers? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom langs in een van onze showtuinen, waar wij je graag helpen.

15 producten

15 producten

Betonklinkers grijs voor een prachtige basis

Met grijze betonklinkers leg je een prachtige basis aan in de tuin of oprit. De grijze tint van de klinkers zorgt ervoor dat deze perfect samengaan met elke kleur. Zo worden alle tuinaccessoires prachtig geaccentueerd met grijze bestrating. Deze klinkers zijn niet alleen mooi voor een terras, maar ook perfect voor een looppad en zelfs de oprit. De klinkers zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Zo heb je onder andere keuze uit onbehandelde of behandelde betonklinkers.

Grijze betonklinkers

Grijze betonklinkers zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Denk hierbij aan klinkers van basis beton, beton met deklaag of betonklinkers met een beschermlaag. Lees hieronder het verschil van de afwerkingen.

 • Basis beton: Deze basic variant heeft geen enkele behandeling ondergaan. Dat betekent dat deze klinkers geen deklaag hebben en niet zijn beschermd tegen vuil. Klinkers van standaard beton zijn daardoor moeilijker schoon te maken dan behandelde klinkers. Daarnaast lopen deze klinkers sneller terug in kleur en zijn ze gevoeliger voor kalkuitbloei. Meer informatie over kalkuitbloei vind je op deze pagina.
 • Beton met deklaag: Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de Promoklinkers. Deze klinkers zijn voorzien van een kleurondersteunende deklaag, die ervoor zorgt dat de kleur langer behouden blijft. Hierdoor zal een Promoklinker minder snel teruglopen in kleur dan een klinker van basis beton.
 • Betonklinkers met beschermlaag: Deze stenen zijn voorzien van een beschermlaag, die ervoor zorgt dat vocht en vuil minder diep in de steen trekken. Het gevolg is dat betonklinkers met beschermlaag gemakkelijker schoon te maken zijn dan klinkers van standaard beton.
 • Kleurvaste betonklinkers: Deze klinkers zijn voorzien van een toplaag met kleurechte en natuurlijke materialen, die voor een kleurvaste eigenschap zorgen. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de Geoklinkers van MBI. Deze blijven niet alleen op kleur maar zijn ook nog eens gemakkelijker schoon te maken dan klinkers van basis beton.

Klinkers grijs getrommeld

Betonklinkers grijs zijn alleen in ongetrommelde uitvoering verkrijgbaar. Wil je liever bestrating met het authentieke karakter van trommelstenen, dan zijn deze wel in andere afmetingen verkrijgbaar. Wil je meer informatie over trommelstenen en onze collectie hiervan bekijken? Klik dan hier.

Strakke betonklinkers grijs

Wil je liever bestrating met een strakke en moderne uitstraling? Ga dan voor grijze betonklinkers die strak zijn afgewerkt. Dat wil zeggen dat deze betonklinkers rechte randen en hoeken hebben. Daarnaast kunnen deze strakker tegen elkaar aan worden gelegd dan getrommelde stenen. Het resultaat is een strak aangelegde tuin of oprit. 

Grijs genuanceerde betonklinkers

Genuanceerd betekent dat alle klinkers in het pakket grijs zijn, maar dat er een duidelijk tintverschil tussen de stenen zit. Dit betekent dat je grijze klinkers hebt, maar dat de ene een donkerdere tint heeft dan de andere. Het eindresultaat is grijze bestrating met prachtige nuances, waarin donker en licht elkaar afwisselen. Zo krijgt je tuin of oprit een rustieke en toch hele unieke uitstraling.

Betonklinkers grijs 6cm

Betonklinkers zijn te verkrijgen in verschillende diktes. Welke dikte je nodig hebt hangt af van de belasting. Voor looppaden en opritten die niet zo zwaar belast worden zijn klinkers van 6cm dik voldoende. Deze klinkers zijn namelijk sterk genoeg om het gewicht van een gemiddelde personenauto te dragen. Wordt de oprit zwaarder belast, dan raden wij klinkers van minstens 7cm of 8cm dik aan. Deze zijn bestand tegen belasting van zwaardere voertuigen en zullen hieronder niet breken. Dit maakt betonklinkers grijs 8cm dik perfect voor een oprit waar een elektrische auto op komt te staan.

Formaten grijze betonklinkers

Grijze betonklinkers zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De beschikbare maatvoeringen zijn:

 • Klinkerformaat 21x10.5cm
 • Keiformaat 20x10cm

Dankzij deze afmetingen zijn klinkers eenvoudig te hanteren. Om niet alleen voor mooie, maar ook stevige bestrating te zorgen worden de stenen in elleboogverband gelegd. Dit verband vind je veel terug in bestrating die intensief wordt gebruikt, omdat deze perfect is om zwaardere belasting op te vangen. Meer informatie over het elleboogverband en handige tips voor aanleg vind je hier.

Betonklinkers leggen

Voor de aanleg van betonklinkers is een ondergrond van vulzand voldoende. Dit geldt voor bestrating met een lichte belasting. Ga je de oprit bestraten, dan komt onder het vulzand een laag menggranulaat ofwel gebroken puin. Hiermee ben je verzekerd van een extra stevige ondergrond, die bestand is tegen zwaardere belasting. Door het zandbed aan te trillen wordt deze extra verstevigd, waardoor toekomstige verzakking zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Meest gestelde vragen over betonklinkers grijs

 • Hoeveel wegen betonklinkers?

  Een betonklinker van 21x10.5cm met een dikte van 8cm weegt ongeveer 4kg. 

 • Hoeveel betonklinkers gaan in een vierkante meter?

  Per vierkante meter wordt gerekend op 44 betonklinkers, die in elleboogverband worden gelegd. We raden aan om altijd meer te bestellen dan nodig. Zo weet je zeker dat je voldoende klinkers hebt, ook bij mogelijke breuken in de stenen.

 • Welke andere kleuren betonklinkers zijn er?

  Naast grijs zijn betonklinkers ook verkrijgbaar in andere kleuren. Daarom is er voor elk idee een passende oplossing te vinden. Zo kan je bij ons ook terecht voor betonklinkers rood, zwart en antraciet. Wat voor sfeer je ook wilt creëren, met de betonklinkers van Buitenbart maak je het gehele helemaal af.

Filters