Betonklinker zwart

Ook voor zwarte betonklinkers ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Op deze pagina vind je al onze zwarte betonklinkers, ook wel bekend als betonstraatstenen en keiformaat klinkers. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en bij ons eenvoudig online te bestellen. Meer informatie over klinkers? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom langs in een van onze showtuinen, waar wij je graag helpen.

11 producten

11 producten

Zwarte betonklinkers voor een robuuste uitstraling

Zwarte betonklinkers vormen een perfecte robuuste basis in iedere tuin en op elke oprit. De donkere kleur van de klinkers laat alle andere kleuren nog mooier uitkomen. Zo worden al je tuinaccessoires geaccentueerd. Klinkers zijn niet alleen perfect voor een stevige oprit, maar zijn ook geschikt voor de aanleg van een terras of looppad. Verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, waarmee je de uitstraling van de bestrating zelf bepaalt. Ga bijvoorbeeld voor strak afgewerkte betonklinkers voor een moderne look. Of kies getrommelde zwarte betonklinkers met een authentiek karakter.

Betonklinkers zwart

Zwarte betonklinkers zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Denk hierbij aan klinkers van basis beton, beton met een deklaag of betonklinkers met een beschermlaag. Lees hieronder het verschil van de afwerkingen.

 • Basis beton: Klinkers van basis beton hebben geen enkele behandeling ondergaan. Dit betekent dat de klinkers niet zijn voorzien van een deklaag of een beschermlaag. Basic betonklinkers zijn niet beschermd tegen vuil, waardoor je deze moeilijker schoon krijgt dan behandelde klinkers. Daarnaast lopen klinkers van basis beton sneller terug in kleur en zijn ze gevoeliger voor kalkuitbloei. Meer informatie over kalkuitbloei vind je op deze pagina.
 • Beton met een deklaag: Een prachtig voorbeeld van betonklinkers met deklaag zijn de Promoklinkers. Deze zijn voorzien van een kleurondersteunende deklaag. Dankzij deze deklaag blijft de kleur van de stenen langer behouden. Everton klinkers lopen daardoor minder snel terug in kleur dan klinkers van basis beton.
 • Betonklinkers met een beschermlaag: Deze klinkers zijn voorzien van een beschermlaag, die ervoor zorgt dat vuil en vocht minder diep in de steen trekken. Hierdoor zijn klinkers met beschermlaag gemakkelijker schoon te maken dan klinkers van standaard beton.
 • Kleurvaste betonklinkers: Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de Geoklinkers van MBI. Deze klinkers hebben een toplaag van kleurechte en natuurlijke materialen, die ervoor zorgen dat de kleur behouden blijft. De stenen blijven niet alleen op kleur, maar zijn ook nog eens gemakkelijker schoon te maken dan klinkers van basis beton.

Zwarte betonklinkers getrommeld

Zwarte betonklinkers zijn alleen in ongetrommelde uitvoering verkrijgbaar. Op zoek naar trommelstenen voor een authentieke sfeer? Deze zijn wel in andere afmetingen verkrijgbaar. Wil je meer informatie over trommelstenen en onze collectie hiervan bekijken? Klik dan hier.

Strakke betonklinkers zwart

Heb je liever bestrating met een strak en modern karakter? Ga dan voor zwarte betonklinkers strak. Deze strakke afwerking wil zeggen dat de stenen rechte randen en hoeken hebben. Strak afgewerkte betonklinkers kunnen strakker tegen elkaar worden gelegd dan zwarte trommelstenen. Dit geeft een strakke aangelegde tuin of oprit als resultaat.

Betonklinkers zwart genuanceerd

Heb je een pakket betonklinkers dat zwart genuanceerd is, dan zijn de stenen allemaal zwart maar is er een duidelijk tintverschil. Dit betekent dat je zwarte klinkers hebt, maar dat de ene klinker een donkerdere tint heeft dan de andere. Hierdoor krijg je zwarte bestrating met prachtige nuances, waarin de verschillende tinten elkaar afwisselen. Dit zorgt voor een warme en unieke uitstraling van je tuin of oprit.

Zwarte betonklinker 6cm

Zwarte betonklinkers zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Welke dikte je nodig hebt is afhankelijk van de mate waarin de bestrating belast wordt. Een dikte van 6cm is perfect voor looppaden en opritten die niet zwaar belast worden. Klinkers van 6cm dik zijn namelijk sterk genoeg om het gewicht van een gemiddelde personenauto te dragen. Ga je de oprit zwaarder belasten, dan raden wij klinkers van minimaal 7cm of 8cm dik aan. Deze kunnen meer gewicht aan en zijn daarom geschikt voor zwaardere voertuigen. Dit maakt 8cm betonklinkers perfect voor een oprit waar een elektrische auto op komt te staan.

Afmetingen zwarte betonklinkers

Betonklinkers zwart zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hierbij is keuze uit de volgende maatvoeringen:

 • Klinkerformaat 21x10.5cm
 • Keiformaat 20x10cm

Deze afmetingen zorgen ervoor dat de klinkers eenvoudig te hanteren zijn. Daardoor worden betonklinkers gemakkelijk in het mooie en stevige elleboogverband gelegd. Dit verband vind je veel terug in bestrating die intensief wordt gebruikt, omdat deze perfect is om zwaardere belasting op te vangen. Meer informatie over het elleboogverband en handige tips voor aanleg vind je hier.

Betonklinkers verwerken

Voor de aanleg van betonklinkers is een ondergrond van vulzand voldoende. Dit geldt voor bestrating met een lichte belasting. Ga je de oprit bestraten, dan komt onder het vulzand een laag menggranulaat ofwel gebroken puin. Hiermee ben je verzekerd van en een extra stevige ondergrond, die bestand is tegen zwaardere belasting. Door het zandbed aan te trillen wordt deze extra verstevigd, waardoor toekomstige verzakking zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Meest gestelde vragen over betonklinker zwart

 • Hoeveel weegt een betonklinker?

  Een betonklinker van 21x10.5cm met een dikte van 8cm weegt ongeveer 4kg. 

 • Hoeveel betonklinkers passen in een vierkante meter?

  Per vierkante meter wordt gerekend op 44 betonklinkers, die in elleboogverband worden gelegd. We raden aan om altijd meer te bestellen dan nodig. Zo weet je zeker dat je voldoende klinkers hebt, ook bij mogelijke breuken in de stenen.

 • Welke andere kleuren betonklinkers zijn er?

  Niet alleen zijn betonklinkers in het zwart verkrijgbaar, maar ook in andere prachtige kleuren. Zo is er voor elke stijl een passende oplossing te vinden. Bij ons kan je ook terecht voor betonklinkers rood, grijs en antraciet. Wat voor sfeer je ook wilt creëren, met de betonklinkers van Buitenbart maak je het geheel helemaal af.

Filters