Betonbielzen

Betonbielzen koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Op deze pagina vind je onze collectie betonbielzen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren, zodat je gegarandeerd bielzen vindt die perfect bij jouw tuin passen. Betonbielzen zijn geschikt voor het bouwen van lage borders, hogere buiten muurtjes en plantenbakken. Meer informatie of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 17

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 17

Betonbielzen voor de tuin

Betonbielzen zijn vergelijkbaar met muurblokken, muurelementen en stapelblokken. Het grootste verschil zit in de afmetingen. Bielzen zijn namelijk vaak platter en breder dan muurelementen. Daarnaast kunnen betonbielzen ook gebruikt worden om hoogteverschillen in de tuin aan te brengen, bijvoorbeeld door een trap te maken. Wat je idee voor de tuin ook is, je maakt deze af met betonbielzen.

Eigenschappen betonnen bielzen

Onze bielzen zijn van beton gemaakt. Dit bestaat uit een mengsel van water, cement, grind en zand. Deze mix wordt in een bepaalde mal gegoten en vervolgens uitgehard. Het resultaat is een sterke en duurzame betonbiels in het gewenste formaat. Door de open structuur is beton een waterdoorlatend materiaal. Dit betekent dat vocht en vuil dieper in betonbielzen trekken. Hierdoor komt ook groene aanslag en kalkuitbloei sneller voor. 

 • Groene aanslag: Door de open structuur hebben algen en mossen vrije ruimte om te groeien. Het resultaat is groene aanslag op de betonbielzen, waardoor de border, muur of trap niet meer zo mooi is. Wil je de constructie weer mooi hebben, dan kun je groene aanslag aanpakken met een algenverwijderaar. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.
 • Kalkuitbloei: Dit wordt ook wel witte uitslag of witte sluier genoemd. Kalkuitbloei is een natuurlijk proces dat niet kan worden voorkomen. Maar geen zorgen, want de kwaliteit van de betonbiels blijft hetzelfde. Daarnaast zal de witte uitslag na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen. Meer informatie over kalkuitbloei vind je hier.

Betonbielzen voor de beste prijs

Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan betonbielzen is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit hangt natuurlijk af van het formaat, kleur en hoeveel betonblokken je nodig hebt. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk ons hele assortiment voor internetprijzen aan. Daarnaast bieden wij alleen a-keuze producten aan, want alleen het beste van het beste is voor ons goed genoeg. Daarom zal je bij ons nooit b-keuze betonbielzen en andere tuinmaterialen vinden. Ga voor de beste kwaliteit voor de voordeligste prijs en kies voor Buitenbart.

Betonbielzen in antraciet en andere kleuren

Ga voor een mooie basis met antraciet betonbielzen. Deze donkere tint draagt bij aan een warme sfeer in de tuin, waarin andere kleuren extra worden geaccentueerd. Ga je liever voor wat anders? Wij hebben een ruime keuze in andere kleuren. Deze zijn:

 • Grijs
 • Carbon
 • Taupe
 • Bruin

Na verloop van tijd lopen betonbielzen terug in kleur. Heb je donkere bielzen die grijs zijn geworden en wil je deze weer donker hebben? Dan kan je betonbielzen verven met WS Imperial Black. Door de bielzen hiermee te behandelen worden deze zwart. 

Uitgebreide bouwmogelijkheden met bielzen

Maak je tuin nog unieker met bouwwerken van betonbielzen. Deze zijn namelijk geschikt voor meerdere doeleinden, zolang de constructie maar recht loopt. Maak een borderrand langs een pad, een hogere tuinmuur, een plantenbak of breng een hoogteverschil in de vorm van een trap aan. Op zoek naar ronde betonbielzen? Door de afmetingen van onze bielzen is het niet mogelijk om hier een ronde constructie mee te maken. Maar hier hebben wij wel een goed alternatief voor, namelijk onze collectie muurblokken voor ronde vormen. Deze zijn perfect voor het maken van ronde plantenbakken of bijvoorbeeld een eigen gemaakte barbecue. 

Betonbielzen 60x20x12

Bielzen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Ga voor het populaire 60x20x12cm formaat of ga voor bielzen in een andere afmeting. Hierbij heb je keuze uit de volgende formaten:

 • 75x15x15cm
 • 100x20x12cm
 • 100x20x20cm
 • 120x20x12cm

Betonbielzen zagen

Het komt natuurlijk ook weleens voor dat je een betonbiels in een afwijkende lengte nodig hebt. Dan kan je deze eenvoudig zelf op maat zagen. De middelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn een slijptol of een watergekoelde zaagtafel. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om contact op te nemen met een vakman.

Betonnen bielzen plaatsen

Wat je ook gaat bouwen, je zorgt voor een stevige constructie door betonbielzen te lijmen. Is het de eerste keer dat je betonblokken gaat vastzetten? Dan raden wij aan om hiervoor polymeerkit te gebruiken. Dit heeft namelijk een langere droogtijd, waardoor je nog ruimte hebt om de bielzen te corrigeren als dat nodig is. Heb je vaker een constructie met betonbielzen gebouwd dan kan je ook PU-steenlijm of steenlijm poeder gebruiken. Meer informatie over het bouwen met betonblokken en de soorten lijm vind je hier.

Betonbielzen goedkoop

Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan betonbielzen is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit gaat namelijk samen met de bielzen die je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Daarnaast spelen ook andere benodigde materialen zoals polymeerkit een rol. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk al onze producten voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg. Daarom verkopen wij alleen a-kwaliteit producten. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Vind je het moeilijk een keuze te maken? Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers helpen je graag met eerlijk en deskundig advies.

Veel gestelde vragen over betonbielzen

 • Wat weegt een betonnen biels?

  Betonbielzen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hoe groter de biels, hoe zwaarder deze is. Hieronder geven wij enkele voorbeelden van onze bielzen en hun gewicht.

  • 60x20x12cm weegt ongeveer 32kg
  • 75x15x15cm weegt ongeveer 38kg
  • 100x20x12cm weegt ongeveer 53kg
  • 120x20x12cm weegt ongeveer 69kg
 • Wat zijn betonbielzen?

  Dit zijn blokken die gemaakt zijn van beton. Bielzen zijn vergelijkbaar met muurblokken, stapelblokken en muurelementen. Het grote verschil zit in de maatvoering en de toepasbaarheid van de blokken. Zo zijn betonbielzen vaak breder en platter dan muurelementen. Daarnaast kunnen betonbielzen ook worden gebruikt om verhogingen op te vangen door traptreden te maken. Zijn bielzen niet helemaal wat je zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze collectie stapelblokken.

 • Hoe maak je een bloembak van bielzen?

  Ook met betonbielzen kan je een bloembak maken. Let er wel op dat je alleen rechte vormen met deze blokken kunt bouwen. Om je op weg te helpen met het bouwen van een plantenbak hebben wij een blog geschreven. Hierin leggen wij je uit wat je allemaal nodig hebt en hoe je het beste te werk kunt gaan.

 • Hoe maak je een fundering onder betonbielzen?

  Om voor een stevige fundering te zorgen heb je ophoogzand en stoeptegels of opsluitbanden van 5cm dik nodig. Begin met het uitgraven van grond tot 10cm diep. Dit wordt tot de eerste helft opgevuld met het ophoogzand. Vervolgens kan je de laatste 5cm diepte opvullen met stoeptegels of opsluitbanden door deze plat neer te leggen. Controleer regelmatig of de ondergrond recht loopt door deze waterpas af te stellen. Zo weet je zeker dat de constructie recht kan worden geplaatst.

Filters