Tuintegels mediterraans

Ook voor mediterrane tuintegels ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Deze tegels zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Denk aan verschillende kleuren, afmetingen, motieven en afwerkingen. Op deze pagina vind je alle mediterrane terrastegels uit ons assortiment. Raadpleeg voor meer informatie de tekst onderaan deze pagina, of neem hiervoor contact met ons op. De tegels eerst in het echt bekijken? Dan heten wij je graag welkom in een van onze showtuinen.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 207

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 207

Tuintegels mediterraans

Haal het vakantiegevoel naar huis met mediterrane tuintegels, waarmee je voor een exotische sfeer in je tuin zorgt. De mediterrane stijl heeft invloeden van verschillende culturen van rondom de Middellandse zee. Kenmerkend zijn de vrolijke kleuren en asymmetrische vormen voor een warme uitstraling. Combineer mediterrane bestrating met planten en andere tuinaccessoires voor de ultieme vakantiesfeer.

Materiaal mediterrane bestrating

De mediterrane tuintegels uit ons assortiment zijn gemaakt van beton, keramiek of een combinatie hiervan. Zowel beton als keramiek is sterk en duurzaam. Naast deze twee overeenkomsten hebben beide materialen ook kenmerken die van elkaar verschillen. Deze lichten wij hieronder graag toe.

Betontegels mediterraans

Beton heeft een open structuur. Dit betekent dat de tegels goed vocht op kunnen nemen. Hierdoor wordt water snel doorgevoerd naar de grond. Het gevolg is dat je terras na een regenbui niet lang nat blijft. Deze open structuur brengt ook nadelen met zich mee. Algen en mos hebben meer ruimte om te groeien en dit zorgt voor groene aanslag. Daarnaast kan ook vuil dieper in de tegels trekken. Het gevolg is dat de tegels moeilijker schoon te maken zijn. Deze problemen kunnen echter worden opgelost door geïmpregneerde tegels te kiezen. Een impregnant zorgt er namelijk voor dat de tegels worden beschermd tegen vocht en vuil. Tegels worden minder snel groen en zijn makkelijker schoon te maken.

Keramische tegels

Keramiek heeft een dichte structuur. Dit zorgt ervoor dat de tegels kleurvast en bestand zijn tegen krassen. Daarnaast zorgt de dichte structuur van keramiek ervoor dat de tegels geen vuil en vocht opnemen. Hierdoor blijft vuil beperkt tot het oppervlak en zullen de tegels niet groen worden. Het resultaat is dat je bestrating van keramische tegels makkelijker schoon krijgt dan van betontegels. Ook regenwater blijft op het oppervlak van keramiek liggen. Daarom worden deze tegels altijd met voeg gelegd, zodat regenwater alsnog doorgevoerd kan worden naar de ondergrond.

Keramiek op onderbeton

Deze tegels hebben een keramische toplaag die onlosmakelijk verbonden is met een onderlaag van beton. Dit zorgt ervoor dat je een tegel hebt met de voordelen van zowel keramiek als beton. De tegels blijven lang mooi, zijn bestand tegen krassen en vuil en kunnen in een normaal zandbed worden gelegd.

Maatvoeringen terrastegels mediterraans

Mediterrane tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo kan je niet alleen met een grote, maar ook een kleine tuin het ultieme vakantiegevoel naar huis halen. Een aantal beschikbare maatvoeringen zijn:

 • 20x30cm
 • 30x60cm
 • 60x60cm
 • 40x80cm

Naast bovengenoemde maatvoeringen kan je ook voor een hele andere optie kiezen, namelijk het wildverband. Dit bestaat uit tegels in verschillende maten die afwisselend van elkaar worden gelegd. Dit past perfect bij de asymmetrische kenmerk van de mediterrane stijl.

Tuintegels met een mediterrane uitstraling 

De mediterrane uitstraling kenmerkt zich in het gebruik van vrolijke kleuren, die perfect samengaan met een aardetint voor een warme uitstraling. Wat ook veel naar voren komt zijn asymmetrische vormen, die je vooral terugziet in het wildverband en tegels met een organische vorm. Een perfect voorbeeld hiervan zijn tegels uit de GeoArdesia Alivo serie. Dit zijn tegels die geen vaste vorm hebben, maar juist golvende zijden. Andere voorbeelden van mediterrane tegels vind je hieronder.

 • GeoCeramica Porto Mix: Gebaseerd op de sfeervolle terrassen van Portugal. Deze tegels zijn voorzien van een prachtig motief in rustige kleuren voor een perfecte sfeer.
 • Mozaïek tegels: Deze tegels zijn in verschillende kleuren voorzien van een mozaïek print. Dit zorgt voor bestrating met afwisselende patronen, waardoor het asymmetrische effect van de mediterrane stijl wordt geaccentueerd.
 • 60Plus Soft Comfort: Deze serie bestaat uit tegels in verschillende lichte kleurstellingen. Deze vormen de perfecte basis voor een mediterrane tuin. De natuurlijke kleurovergangen in de tegels zorgt voor unieke bestrating met een warme uitstraling.

Mediterrane tuintegels leggen

Je kan de aanleg van je bestrating uitbesteden, maar je kan er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Op deze manier kan je zowel tijd als geld besparen, want je bent dan niet afhankelijk van een hovenier of stratenmaker. Wil je weten wat je allemaal nodig hebt en hoe je te werk moet gaan? Klik dan hier voor alle nodige informatie.

Meest gestelde vragen over tuintegels mediterraans

 • Hoe maak je tuintegels schoon?

  Je wilt natuurlijk langdurig van je terras, looppad of andere bestrating genieten. Dan is het belangrijk de tegels op de juiste manier te onderhouden. Met enige regelmaat schoonmaken hoort hier ook bij. Maar hoe doe je dat precies? En wat kan je wel of juist niet gebruiken? Klik hier voor het antwoord op deze vragen en meer informatie over het schoonmaken van tuintegels.

 • Hoe verwijder je tuintegels?

  Heb je tegels in je bestrating die niet meer mooi of zelfs kapot zijn? Dan kan je deze gemakkelijk zelf verwijderen en vervangen. Haal de voegen tussen de tegels weg, zodat de tegels los komen te liggen. Een handig hulpmiddel hiervoor is een schroevendraaier. Nadat de voegen zijn weggehaald kunnen de tegels gemakkelijk worden opgetild. Nu kan je de ondergrond weer klaarmaken voor nieuwe tegels, die je bij Buitenbart online kunt bestellen.

 • Waarom tuintegels voegen?

  Dit wordt vooral gedaan bij tuintegels van keramiek. Deze tegels kun je namelijk niet strak tegen elkaar aanleggen, omdat keramiek continu in beweging is en je bestrating daardoor beschadigd raakt. Meer informatie over het voegen van keramische tuintegels vind je hier. Bestrating van betontegels kunnen strakker tegen elkaar aan worden gelegd. Maar ook deze bestrating wordt afgevoegd voor een extra stevige en strakke afwerking. Een prachtig middel hiervoor is het Magic Black voegzand.

Filters