Kortingen tot wel 40%! SuperSeizoenStart bij Buitenbart op 1 en 2 maart, kom langs in één van onze winkels! Lees meer

Opsluitbanden 6x15x100cm

Ook voor opsluitbanden in de maatvoering 6x15x100cm ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een collectie van deze kantopsluiting in ons assortiment opgenomen. Verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en antraciet. Deze opsluitbanden zijn geschikt voor het opsluiten van bestrating die niet zwaar belast wordt. Bekijk hier onze 6x15x100cm opsluitbanden. Raadpleeg de tekst onderaan de pagina voor meer informatie of neem contact met ons op, wij helpen je graag.

2 producten

2 producten

6x15x100cm opsluitbanden

Ben je op zoek naar versteviging voor je terras, looppad of andere sierbestrating? Dan zijn 6x15x100cm opsluitbandjes een goede keuze. Deze zijn namelijk perfect voor het opsluiten van bestrating die niet zwaar belast wordt. Dankzij kantopsluiting weet je zeker dat je bestrating niet gaat verschuiven. Zo geniet je nog lang van een prachtig terras of looppad. Ben je op zoek naar kantopsluiting voor de oprit? Dan zijn opsluitbanden 6x15x100cm niet geschikt. Welke je wel nodig hebt lees je hieronder.

Opsluitbanden voor de oprit

Er zijn ook opsluitbanden die wel stevig genoeg zijn om de oprit te ondersteunen. De meest gangbare maten hiervoor zijn 8x20x100cm en 10x20x100cm. Deze opsluitbanden zijn stevig genoeg om het gewicht van een gemiddelde personenauto te dragen. Wil je een oprit die bestand is tegen extreme belasting? Kies dan opsluitbanden van 12x25x100cm. Deze zijn zelfs bestand tegen de hogere druk van een vrachtwagen. Kortom: ook de bestrating van de oprit kan je stevig afwerken.

Opsluitbanden beton 6x15x100cm

Al onze 6x15x100cm opsluitbanden zijn gemaakt van beton. Dit steenachtige materiaal bestaat uit een mengsel van cement, water, zand en grind. Dit mengsel wordt in een bepaalde mal gegoten om vervolgens uit te harden. Dit geeft een betonnen opsluitband die sterk en duurzaam is als resultaat. Deze kan worden gebruikt voor het opsluiten van onder andere een terras, grindpaden en andere sierbestrating. Ook voor het opsluiten van een grasveld zijn opsluitbanden een goede oplossing. Let op dat je deze alleen kunt gebruiken voor rechte oppervlakken. Heb je een pad of terras dat niet helemaal recht loopt of zelfs helemaal rond is? Dan zijn flexibele kantopsluitingen de oplossing. Deze zijn bij ons verkrijgbaar in kunststof en metalen uitvoering.

6x15x100cm opsluitband grijs

Je kan opsluitbanden niet alleen in grijs, maar ook in antraciet en zwart verkrijgen. Antraciet en zwart zijn twee verschillende kleuren, maar de basis hiervan is wel hetzelfde. Tijdens het productieproces worden donkere grondstoffen aan het betonmengsel toegevoegd. Deze grondstoffen zorgen ervoor dat de kantopsluiting donkerder wordt. Het resultaat hiervan is een opsluitband in de kleur antraciet of zwart. Let er wel op dat er altijd tintverschillen zijn. Niet elke opsluitband zal exact dezelfde kleur hebben. Daarnaast loopt een gekleurde opsluitband na verloop van tijd terug in kleur. Is het nodig om een paar banden te vervangen? Dan raden wij aan om grijze opsluitbanden te kiezen. Deze zullen dan beter aansluiten op de kleur van de bestaande opsluiting.

Plaatsing opsluitband 6x15x100cm

De plaatsing van opsluitbanden kan op twee momenten plaatsvinden. Je kan ervoor kiezen om de opsluitbanden voor of na de aanleg van bestrating te plaatsen. Dit kan je gemakkelijk zelf doen. Om te beginnen wordt een extra gleuf rondom de bestrating uitgegraven. Zorg ervoor dat deze diep genoeg is zodat de opsluitbanden hier precies in passen. Vervolgens plaats je de opsluitbanden in de gleuf en klop je deze door middel van een rubberen hamer aan. Aankloppen zorgt ervoor dat de kantopsluiting stevig genoeg is, zodat deze je bestrating goed kan ondersteunen. Nu weet je zeker dat het pad, terras of de oprit niet zal verschuiven. Voor het mooiste resultaat worden opsluitbanden 1cm lager dan de bestrating geplaatst. Hierdoor is de opsluiting in het eindresultaat niet meer zichtbaar.

Opsluitbanden voor de beste prijs

Hoeveel het totaal van de opsluitbanden wordt hangt af van de kleur, hoeveel opsluitbanden je nodig hebt en wat de afmetingen van de banden. Bij Buitenbart weet je wel een ding zeker, namelijk dat je bij ons nooit teveel betaalt. Al onze producten, dus ook de opsluitbanden 6x15x100cm, bieden wij namelijk voor internetprijzen aan. Daarnaast verkopen wij alleen tuinmaterialen van a-kwaliteit. Zo ben je verzekerd van hoogwaardige opsluitbanden voor de beste prijs.

Meest gestelde vragen over 6x15x100cm opsluitbanden

 • Welke andere afmetingen van opsluitbanden zijn er?

  Opsluitbanden van beton zijn niet alleen in het 6x15x100cm formaat verkrijgbaar. Andere maten die je in ons assortiment terugvindt zijn onder andere:

  • 5x15x100cm
  • 6x20x100cm
  • 6x30x100cm
  • 7x40x100cm
  • 8x20x100cm
  • 10x20x100cm
  • 12x25x100cm
 • Hoeveel weegt een 6x15x100cm opsluitband?

  Een opsluitband van 6x15x100cm formaat weegt ongeveer 20kg.

 • Hoe hoog moet een opsluitband zijn?

  De hoogte die je nodig hebt hangt af van waar je de opsluitband voor gaat gebruiken. Voor de aanleg van een bestrating die niet zwaar belast wordt, zoals een terras, is 15cm hoog voldoende. Voor bestrating die zwaarder belast worden, zoals een oprit, raden wij opsluitbanden van 20cm hoog en minimaal 8cm dik aan.

 • Hoe maak je opsluitbanden passend?

  Elke opsluitband heeft een lengte van een meter, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een opsluitband nodig hebt die korter is. Heb je bijvoorbeeld een lengte van 80cm nodig, dan kan je de opsluitband eenvoudig zelf op maat zagen. De middelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn een slijptol of een watergekoelde zaagtafel. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om contact op te nemen met een vakman.

 • Hoe diep moet een opsluitband de grond in?

  Ga je kantopsluiting rondom een terras plaatsen? Zorg er dan voor dat deze tot 1 cm onder de tegels uitkomt. Hierdoor wordt de bestrating strak en stevig afgewerkt, terwijl de opsluiting in het eindresultaat niet meer zichtbaar is. Er zijn ook opsluitbanden die je kunt gebruiken om een border te maken. De meest geschikte maatvoeringen hiervoor zijn 6x20x100cm, 6x30x100cm en 7x40x100cm. Ga je een border maken, dan wordt de opsluiting voor 2/3 deel in de grond geplaatst. Het overige deel dat boven de grond uitkomt vormt dan de border.

Filters