Kunststof borderrand en kantopsluiting

Bestel kunststof kantopsluitingen snel en gemakkelijk online bij Buitenbart. Wij hebben een groot aantal van deze producten in ons assortiment opgenomen. Kunststof opsluitbanden zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en hoogtes. Daarnaast is er ook keuze in kleur en rechte of flexibele afboording van kunststof. Bekijk hieronder ons uitgebreide aanbod. Raadpleeg voor meer informatie de tekst onderaan deze pagina, of neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

9 producten

9 producten

Kunststof kantopsluitingen

Maak gebruik van kunststof kantopsluitingen, ook wel afboording, border en afscheiding genoemd, om bijvoorbeeld grind en gras van elkaar te scheiden en het maken van een border. Deze kantopsluitingen zijn verkrijgbaar in een rechte en flexibele variant. Veel meters nodig? Dan is een rol een goede oplossing. Alle kantopsluitingen onder deze categorie zijn vervaardigd uit kunststof. Deze worden afgewerkt in verschillende kleuren, zodat er voor elke tuin de perfecte oplossing is.

Milieuvriendelijke kantopsluiting

Ga voor milieuvriendelijke kantopsluiting met deze kunststof afboording. Dit bestaat namelijk uit 100% gerecycled materiaal. Het nodige kunststof wordt uit verpakkingen gehaald. Dit wordt samengevoegd tot een bruikbare kantopsluiting, die na gebruik opnieuw gerecycled kan worden. Doordat er kleine stukjes verpakkingen samen worden gevoegd krijgt de afboording een grove structuur. Het gevolg is een robuuste en natuurlijke uitstraling die perfect samengaat met de rest van de tuin.

Verschillende soorten kunststof afboording

Wat je ook van plan bent te maken, voor elke toepassing kan je de geschikte kantopsluiting van kunststof vinden. Deze zijn namelijk in verschillende varianten verkrijgbaar, namelijk:

  • Kunststof kantopsluiting recht, verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs en corten-bruin
  • Kunststof kantopsluiting per rol, verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs en corten-bruin
  • Flexibele kantopsluiting, verkrijgbaar in de kleur zwart

n de alinea’s hieronder vindt je meer informatie over de verschillende kunststof kantopsluitingen.

Maatvoeringen rechte kantopsluiting kunststof

Al onze rechte kunststof kantopsluitingen worden per 4 stuks van 2 meter verkocht. Dit komt neer op een totale lengte van 8 meter. Heb je in totaal bijvoorbeeld 7 meter nodig? Geen probleem, want de kantopsluiting is gemakkelijk met een handzaag voor hout op maat te zagen. Daarnaast kan je ook kiezen uit verschillende hoogtes. Zo heb je keuze uit 10cm, 14cm en 20cm. Hierdoor is het mogelijk om zelf de hoogte van de border of andere afscheiding te bepalen. Deze variant is verkrijgbaar in de afwerking zwart, grijs en corten-bruin.

Kunststof afboording per rol

Deze kantopsluiting wordt per rol van 10 meter en 20 meter verkocht. Ook hierbij is keuze uit de hoogtes 10cm, 14cm en 20cm en de kleuren zwart, grijs en corten-bruin. Het grote verschil ten opzichte van de rechte variant zit hem in het gebruik. Kantopsluiting per rol is namelijk flexibel. Daarom kan deze ook worden gebruikt voor ronde afboording. Perfect te gebruiken om een ingegraven trampoline strak af te werken. Ook de kunststof kantopsluiting per rol is gemakkelijk op maat te zagen met een handzaag voor hout.

Kunststof kantopsluiting plaatsen

Kunststof kantopsluiting per rol en de rechte variant worden allebei op dezelfde wijze geplaatst. Hiervoor zijn houten paaltjes nodig. Deze worden om de 50 cm in de grond geplaatst. Maak bij voorkeur gebruik van hardhout. Dit is namelijk duurzaam en geeft het mooiste resultaat. Wanneer de paaltjes in de grond zijn vastgezet wordt de afboording geplaatst. Deze wordt simpelweg door middel van boren aan de paaltjes bevestigd. Let op dat de paaltjes onder de rand van de border komen, zodat deze in het eindresultaat niet meer zichtbaar zijn.

Flexibele kunststof afboording

Flexibele kantopsluiting is bij ons verkrijgbaar met een lengte van 100cm en een hoogte van 5,5cm in de kleur zwart. Deze is voorzien van een eenvoudig koppelsysteem, zodat meerdere kantopsluitingen gemakkelijk gekoppeld worden. Voor montage worden 4 grondpennen van 20cm lang meegeleverd. Deze zorgen ervoor dat de flexibele kantopsluiting stevig in de grond wordt vastgezet. De hoogte van slechts 5,5cm zorgt voor een fraai effect, doordat deze opsluiting na plaatsing nauwelijks zichtbaar is. De flexibele kantopsluiting is perfect voor organische vormen. Daarom is deze ook ideaal om grind en split mee af te werken.

Talloze toepassingen mogelijk

Wat je ook van je tuin wilt maken, met onze kunststof afboording wordt elke constructie mooi afgewerkt. Onze kunststof opsluiting is namelijk geschikt voor elke denkbare vorm. Ga voor de rechte variant voor het opsluiten van een terras of andere rechte tuinelementen. Heb je een kronkelend looppad of een ronde plantenbak, maak dan gebruik van flexibele afboording. Deze variant is ook perfect voor een borderrand rondom een vijver of zelfs een ingegraven trampoline, zodat deze mooi dicht wordt afgewerkt. Kantopsluiting zorgt niet alleen voor prachtige afscheiding, maar ook voor stevigheid. Zo zorgt deze ervoor dat bestrating goed blijft liggen en dat planten niet buiten de plantenbak groeien.

Kunststof afboording voor de beste prijs

Bij Buitenbart weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Wij bieden al onze producten namelijk aan voor de beste internetprijzen. Dit geldt natuurlijk ook voor de kunststof kantopsluitingen. Daarnaast ben je ook verzekerd van een uitstekende kwaliteit, doordat ons hele assortiment bestaat uit a-keuze producten. Zo heb jij gegarandeerd het beste van het beste in huis. Geniet daarom nog jarenlang van een prachtige tuin zonder teveel te betalen.

Hoe reken je uit hoeveel opsluiting je nodig hebt?

Dit is heel gemakkelijk uit te rekenen. Deze kunststof opsluiting heeft namelijk een vaste maatvoering. Heb je bijvoorbeeld 50 strekkende meter nodig, dan komt dit ook neer op 50 meter kunststof kantopsluiting.

Hoe diep moet kunststof afboording de grond in?

Dit is afhankelijk van welke kunststof afboording je hebt. Gaat het om de flexibele variant, dan komt deze tot 5,5 cm boven de grond uit. Hierbij worden namelijk alleen de grondpennen in de grond vastgezet. De rechte kunststof kantopsluiting en de variant die per rol worden verkocht komen wel in de grond. Hierbij geldt dat ongeveer 2/3 deel in wordt gegraven. Dit zorgt voor een stevige en stabiele afwerking. Heb je bijvoorbeeld afboording van 14,5cm hoog dan komt deze tot ongeveer 5cm boven de grond uit.

Filters