Kortingen tot wel 40%! SuperSeizoenStart bij Buitenbart op 1 en 2 maart, kom langs in één van onze winkels! Lees meer

Opsluitbanden 5x15x100cm

Opsluitbanden van 5x15x100cm koop je snel en makkelijk online bij Buitenbart. Deze opsluitbanden zijn perfect voor het opsluiten van een terras, een looppad of andere sierbestrating die niet zwaar belast wordt. Verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en antraciet. Bekijk hier onze hele collectie aan opsluitbanden in de maat 5x15x100cm. Meer informatie? Raadpleeg de tekst onderaan deze pagina of neem contact met ons op, wij helpen je graag.

3 producten

3 producten

5x15x100cm opsluitbanden

Opsluitbandjes 5x15x100cm zijn perfect voor het opsluiten van bestrating die niet zwaar belast wordt. Denk hierbij aan een looppad en prachtig terras die van versteviging worden voorzien. Opsluitbanden zorgen ervoor dat je terras goed blijft liggen, doordat tegels geen ruimte hebben om te verschuiven. Zo geniet jij nog langer van je buitenverblijf. Heb je opsluitbanden voor de oprit nodig? Dan zijn 5x15x100cm opsluitbanden niet geschikt. Welke afmetingen hier wel voor gebruikt kunnen worden lees je hieronder.

Opsluitbanden voor de oprit

Er zijn ook opsluitbanden die wel geschikt zijn voor de oprit. Ga je de oprit gebruiken om een gemiddelde personenauto te parkeren? Dan zijn opsluitbanden van 8x20x100cm en 10x20100cm voldoende. Wordt de oprit gebruikt voor zwaardere voertuigen? Ga dan voor opsluitingen van 12x25x100cm. Deze zijn zelfs bestand tegen de hogere druk van een vrachtwagen. Kortom: ook de bestrating van de oprit kan je stevig afwerken.

Opsluitband beton 5x15x100cm

Opsluitbanden 5x15x100cm zijn vervaardigd uit beton. Dit is een steenachtig materiaal dat bestaat uit een mengsel van cement, water, zand en grind. Dit mengsel wordt in een bepaalde mal gegoten en vervolgens uitgehard. Het resultaat is een opsluitband van beton die sterk en duurzaam is. Een opsluitband wordt gebruikt voor het opsluiten van onder andere een terras, grindpaden en andere bestrating. Opsluitbanden van beton zijn alleen geschikt voor rechte oppervlakken. Heb je een pad of terras dat niet helemaal recht loopt of zelfs helemaal rond is? Dan zijn flexibele kantopsluitingen de oplossing. Deze zijn bij ons verkrijgbaar in kunststof en metalen uitvoering.

Opsluitband 5x15x100cm antraciet

Opsluitbanden zijn verkrijgbaar in de afwerkingen antraciet, grijs en zwart. Hoewel antraciet en zwart niet dezelfde kleuren zijn, hebben deze afwerkingen toch dezelfde basis. Tijdens de productie van deze kantopsluiting worden donkere grondstoffen aan het betonmengsel toegevoegd. Hierdoor krijgt de opsluitband zijn afwerking in de kleuren antraciet of zwart. Let op dat er altijd tintverschillen optreden. Niet elke opsluitband zal exact dezelfde kleur hebben. Daarnaast zal na verloop van tijd de opsluitband in zwart of antraciet teruglopen in kleur. Is het nodig om een paar banden te vervangen? Dan raden wij aan om grijze opsluitbanden te kiezen. Deze zullen dan beter aansluiten op de kleur van de bestaande opsluiting.

5x15x100cm opsluitbandjes plaatsen

Opsluitbanden kunnen op twee momenten worden geplaatst. Je kan er namelijk voor kiezen om de opsluitbanden voor of na het aanleggen van bestrating te plaatsen. De plaatsing zelf verloopt gemakkelijk. Eerst wordt een extra gleuf rondom de bestrating uitgegraven. Deze dient zo diep te zijn dat de opsluitbanden hier precies in passen. Plaats hier de opsluitbanden in en gebruik een rubberen hamer om deze goed vast aan te kloppen. Door het aankloppen ben je verzekerd dat de kantopsluiting stevig genoeg is, zodat deze de juiste ondersteuning aan je bestrating geeft en dit niet gaat verschuiven. Voor het mooiste resultaat worden opsluitbanden 1cm lager dan de bestrating geplaatst. Hierdoor is de opsluiting in het eindresultaat niet meer zichtbaar.

Opsluitbanden voor de beste prijs

Hoeveel je precies kwijt bent aan opsluitbanden gaat samen met de kleur, hoeveel je nodig hebt en wat de afmeting van de banden zijn. Wat je wel zeker weet is dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Al onze producten, dus ook de opsluitbanden 5x15x100cm, bieden wij namelijk voor internetprijzen aan. Daarnaast verkopen wij alleen tuinmaterialen van a-kwaliteit. Zo ben je verzekerd van hoogwaardige opsluitbanden voor de beste prijs.

Meest gestelde vragen over 5x15x100cm opsluitbanden

 • Welke andere afmetingen van opsluitbanden zijn er?

  Opsluitbanden van beton zijn niet alleen in het 5x15x100cm formaat verkrijgbaar. Andere maten die je in ons assortiment terugvindt zijn onder andere:

  • 6x15x100cm
  • 6x20x100cm
  • 6x30x100cm
  • 7x40x100cm
  • 8x20x100cm
  • 10x20x100cm
  • 12x25x100cm
 • Hoeveel weegt een 5x15x100cm opsluitband?

  Een opsluitband van 5x15x100cm formaat weegt ongeveer 16kg.

 • Zijn opsluitbanden echt nodig?

  Ja, het is echt nodig om opsluitbanden te plaatsen. Maak je geen gebruik van opsluitbanden dan zal je bestrating al snel gaan verschuiven. Opsluitbanden zorgen namelijk niet alleen voor een strakke, maar ook voor een stevige afwerking. Zo wordt door middel van kantopsluiting voorkomen dat bestrating verschuift.

 • Hoe hoog moet een opsluitband zijn?

  Hoe hoog een opsluitband moet zijn hangt af van waarvoor je deze gaat gebruiken. Wil je een looppad of andere bestrating aanleggen die niet zwaar wordt belast? Dan is een opsluitband van 15cm hoog voldoende. Voor zwaardere belasting raden wij opsluitbanden van 20cm hoog en minimaal 8cm dik aan.

 • Hoe maak je opsluitbanden passend?

  Opsluitbanden zijn standaard een meter lang, maar het komt ook voor dat je een andere lengte nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een opsluitband van 80cm lang nodig, dan kan je deze eenvoudig zelf op maat zagen. De middelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn een slijptol of een watergekoelde zaagtafel. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om contact op te nemen met een vakman.

 • Hoe diep moet een opsluitband de grond in?

  Wordt de opsluitband gebruikt als kantopsluiting van een terras? Zorg er dan voor dat deze tot 1 cm onder de tegels uitkomt. Dit zorgt ervoor dat je terras strak en stevig wordt afgewerkt, terwijl de opsluiting in het eindresultaat niet meer zichtbaar is. Er zijn ook opsluitbanden die je kunt gebruiken om een border te maken. De meest geschikte maatvoeringen hiervoor zijn 6x20x100cm, 6x30x100cm en 7x40x100cm. Ga je een border maken, dan wordt de opsluiting voor 2/3 deel in de grond geplaatst. Het overige deel dat boven de grond uitkomt vormt dan de border.

Filters