Rubberen tuintegels

Rubberen tuintegels kopen doe je eenvoudig en snel online bij Buitenbart. Deze tegels zijn bij ons verkrijgbaar in 50x50cm formaat, waarbij je keuze hebt uit verschillende kleuren en diktes. Al onze tuintegels van rubber vind je terug op deze pagina. Raadpleeg voor meer informatie de tekst onderaan deze pagina of neem contact met ons op. Ook als je advies nodig hebt staan wij graag  voor je klaar.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Rubberen tuintegels

Rubberen tuintegels staan ook wel bekend als veiligheidstegels en speelplaatstegels. Dit komt omdat je deze tegels vaak tegenkomt in speeltuinen. Maar wist je dat de tegels ook voor thuis geschikt zijn? Zo kan je ook je eigen tuin van extra veiligheid voorzien. Rubberen tegels brengen de volgende voordelen met zich mee:

  • Valdemping, waardoor minder kans op letsel bij een val
  • Geluidsdemping voor minimaal geluidsoverlast
  • Duurzaam en slijtvast materiaal
  • Waterdoorlatend
  • Onderhoudsvriendelijk

Kleurvast en UV-bestendig, waardoor de tegels lang mooi blijven

Tuintegels van rubber brengen ook een paar nadelen met zich mee. De tegels kunnen namelijk in de zon heet worden. Tijdens warme dagen raden wij aan om voorzichtig te zijn, door bijvoorbeeld niet met blote voeten over de rubbertegels te lopen. Hoewel de tegels waterdoorlatend zijn komt het ook weleens voor dat hemelwater lang blijft liggen. Dit kan voor een vervelende geur zorgen. Leg de tegels daarom altijd met een afschot van 1 cm per strekkende meter, zodat je zeker weet dat water sneller weg kan lopen.

Tuintegels rubber zwart

Wil je een robuuste uitstraling, ga dan voor de rubberen tuintegels in de kleur zwart. Deze kleur vormt de perfecte basis voor in de tuin, waarin alle tuinaccessoires prachtig uitkomen. Wil je juist meer kleur aan de tuin toevoegen? Dan kan je bij ons ook kiezen uit veiligheidstegels in de kleuren rood en groen. Hiermee zorg je eenvoudig voor een vrolijke en speelse uitstraling.

Dikte rubberen tegels tuin

Veiligheidstegels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker de tegels, hoe meer demping deze zullen geven. Dit geldt niet alleen voor vallen, maar ook voor geluid. Dit betekent dat een rubbertegel van 6,5cm dik veiliger is dan een tegel van 2,5cm dik. De diktes die wij in ons assortiment hebben opgenomen zijn:

  • 2,5cm
  • 4cm
  • 5cm
  • 6,5cm
  • 8,5cm

Rubber tuintegels onderhouden

Tuintegels van rubber zijn onderhoudsvriendelijk, wat betekent dat je deze gemakkelijk schoon krijgt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een zachte bezem. Hiermee verwijder je eenvoudig en snel vuil als bladeren. Zitten er vlekken op de tegels? Dan kan je deze met warm water en een dweil verwijderen. We raden het gebruik van chemicaliën sterk af, omdat dit de rubberen tegels kan beschadigen, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verminderd.

Stevig en eenvoudig pen-gat verbinding

Een aantal van onze tegels van rubbergranulaat zijn voorzien van een pen-gat verbinding. Dit geldt voor de tegels van 4cm dik of dikker. Dankzij deze verbinding worden de tegels eenvoudig stevig aan elkaar vast gemaakt. Zo weet je zeker dat de veiligheidstegels niet verschuiven. Het is daarom niet nodig om de tegels te verlijmen. Rubbertegels van 2,5cm dik hebben deze verbinding niet en worden dus los tegen elkaar gelegd.

Ondergrond tuintegels rubber

Rubberen tuintegels worden op een normaal zandbed verwerkt. Dit heeft een paar voordelen. Zo wordt een goede waterdoorlatendheid gegarandeerd en draagt een ondergrond van zand bij aan de demping van de tegels. In sommige gevallen kan ervoor worden gekozen om deze tegels op een betonnen ondergrond te leggen, maar dit raden wij wel af. Dit vermindert namelijk de waterdoorlatendheid en de demping van de tegels minder.

Aanleg rubbertegels

Voor de aanleg van rubber tegels is het belangrijk dat de ondergrond glad is afgewerkt. Dit zorgt er namelijk voor dat je de tegels gegarandeerd goed legt. Heb je tegels zonder pen-gat verbinding, dan worden deze tegen elkaar aangelegd. Tegels met deze verbinding worden aan elkaar vast gemaakt. Maak gebruik van het halfsteensverband voor een strak en stevig resultaat. Om ervoor te zorgen dat de veiligheidstegels niet verzakken en verschuiven wordt ook deze bestrating opgesloten. Door hier opsluitbanden voor te gebruiken krijg je het mooiste resultaat, zonder dat je tegels hoeft te verlijmen.

Rubber tegels snijden

Rubberen tuintegels kunnen op dezelfde wijze gezaagd worden als betontegels. De middelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn een normale handzaag, een slijptol of een watergekoelde zaagtafel. Je kunt het jezelf ook gemakkelijk door een vakman in te schakelen voor het nodige snijwerk. Wij raden aan om het zagen van de tegels tot het einde te bewaren, dan weet je zeker hoeveel tegels gezaagd moeten worden en hoe groot deze moeten zijn.

Goedkope rubberen tuintegels

Koop veiligheidstegels bij Buitenbart en je weet zeker dat je niet teveel betaalt. Wij bieden namelijk al onze rubberen tuintegels voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast ben je verzekerd van het beste van het beste, doordat alle tegels van a-kwaliteit zijn. Dit geldt voor ons hele assortiment. Kortom: met behulp van Buitenbart leg je een hoogwaardige tuin aan voor een voordelige prijs.

Worden rubbertegels heet in de zon?

Als de zon de hele dag volop schijnt dan kunnen de tegels behoorlijk warm worden. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, want de kwaliteit van de tegels wordt hierdoor niet aangetast. Wel is aan te raden om in periodes van veel zon in verband met warmte niet met blote voeten over de rubbertegels te lopen.

Wat is een pen-gat verbinding?

Een groot aantal van onze rubberen tegels zijn voorzien van een pen-gat verbinding, waarmee de tegels gemakkelijk met elkaar verbonden worden. Dit betekent dat elke tegel is voorzien van een zijde met pennen en een zijde met gaten. Hiermee worden de rubbertegels met elkaar verbonden, doordat de pennen precies in de gaten passen.