Hanglampen en plafondverlichting

Op zoek naar hanglampen en plafondverlichting voor buiten? Dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een collectie van deze lampen aan ons assortiment toegevoegd. De lampen zijn perfect om de tuin sfeervol te verlichten. Ga voor een plafondlamp voor onder de overkapping, luifel of in je tuinhuis. Of kies uit onze verschillende wandlampen. Meer informatie of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze showtuinen, wij helpen je graag.

14 producten

14 producten

Hanglampen en plafond buitenverlichting

Hanglampen en plafond tuinverlichting kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Met deze lampen kan je gegarandeerd voor de perfecte sfeer in de tuin zorgen. Perfect voor in het tuinhuis, onder de overkapping of andere buitenplaats met plafond. Niet alleen bestaat deze collectie uit verlichting voor aan het plafond, maar ook voor hoog aan de wand. Welke soorten plafondverlichting en hanglampen je in ons assortiment vindt lees je hieronder.

Soorten plafondverlichting en hanglampen

Ga voor een plafondlamp boven de tafel in je tuinhuis of gewoon voor onder de overkapping. Een prachtig voorbeeld hiervan is de Mats. Deze plafondlamp verspreidt een warm wit licht, waardoor je van een gezellige sfeer geniet.  Monteer deze onder een luifel, overkapping of andere uitbouw voor een mooi accent. Of ga voor wandverlichting met het licht naar beneden gericht. Door deze hoog aan de muur of schutting te plaatsen krijg je een prachtig verspreid licht. Kortom: met de lampen uit ons assortiment zorg je altijd voor de beste sfeer.

Sfeerverlichting als wand/plafondlampen

Naast bovengenoemde verlichting hebben we een ook prachtige sfeerverlichting. Deze kunnen zowel aan de muur als aan het plafond bevestigd worden. Voorbeelden hiervan zijn de LED strip en de Linea sfeerverlichting. Heb je iets te vieren? Fleur het feest dan op met onze Partylights. Zo heb je voor iedere gelegenheid de perfecte tuinverlichting, waarmee je altijd voor de perfecte sfeer zorgt.

LED tuinverlichting

Als je op zoek bent naar energiezuinige tuinverlichting, dan zijn LED lampen de perfecte keuze. Hiervoor ben je bij Buitenbart aan het juiste adres, want al onze lampen zijn voorzien van een LED lichtbron. LEDlampen hebben niet zoveel energie nodig als halogeenlampen om te branden. Dit zorgt ervoor dat LED lampen een langere levensduur hebben. Het resultaat is duurzame en energiezuinige verlichting, waar je volop van kunt genieten.

Veilig 12 volt systeem

Bij Buitenbart kan je terecht voor tuinverlichting van Garden Lights, Lightpro en Inlite. Een groot deel van deze lampen werkt middels een 12 volt systeem. Dit systeem heeft een lage spanning, waardoor er minimale kans op een schok is. Dit zorgt ervoor dat de lampen veilig gebruikt een aangesloten kunnen worden. Meer uitleg over deze systemen vind je hieronder.

Tuinverlichting aansluiten

Dankzij het 12 volt systeem van onze lampen kun je deze gemakkelijk zelf aansluiten. Hoewel alle lampen een 12 volt systeem hebben zit er toch een verschil in de aansluiting. Wat de verschillen zijn lees je hieronder. 

  • Lightpro: De lampen van Lightpro worden inclusief een zogeheten female connector geleverd. Deze connector maakt het mogelijk dat de lampen op elke gewenste plek van de hoofdkabel gekoppeld kunnen worden. Wil je meer informatie over Lightpro tuinverlichting en de aansluiting hiervan? Klik dan hier.
  • Garden Lights: Ook deze verlichting wordt met een zogeheten female connector geleverd, maar toch zit hier een verschil in ten opzichte van Lightpro lampen. Garden Lights verlichting kan namelijk worden aangesloten op twee soorten hoofdkabels. Hierbij is keuze uit een hoofdkabel met of zonder vaste aansluitingspunten. Ga voor meer informatie over Garden Lights en de aansluiting hiervan naar deze pagina.
  • Inlite: Inlite verlichting wordt standaard met een Easy-Lock connector geleverd. Met deze connector worden de lampen eenvoudig aan de hoofdkabel gekoppeld. Hierbij kan je zelf bepalen waar je de lamp aansluit op de hoofdkabel. Klik hier voor meer informatie over het systeem van onze Inlite tuinverlichting.

Let op: je kan de verschillende systemen niet met elkaar verbinden. Neem je bijvoorbeeld Lightpro verlichting en een paar Inlite lampen? Dan worden deze apart van elkaar geïnstalleerd.

Hoe wordt de juiste tuinverlichting gekozen?

Hoe je de juiste verlichting kiest hangt samen met hoe je de tuin wilt belichten. Daarom raden wij aan om te beginnen met het maken van een lichtplan. Maak een schets van je tuin en kijk welke delen je van licht wilt voorzien. Markeer dit op de schets en teken hierbij in welke richting je lamp of lampen wilt laten schijnen. Van hieruit kan je gaan bepalen welke soort tuinverlichting je nodig hebt en hoeveel. Wil je bijvoorbeeld de schuttingdeur belichten, zonder de hele tuin in het licht te zetten? Dan zijn wandlampen met licht naar beneden gericht een goede keuze. Kortom: de beste plaats voor de lampen hangt geheel af van je eigen wensen. Kom je er zelf niet helemaal uit en wil je graag advies? Dan nodigen we je graag uit in een van onze showtuinen om te helpen kiezen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een aantal van onze lampen werkend te bekijken.

Wat is de juiste hoogte van een plafondlamp boven de tafel

Heb je een tafel onder de overkapping of in je tuinhuis staan, waar je verlichting boven wilt hangen? Dan is het prettig als deze op de juiste hoogte wordt gehangen. Hier is geen specifieke regel voor, want het kan ook afhankelijk zijn van wat je zelf het mooiste vindt. Let op dat het gaat om de ruimte tussen het tafelblad en de onderkant van de lamp. Hoe je de hoogte bepaalt is ook afhankelijk van hoe je tegen de lamp kijkt. Het is belangrijk dat je onder de verlichting door kunt kijken wanneer je zit, terwijl deze op ooghoogte hangt wanneer je staat. Wij raden aan om eerst te testen wat je het mooiste vindt voordat je de lamp definitief ophangt.


Filters