Opsluitbanden 6x30x100cm

Heb je opsluitbanden 6x30x100cm nodig? Zoek dan niet verder, want bij Buitenbart ben je aan het juiste adres. Op deze pagina vind je al onze opsluitbanden 6x30x100cm. Perfect voor het opsluiten van bestrating die niet zwaar belast wordt. Of gebruik deze om een borderrand te maken. Verkrijgbaar in grijs, antraciet en zwart. Meer informatie over de opsluitbanden vind je onderaan deze pagina. Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.

2 producten

2 producten

Opsluitband 6x30x100cm

Met de 6x30x100cm opsluitband kan je een grasveld, terras of looppad voorzien van kantopsluiting. Daarnaast is deze opsluiting dankzij 30cm hoogte ook perfect voor het maken van een borderrand.  Zo zorg je niet alleen voor stevige en strakke afwerking van je bestrating, maar maak je ook de meest strakke afscheidingen in de tuin. Of creëer een borderrand om een eigen gemaakte plantenbak netjes af te werken. Ben je opzoek naar kantopsluiting voor de oprit? Dan is de opsluitband 6x30x100cm niet geschikt. Welke je wel voor de oprit kunt gebruiken lees je hieronder.

Opsluitbanden voor de oprit

Ook de oprit wordt voorzien van kantopsluitingen, zodat deze niet kan verschuiven en verzakken. Voor de oprit zijn opsluitbanden van 8x20x100cm en 10x20x100cm geschikt. Deze zijn namelijk bestand tegen zwaardere belasting. Dit betekent dat deze niet zullen breken wanneer je een gemiddelde personenauto op de oprit parkeert. Ga je de oprit gebruiken voor zwaardere voertuigen, dan bieden 12x25x100cm opsluitbanden de uitkomst. Deze zijn namelijk zelfs bestand tegen de hogere druk van een vrachtwagen. Kortom: ook de bestrating van de oprit kan je stevig afwerken.

6x30x100cm opsluitband beton

Net als alle andere opsluitbanden is ook het 6x30x100cm formaat gemaakt van beton. Dit steenachtige materiaal bestaat uit een mengsel van cement, water, zand en grind. Dit mengsel wordt in een mal gegoten en uitgehard. Het resultaat is een sterke en duurzame opsluitband in de gewenste maatvoering. Deze kan worden gebruikt om onder andere een grasveld, terras, looppad of andere bestrating op te sluiten. Let op, deze kantopsluiting is alleen geschikt voor rechte oppervlaktes. Heb je een looppad of terras dat niet recht loopt of zelfs helemaal rond is? Ga dan voor flexibele kantopsluiting. Ook deze is bij ons verkrijgbaar. Hierbij heb je keuze uit een metalen of kunststof uitvoering.

Opsluitband 6x30x100cm zwart

Opsluitbanden in de maatvoering 6x30x100cm zijn verkrijgbaar in grijze, antraciete en zwarte afwerking. De kleuren antraciet en zwart zijn niet hetzelfde, maar de basis hiervan is wel gelijk. In het productieproces worden donkere grondstoffen aan het betonmengsel toegevoegd. Hierdoor krijgen de opsluitbanden een afwerking in antraciet of zwart. Let wel op dat de kleuren hiervan niet helemaal gelijk zijn, maar dat er duidelijke tintverschillen zichtbaar zijn. Ook zullen de banden in antraciet en zwart na verloop van tijd teruglopen in kleur. Zijn er een paar opsluitbanden aan vervanging toe? Dan raden wij aan om grijze opsluitbanden te kiezen. Deze zullen dan beter aansluiten op de kleur van de bestaande opsluiting.

Plaatsing 6x30x100cm opsluitbandjes

De plaatsing van de opsluitbanden kan je op twee momenten doen. Je kan ervoor kiezen om dit voor of na het leggen van de bestrating te doen. Het plaatsen van de opsluiting kan eenvoudig zelf worden gedaan. Begin met het uitgraven van een gleuf. Zorg ervoor dat deze diep genoeg is, zodat de kantopsluiting hier precies in past. Vervolgens worden de opsluitbanden in de gleuf geplaatst en door middel van een rubberen hamer aangeklopt. Door het aankloppen ben je verzekerd dat de opsluiting stevig genoeg is. Zo weet je zeker dat de bestrating voldoende wordt ondersteund en niet zal verzakken en verschuiven. Voor het mooiste resultaat worden opsluitbanden 1cm lager dan de bestrating geplaatst. Hierdoor is de opsluiting in het eindresultaat niet meer zichtbaar.

Opsluitbanden voor de beste prijs

Het exacte kostenplaatje voor opsluitbanden is afhankelijk van meerdere factoren. Zo spelen niet alleen de kleur en afmetingen van de banden een rol, maar ook hoeveel je hiervan nodig hebt. Wat je wel zeker weet is dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Ons hele assortiment, en zo ook de opsluitbanden 6x30x100cm, bieden wij voor internetprijzen aan. Daarnaast verkopen wij alleen tuinmaterialen van a-kwaliteit. Zo ben je verzekerd van hoogwaardige opsluitbanden voor de beste prijs.

Meest gestelde vragen over 6x30x100cm opsluitbanden

 • Welke andere afmetingen van opsluitbanden zijn er?

  Opsluitbanden van beton zijn niet alleen in het 6x30x100cm formaat verkrijgbaar. Andere maten die je in ons assortiment terugvindt zijn onder andere:

  • 5x15x100cm
  • 6x15x100cm
  • 6x20x100cm
  • 7x40x100cm
  • 8x20x100cm
  • 10x20x100cm
  • 12x25x100cm
 • Hoeveel weegt een 6x30x100cm opsluitband?

  Een opsluitband van 6x30x100cm formaat weegt ongeveer 37.5kg.

 • Hoe hoog moet een opsluitband zijn?

  Hoe hoog de opsluitband moet zijn hangt af van waar je deze voor gaat gebruiken. Ga je bestrating aanleggen die licht belast gaat worden, zoals een terras, dan is 15cm voldoende. Voor bestrating die zwaarder belast gaat worden, zoals de oprit, heb je opsluitbanden van 20cm hoog en minimaal 8cm dik nodig.

 • Hoe maak je opsluitbanden passend?

  De standaard lengte van opsluitbanden is een meter, maar het kan natuurlijk goed mogelijk zijn dat je een andere opsluitband nodig hebt die korter is. Heb je bijvoorbeeld een band van 80cm lang nodig, dan kan je deze gemakkelijk zelf op maat zagen. De middelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn een slijptol of een watergekoelde zaagtafel. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om contact op te nemen met een vakman.

 • Hoe diep moet een opsluitband de grond in?

  Heb je kantopsluitingen nodig voor een terras? Laat deze dan tot 1 cm onder de tegels uitkomen. Dit zorgt ervoor dat je bestrating strak en stevig wordt afgewerkt, terwijl de kantopsluiting niet meer zichtbaar is. Daarnaast kun je ook kantopsluitingen gebruiken voor het maken van een borderrand. De meest geschikte maatvoeringen hiervoor zijn 6x20x100cm, 6x30x100cm en 7x40x100cm. Ga je een border maken, dan wordt de opsluiting voor 2/3 deel in de grond geplaatst. Het overige deel dat boven de grond uitkomt vormt dan de border.

Filters