Betontegels 100x100

Groot, groter, grootst. Ga voor groots met betontegels in de maat 100x100cm. Niet alleen geschikt voor grote oppervlaktes, maar ook perfect om meer ruimte te creëren in een kleine tuin. Verkrijgbaar in verschillende diktes, afwerkingen en de mooiste kleuren. Betontegels 100x100cm kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Heb je advies nodig of ben je gewoon op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 52

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 52

Megategels betontegels 100x100

Het 100x100cm formaat staat ook wel bekend als meter meter tuintegels. Met deze tegels zorg je ervoor dat elk oppervlak optisch een stuk groter wordt. Daardoor zijn 100x100cm betontegels niet alleen geschikt voor grote, maar ook zeker voor kleine oppervlaktes. In de basis zijn deze tegels gemaakt van beton, een mengsel van cement, water, grind en zand waar zonodig een kleurstof aan is toegevoegd. Maar de tegels zijn wel verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Welke dit zijn lees je hieronder.

100x100 tuintegels standaard beton

In ons assortiment vind je 100x100cm standaard betontegels van Schellevis. Deze tegels zijn direct te herkennen aan de unieke structuur, die voor een typische Oud Hollandse uitstraling zorgt. Deze is niet alleen aan de bovenkant, maar ook aan de zijkanten duidelijk zichtbaar. Hierdoor kunnen de tuintegels van Schellevis ook staand worden verwerkt. Zo kan je met 100x100 tuintegels ook een tuinafscheiding of plantenbak maken. Om breuken te voorkomen zijn meter meter tegels van Schellevis voorzien van wapening. Oud Hollandse tuintegels geven je terras een tijdloze uitstraling. Deze gaan niet alleen mooi samen met een moderne, maar ook met een authentieke landelijke stijl.

Nadelen standaard beton

Schellevis tegels zijn prachtige tegels die in ieder tuinontwerp passen. Deze tegels van standaard beton zijn niet voorzien van bescherming of een coating. Dit betekent dat de tegels niet bestand zijn tegen vocht en vuil, waardoor schoonmaken moeilijker is. Maar met de juiste materialen kan je de tegels alsnog gemakkelijk schoon krijgen. Daarvoor hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Hiermee heb je alles in huis om de tegels weer gemakkelijk als nieuw te krijgen. Andere aandachtspunten zijn dat de tegels altijd teruglopen in kleur en gevoelig zijn voor groene aanslag en kalkuitbloei. Het teruglopen van de kleur hoeft helemaal geen nadeel te zijn, want hierdoor wordt het authentieke karakter van de tegels alleen maar versterkt. 

 • Groene aanslag: Door de open structuur van beton hebben algen en mossen alle ruimte om te groeien. Het gevolg is dat de tegels na verloop van tijd groen worden. Deze groene aanslag is vervelend, maar kan gemakkelijk worden aangepakt met een algenverwijderaar.
 • Kalkuitbloei: Dit is een natuurlijk proces dat niet kan worden voorkomen. Maar geen zorgen, want deze witte uitslag heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegels. Daarnaast zal de aanslag na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen. Meer informatie over kalkuitbloei vind je op deze pagina.

Tuintegels 100x100 Excluton

Wil je tuintegels in 100x100cm formaat die gemakkelijker schoon te maken zijn? Dan zijn de 60Plus Soft Comfort terrastegels van Excluton een goede keuze. Deze tegels staan ook wel bekend als de fijnste tegels voor een comfortabele tuin. Dit komt doordat 60Plus Soft Comfort tegels voorzien zijn van een geborsteld oppervlak. Hierbij worden alle grove steentjes en granulaat weggeveegd, zodat het oppervlak van elke tegel zacht aanvoelt. Daarnaast zijn Soft Comfort tegels van Excluton gemakkelijk schoon te maken, doordat deze zijn voorzien van bescherming tegen vocht en vuil. Dit zorgt voor een comfortabele tuin die ook nog eens onderhoudsvriendelijk is.

Buitenbart betontegels 100x100

Ook de Pavimento tegels uit ons eigen Buitenbart merk zijn verkrijgbaar in 100x100cm formaat. Ook deze tegels zijn voorzien van bescherming tegen vocht en vuil, zodat deze gemakkelijker schoon te maken zijn dan standaard beton. Het geborstelde oppervlak zorgt hierbij voor een zachte afwerking van de tegel. Daarnaast zijn de tegels uit de Pavimento serie voorzien van een deklaag, zodat de kleur van de tegels langer behouden blijft. Geniet daarom langdurig van een mooie tuin met deze grootformaat tegels van ons Buitenbart huismerk.

Meter meter tegels van MBI

Op zoek naar 100x100cm betontegels die zijn voorzien van de hoogst mogelijke bescherming? Ga dan voor de GeoProArte tuintegels. Deze grootformaat tegels van MBI zijn voorzien van een viervoudige beschermlaag, die ervoor zorgt dat de tegels bestand zijn tegen alle weersinvloeden, vocht en vuil. Hierdoor zijn de tegels een stuk gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast blijven GeoProArte tuintegels nog jarenlang mooi dankzij de geprinte toplaag. Deze toplaag beschermt de tegels tegen krassen, zodat de kans op beschadiging minimaal is. Daarnaast maakt de digitaal geprinte toplaag de meest uiteenlopende ontwerpen mogelijk. 

100x100 tuintegels antraciet

Leg een prachtige basis in de tuin aan met de 100x100 betontegels in antraciet of grijs. Hierdoor zullen de kleuren van andere tuinelementen nog meer worden geaccentueerd. Of ga voor een van de ontwerpen van GeoProArte tegels, waarbij de steenlook haast niet van echt te onderscheiden is. Of je nou een tuin met een natuurlijke, robuuste, moderne of juist landelijke stijl wilt. Bij ons kan je voor elk idee passende meter meter tegels vinden.

Groot formaat 100x100 tegels, ook voor de oprit

Ook de oprit kan worden bestraat met meter meter betontegels. Hiervoor zijn de Oud Hollandse tegels van Schellevis geschikt. Dit komt doordat deze tegels vanaf 8cm dik voorzien zijn van wapening. Dit betekent dat er een staalmat in de tegels is verwerkt, zodat deze extra sterk zijn. Hierdoor zijn deze 100x100 tegels bestand tegen een hogere druk, wat voor dit grote formaat uniek is. Heb je een gemiddelde personenauto? Dan zijn de tegels van 8cm dik geschikt. Heb je een voertuig dat zwaarder is, zoals een elektrische auto? Ga dan voor de tegels van 10cm of 12cm dik. Deze zijn bestand tegen een nog hogere druk dan 8cm dikke 100x100 tegels.

Betontegels 100x100 leggen

Dankzij het formaat zijn deze tegels zwaarder dan kleinere betontegels. Daardoor zijn 100x100cm tegels moeilijker te vervoeren en te leggen, ook wanneer je dit met meerdere personen doet. Ook wordt het moeilijker om de tegels mooi recht te plaatsen. Daarom raden wij aan om een minikraantje met zuignap te huren. Hiermee worden de tegels alsnog gemakkelijk geplaatst en in het zand gelegd, maar dan zonder dat je zelf hoeft te sjouwen. Zo weet je zeker dat je geen blessures oploopt tijdens de aanleg. Een minikraantje is te huur bij een verhuurbedrijf of bouwmarkt bij jou in de buurt. Wil je meer garantie dat je tuin goed wordt aangelegd? Dan adviseren wij om een professionele stratenmaker of hovenier in te schakelen. Het leggen van de 100x100 betontegels gebeurt dan vakkundig. Daarnaast hoef je dan niet zelf alle nodige materialen te huren. Vaak is het uitbesteden van de aanleg van meter meter tegels de goedkoopste oplossing.

Betontegels 100x100 prijs

Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan je tuin met 100x100 buitentegels kunnen wij op voorhand niet zeggen. Dit gaat samen met de tegels die je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Ook andere benodigde materialen, zoals ophoogzand, spelen hierbij een rol. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk ons hele assortiment voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg en verkopen wij daarom alleen a-kwaliteit producten. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Kan je de juiste tegel niet vinden? Heb je advies nodig of wil je gewoon meer informatie? Neem contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers voorzien je graag van eerlijk en deskundig advies.

Meest gestelde vragen over 100x100 betontegels

 • Wat kost een 100x100 betontegel?

  De prijs van 100x100 betontegels varieert. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Ook onze 100x100 betontegels bieden wij voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast zijn de tegels van a-kwaliteit, want wij vinden alleen het beste goed genoeg.

 • Hoe zwaar is een 100x100 betontegel?

  Betontegels in 100x100 formaat zijn zware tegels. Hoe zwaar elke tegel is gaat samen met de dikte. Hoe dikker de tegel, hoe hoger het gewicht.

  • 5cm dik weegt ongeveer 109kg
  • 6cm dik weegt ongeveer 135kg
  • 8cm dik weegt ongeveer 178kg
  • 10cm dik weegt ongeveer 223kg
  • 12cm dik weegt ongeveer 267kg
 • Hoe maak je betontegels schoon?

  Met de juiste materialen zijn betontegels gemakkelijk schoon te maken. Hiervoor hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Met dit pakket heb je alles in huis om de tegels gemakkelijk als nieuw te krijgen.

 • Welke ondergrond voor betontegels?

  Voor de aanleg van betontegels heb je geen speciale ondergrond nodig. Deze kunnen namelijk in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Ga je de oprit aanleggen? Zorg dan voor extra versteviging door een laag menggranulaat toe te voegen.

 • Kunnen 100x100 betontegels ook op de oprit?

  Ja zeker, een aantal van de 100x100 tegels van Schellevis kunnen ook voor de oprit worden gebruikt. Deze zijn namelijk voorzien van wapening, waardoor de tegels een hogere druk aankunnen. De Schellevis tegels die in de oprit gelegd kunnen worden zijn:

  • 100x100x8cm
  • 100x100x10cm
  • 100x100x12cm
Filters