2e Paasdag korting draaien bij Buitenbart. Geopend van 10:00 tot 16:00, kom langs in één van onze winkels. Lees snel meer

Stapelblokken beton

Beton stapelblokken koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Deze zijn verkrijgbaar in basis beton of met een beschermende deklaag. Hierbij heb je keuze uit verschillende afwerkingen zoals strak, getrommeld en met een gespleten structuur. Al onze betonnen stapelblokken vind je op deze pagina. Meer informatie of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 209

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 209

Stapelblokken beton

Stapelblokken worden ook wel muurblokken en muurelementen genoemd. Betonnen blokken worden vervaardigd uit een mengsel van cement, water, grind en zand dat in een bepaalde mal wordt gegoten. Het resultaat is een sterk en duurzaam materiaal in de vorm van een stapelblok. Kenmerkend aan beton is de open structuur. Door de open structuur trekt vocht en vuil dieper door in het stapelblok. Hierdoor is beton moeilijk schoon te maken en komen groene aanslag en kalkuitbloei sneller voor.

  • Groene aanslag: Door de open structuur van beton hebben algen en mos vrije ruimte om te groeien. Het gevolg is groene aanslag op de muurblokken, waardoor de constructie niet meer zo mooi is. Groene aanslag is echter eenvoudig aan te pakken met een algenverwijderaar. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.
  • Kalkuitbloei: Dit wordt ook wel witte uitslag of witte sluier genoemd. Kalkuitbloei is een natuurlijk proces dat niet kan worden voorkomen. Maar geen zorgen, want het heeft geen invloed op de kwaliteit van het muurblok. Daarnaast zal de witte uitslag na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen. Meer informatie over kalkuitbloei lees je hier.

Stapelblokken in verschillende afwerkingen

Of je nou voor een moderne of een landelijke uitstraling gaat, bij Buitenbart vind je stapelblokken voor elke gewenste stijl. Deze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Deze bepalen niet alleen het uiterlijk van de blokken, maar ook van de constructie en de rest van je tuin. De afwerkingen die je het meest tegenkomt zijn:

  • Strak: Stapelblokken met een strakke afwerking zijn voorzien van rechte randen en hoeken. Daarnaast zijn ook de zijdes vlak afgewerkt. Een voorbeeld van strakke stapelblokken beton zijn de GeoPlano muurblokken van MBI. Hiermee maak je een constructie met een strakke moderne uitstraling. GeoPlano muurblokken zijn gemaakt van GeoSteen. Dit is beton gecombineerd met een kleurvaste toplaag die ervoor zorgt dat de kleur behouden blijft. Daarom dient de deklaag aan de zichtzijde te worden geplaatst. Deze blokken zijn standaard 15cm breed en 15cm hoog. Een ander kenmerk van GeoSteen is de beschermlaag in factor 25. Deze zorgt ervoor dat de blokken makkelijker schoon te maken zijn.
  • Getrommeld: Deze blokken zijn perfect voor een tuin in landelijke stijl. Dit komt doordat getrommelde muurblokken een authentiek karakter hebben. Om voor dit uiterlijk te zorgen krijgen de muurblokken een behandeling. Het gevolg is randen en hoeken die ongelijk zijn. Een prachtig voorbeeld van getrommelde muurblokken zijn de Muurblok Rustic van ons Buitenbart huismerk. 
  • Gespleten: Ook deze muurblokken zijn perfect voor een landelijke stijl. Dit komt door de natuurlijke en unieke uitstraling van de blokken. Deze worden namelijk kunstmatig gekloofd wat voor een levendig uiterlijk zorgt. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de Splitton muurblokken van Redsun

Antraciet stapelblokken

Ga voor een prachtige basis in de tuin met stapelblokken in antraciet, zwart of grijs. Zwarte stapelblokken lopen na verloop van tijd terug in kleur, maar dit kan je eenvoudig oplossen. Zo kan je stapelblokken verven, ofwel behandelen met WS Imperial Black. Hiermee maak je betonnen stapelblokken weer zwart. Ga je liever voor iets heel anders? Dan is er ruime keuze uit verschillende bonte kleursamenstellingen, zoals kilimanjaro. Deze blokken hebben meerdere kleuren die prachtig samen gaan.

Betonnen bloembakken en vele andere mogelijkheden

Met betonblokken voor de tuin kan je vele creaties maken, maar wat kan je dan precies met stapelblokken maken? Denk bijvoorbeeld aan een lage border, hoger muurtje of een plantenbak. Wat je ook wilt maken, voor elke creatie hebben wij de geschikte stapelblokken. Deze hebben wij namelijk in verschillende afmetingen. Enkele voorbeelden zijn:

  • 30x15x15cm
  • 50x12x12cm
  • 60x15x15cm
  • 60x20x20cm

Ook kun je met stapelblokken ronde constructies maken. Neem hiervoor een kijkje bij onze muurblokken voor ronde vormen. Deze zijn perfect om een border langs een kronkelpad te maken of een ronde betonnen plantenbak. 

Benodigde stapelblokken berekenen

Je wilt gaan bouwen met stapelblokken, maar hoeveel blokken heb je nodig? Dat is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk af van het formaat van de constructie en die van de muurblokken. Wel kan je dit zelf berekenen. Begin met het maken van een schets van de border, plantenbak of andere constructie. Schrijf op wat hier de afmetingen van zijn. Van daaruit kan je bepalen hoeveel blokken je nodig hebt. Kort gezegd kan dit via de volgende formule: (totale omtrek constructie x aantal lagen) : lengte van het muurblok = aantal benodigde muurblokken. Een meer uitgebreide uitleg volgt hieronder. Aan de hand van dit voorbeeld gaan we uit van het populaire 15x15x60cm formaat.

Stel, je wilt een border van 60cm hoog hebben. Met muurblokken van 15x15x60cm komt dit neer op 4 lagen. Bereken vervolgens de totale omtrek van de constructie door alle zijden bij elkaar op te tellen, bijvoorbeeld 4 zijden van 150cm wordt samen 600cm. Dit komt neer op 6 strekkende meters. Vermenigvuldig het aantal strekkende meters met het aantal lagen, dan kom je uit op 24 strekkende meter in totaal. Dit wordt vervolgens gedeeld door de lengte van het muurblok, namelijk 60cm dat neer komt op 0.6 meter. Daarom 24 delen door 0.6 wordt 40. Dit is het aantal blokken dat je nodig hebt. 

We raden aan om altijd meer te bestellen dan nodig. Zo weet je zeker dat je voldoende muurblokken hebt, ook als een paar onverhoopt beschadigd zijn. Kom je er zelf niet helemaal uit? Onze specialisten helpen je graag met de berekening. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen.

Stapelblokken lijmen

Stapelblokken stapelen is eenvoudig gedaan. Maar om ervoor te zorgen dat de border, muur of plantenbak blijft staan is het goed om deze ook te lijmen. Is het de eerste keer dat je een border maakt? Dan kan je het beste de muurblokken vastzetten met polymeerkit. Dit heeft namelijk een langere droogtijd, waardoor je nog genoeg ruimte hebt om de blokken te corrigeren als deze niet helemaal recht liggen. Heb je vaker een border of plantenbak gebouwd? Dan kan je gerust PU-steenlijm of steenlijm poeder gebruiken. Meer informatie over het bouwen met muurblokken en het lijmen hiervan vind je op deze pagina.

Prijs betonnen stapelblokken

Wat voor muurblok je ook zoekt, bij Buitenbart slaag je altijd. Al onze producten, zo ook de muurblokken, bieden wij aan voor internetprijzen. Zo weet je zeker dat je bij ons nooit teveel betaalt. Daarnaast ben je verzekerd van stapelblokken van de beste kwaliteit, doordat wij alleen a-keuze producten aanbieden. Wij hebben namelijk alleen producten in ons assortiment waar wij volledig achter staan. Daarom vind je bij ons geen b-keuze. Zo heb jij het beste van het beste in huis voor de voordeligste prijs. Hierbij kan je erop rekenen dat onze specialisten je van eerlijk advies voorzien. 

Meest gestelde vragen over stapelblokken beton

  • Hoeveel weegt een stapelblok?

    Dit hangt af van de afmetingen van het stapelblok. Het grootste formaat stapelblok heeft een afmeting van 60x15x15cm. Deze weegt ongeveer 32kg. Enkele andere voorbeelden zijn:

    • 60x12x12cm weegt ongeveer 19.87 kg
    • 30x15x15cm weegt ongeveer 15 kg
    • 30x12x12cm weegt ongeveer 9.3 kg
  • Welke stapelblokken verkleuren niet?

    Op zoek naar stapelblokken die nauwelijks tot niet verkleuren? Ga dan voor de GeoPlano muurblokken. Deze zijn voorzien van een kleurechte toplaag die de blokken een kleurvaste eigenschap geven. Een andere optie is natuursteen muurblokken. Deze zullen met de tijd juist mooier worden, doordat slijtsporen de blokken een authentiek karakter geven.

  • Hoeveel zand komt onder stapelblokken?

    Zorg voor een stevige ondergrond door te beginnen met ongeveer 10cm grond uit te graven. Vul deze tot 5cm met ophoogzand. De overige 5cm wordt opgevuld met grijze opsluitbanden 5x15x100cm die plat worden gelegd. Deze combinatie zorgt voor een zeer stevige ondergrond. Let er op dat deze waterpas wordt afgesteld, zodat je zeker weet dat je border, muur of plantenbak recht wordt gebouwd.

  • Hoe maak ik een plantenbak met stapelblokken?

    Je kan ervoor kiezen om het schetsen en maken van een plantenbak uit te besteden, maar het is natuurlijk net zo leuk om dit zelf te doen. Hoe je dit het beste aan kunt pakken leggen wij je uit in deze blog.

Filters