Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Opsluitbanden maten

Opsluitbanden bestel je gemakkelijk online bij Buitenbart. Op deze pagina vind je al onze opsluitbanden van beton. Verkrijgbaar in vele verschillende afmetingen in de kleuren antraciet en grijs. Bekijk hier ons hele aanbod aan opsluitbanden en raadpleeg voor meer informatie de tekst onderaan deze pagina. Advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze specialisten helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 54

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 54

Betonnen opsluitbanden

Onze opsluitbanden zijn vervaardigd uit beton. Dit steenachtige materiaal is een mengsel van cement, water, zand en grind. Dit wordt in een bepaalde mal gegoten en vervolgens uitgehard. Het resultaat is een sterke en duurzame opsluitband van beton. Deze wordt onder andere gebruikt voor het opsluiten van grindpaden en andere bestrating zoals een terras. Hierbij zorgt de opsluitband ervoor dat de tegels goed op hun plek blijven liggen. Met betonnen kantopsluiting kan je alleen rechte vlakken opsluiten. Op zoek naar flexibele kantopsluiting? Dan zijn kunststof of metalen kantopsluitingen een goede keuze.

Opsluitbanden antraciet

Of je nou opsluitbanden in antraciet of zwarte afwerking hebt, beide kleuren zijn in de basis hetzelfde. Tijdens het productieproces worden donkere grondstoffen aan het betonmengsel toegevoegd, zodat de uiteindelijke opsluitband antraciet wordt afgewerkt. Let er wel op dat er altijd tintverschillen optreden, waardoor niet elke opsluitband exact dezelfde kleur heeft. Na verloop van tijd lopen opsluitbanden in antraciet terug in kleur. Is het nodig om een paar te vervangen? Dan is het aan te raden om te gaan voor opsluitbanden in de kleur grijs. Deze zullen dan beter aansluiten op de kleur van de bestaande opsluiting.

Afmetingen opsluitbanden

Opsluitbanden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Alle opsluitbanden hebben een lengte van 100cm. Hierdoor kan je gemakkelijk bepalen hoeveel stuks je nodig hebt. Er is echter wel een verschil in hoogte en dikte. Zo hebben de banden een minimale dikte van 5cm en maximale dikte van 12cm. Hoe dikker de opsluitband, hoe steviger de opsluiting wordt. Hieronder vind je een overzicht van de afmetingen die wij in ons assortiment hebben opgenomen.

 • 5x15x100
 • 5x20x100
 • 6x20x100
 • 6x30x100
 • 7x20x100
 • 8x20x100
 • 10x20x100

Opsluitbanden in verschillende hoogtes

Daarnaast is er ook nog een duidelijk verschil in hoogte. Deze is minimaal 15cm kan oplopen tot 30cm en zelfs 40cm. Deze hoge opsluitbanden zijn perfect voor het opvangen van hoogteverschillen. Zo kan je deze ook gebruiken om een border af te werken. Let wel op dat een hogere opsluitband ook meteen zwaarder is. Daarom raden wij aan om deze met twee personen te plaatsen.

Opsluitbanden voor de oprit

Opsluitbanden zijn niet alleen perfect voor het opsluiten van een terras, grasveld of grindpad. Deze zijn ook zeer geschikt om de oprit een stevige basis te geven. Hiervoor wordt doorgaans de 10x20x100cm variant gebruikt. Deze geeft voldoende ondersteuning voor een oprit waarop personen auto’s worden geparkeerd. Wordt je oprit zwaarder belast? Maak dan gebruik van opsluitbanden met de maatvoering 12x25x100. Deze zijn zelfs bestand tegen de hogere druk van een vrachtwagen.

Opsluitbanden plaatsen

Er zijn twee momenten waarop je opsluitbanden kunt plaatsen, namelijk voor of na het aanleggen van de bestrating. Het plaatsen van de opsluitbanden verloopt gemakkelijk. Hiervoor wordt een extra gleuf rondom de bestrating uitgegraven. Zorg ervoor dat deze gleuf diep genoeg is, zodat de opsluitbanden hier precies in passen. Vervolgens zet je de opsluitbanden goed vast door deze aan te kloppen met een rubberen hamer. Zo weet je zeker dat de kantopsluiting stevig genoeg voor het opsluiten van de bestrating. Voor het mooiste resultaat worden opsluitbanden 1cm lager dan de bestrating geplaatst. Hierdoor is de opsluiting in het eindresultaat niet meer zichtbaar.

Prijs van opsluitbanden

Wat kost een opsluitband eigenlijk? De prijs hangt af van de maatvoering en hoeveel opsluitbanden je nodig hebt. Wel ben je bij Buitenbart verzekerd dat je nooit teveel betaalt. Wij bieden al onze producten, dus ook onze opsluitbanden, namelijk voor internetprijzen aan. Daarnaast verkopen wij alleen tuinmaterialen van a-kwaliteit. Zo ben je verzekerd van hoogwaardige opsluitbanden voor de beste prijs.

Meest gestelde vragen over opsluitbanden

 • Is een opsluitband echt nodig?

  Ja, het is zeker nodig om opsluitbanden te plaatsen. Deze zorgen namelijk niet alleen voor een strakke, maar ook stevige afwerking van je bestrating. Opsluitbanden zorgen ervoor dat bestrating strak blijft liggen, doordat verschuiven van tegels wordt voorkomen.

 • Hoe hoog moet een opsluitband zijn?

  Dit is afhankelijk van waarvoor je de opsluitbanden gaat gebruiken. Wil je een looppad aanleggen? Dan wordt deze niet zo zwaar belast als een oprit. Daarom heb je voor de oprit andere opsluitbanden nodig. Voor een looppad is een opsluitband van 15cm hoog voldoende. Gebruik voor de oprit opsluitbanden van minimaal 20cm hoog.

 • Hoe diep moet een opsluitband de grond in?

  Ga je de opsluitband gebruiken om een terras op te sluiten, zorg er dan voor dat deze tot 1 cm onder de tegels komt. Zo wordt het terras stevig en strak afgewerkt en is de opsluiting niet meer zichtbaar. Wil je een border maken, dan wordt de opsluiting voor 2/3 deel in de grond geplaatst. Het overige deel komt dan boven de grond uit. Niet elke opsluitband is geschikt om als border te dienen. De meest geschikte maatvoeringen zijn 6x30x100cm en 7x40x100cm.

 • Hoeveel weegt een opsluitband?

  Dat is afhankelijk van de afmetingen. Hoe dikker en hoger de opsluitband, hoe zwaarder deze wordt. Hieronder geven wij een paar voorbeelden van het gewicht van maatvoeringen die het vaakst worden gebruikt:

  • 5x15x100cm weegt ongeveer 16kg
  • 6x20x100cm weegt ongeveer 27kg
  • 10x20x100cm weegt ongeveer 46kg
 • Hoe maak je opsluitbanden op maat?

  Opsluitbanden zijn standaard een meter lang, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je bijvoorbeeld slechts 80cm nodig hebt. Dan kan je de betonnen opsluitbanden eenvoudig zelf op maat zagen. De middelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn een slijptol of een watergekoelde zaagtafel. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om contact op te nemen met een vakman.

Filters