Aanbiedingen!
Bekijk onze aanbiedingen en profiteer van hoge kortingen!
Bekijk hier de actiepagina!

Tuintegels

Bij Buitenbart vind je een uitgebreid assortiment tuintegels in verschillende soorten en maten. Of je nu opzoek bent naar keramische tegels of betontegels, bij ons slaag je altijd!

Op deze pagina vind je alle tuin tegels. Al een keus gemaakt tussen keramische tegels of betontegels? Druk dan op een van onderstaande ingangen.

Terratops Antraciet Betontegel 60x60

TerratopsAls u betaalbare kwaliteit 60x60 betontegels zoekt is dit precies wat u zoekt! Deze Terrato.....

19,95
Tuintegel Berlijn 50x50x4cm Antraciet

Tuintegel Berlijn 50x50x4cm Antraciet Geïmpregneerd  De Tuintegel Berlijn in de populaire maat 50x.....

18,50
Keramische Tuintegel Concrete Dark 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Concrete Dark 60x60x3cm De Keramische tegel Belgisch Concrete Dark in de maa.....

38,95
Keramische Tuintegel Concrete light 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Concrete Light 60x60x3cm De Keramische tegel Belgisch Concrete Light in de .....

38,95
Designtegel - Tuintegel 60x60 Antraciet

Designtegel 60x60 Antraciet  De Designtegel Antraciet is een scherp geprijsde tuintegel. De teg.....

18,00
Promobase Toscana 30x60x5cm

Tuintegel promobase 30x60 De promobase tuintegel is een populaire tuintegel in de maat 30x60. Deze .....

20,95
Terrazza Monaco 60x60x5cm

Ben je opzoek naar A-kwaliteit 60x60 sierbestrating, voor een zeer lage prijs? Grijp dan nu je kans .....

19,95
GeoLight Ohio 60x60

GeoLight Ohio 60x60 Met tegels uit de GeoLight serie koop je kwaliteit voor een betaalbare prijs......

25,95
Keramische Tuintegel Calm Antra 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Calm Antra 60x60x3cm De Keramische tegel Calm Antra in de maat 60x60x3cm is .....

45,95
Promobase Sicilia 30x60x5cm

Tuintegel promobase 30x60 De promobase tuintegel is een populaire tuintegel in de maat 30x60. Deze .....

20,95
Keramische Tuintegel Calm Grey 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Calm Grey 60x60x3cm De Keramische tegel Calm Grey in de maat 60x60x3cm is e.....

45,95
Keramische Tuintegel Belgisch Hardsteen Donker 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Belgisch Hardsteen Donker 60x60x3cm De Keramische tegel Belgisch Hardsteen D.....

45,95
Keramische Tuintegel Betonlook Grijs 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Betonlook Grijs 60x60x3cm De Keramische tegel Betonlook Grijs in de maat 60x.....

42,95
Keramische Tuintegel Flair Black 60x60x3cm

Keramische Tuintegel Flair Black 60x60x3cm De Keramische tegel Flair Black in de maat 60x60x3cm i.....

42,95
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 1464

Tuintegels kopen?

De tuin is al lang niet meer de plek waar je alleen in zit. Tegenwoordig is de tuin een verlening van je huis. Het moet tegenwoordig net zo strak en sfeervol zijn als binnen. Het is de plek waar je zomers lekker tot rust kan komen en in de winter kan genieten van al het moois wat moedernatuur te bieden heeft. De ene is gek op veel groen in zijn tuin en koopt hier graag wat voor. De andere gaat liever tuintegels kopen en plaatst deze in zijn tuin. Uiteraard is ook een combinatie mogelijk.

Dat een tuin tegenwoordig veel meer is, dat weten wij bij Buitenbart ook. Daarom hebben wij een uitgebreide collectie tuintegels en terrastegels te koop. Of het je nu opzoek bent naar betontegels of keramische tegels wij kunnen hier zeker in voorzien. Weet je zelf nog niet helemaal welke tuintegel bij jou past? Neem dan vooral contact met ons op! Wij voorzien je hierin graag van wat advies. Al een keus gemaakt? Dan kan je gemakkelijk bij ons jouw tuintegels bestellen. Deze leveren wij, indien op voorraad, vaak binnen een aantal werkdagen uit.

Wij snappen ook heel goed dat als je tuintegels gaat kopen je niet over 1 nacht ijs gaat. Het is belangrijk om goed te weten wat je wilt. Daarnaast is voorlichting over tegels ook erg belangrijk. Daarom proberen wij zoveel mogelijk advies te geven over de tegels in ons assortiment. Mocht je er vervolgens alsnog niet uitkomen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Tuintegels kopen doe je tenslotte niet iedere week.

Tuintegels kopen van beton of van keramiek?

Op deze pagina vind je alle soorten tuintegels welke wij verkopen. Het kan soms erg lastig zijn om hier een keuze tussen te maken. Om deze keuze iets gemakkelijker te maken geven wij hieronder kort aan wat de verschillen zijn tussen keramische tuintegels en betonnen tuintegels.

Betontegels

 • Voordeliger geprijsd 
 • Relatief open structuur. Hierdoor loopt water snel weg in de tegels
 • Moeilijker schoon te maken. Doordat vuil dieper in de tegels trekt.
 • Betontegels vanaf een dikte van 6 centimeter zijn geschikt voor de oprit.
 • Meestal goedkoper dan keramische tuintegels.

  Keramische tegels

 • Erg sterk materiaal
 • Zeer maatvast
 • Gemakkelijk schoon te maken. Vuil is namelijk enkel oppervlakkig. 
 • Keramische tuintegels dienen altijd met voeg gelegd te worden.
 • Meestal duurder in aanschaf dan betonnen tuintegels
 • Kortom de keuze voor een tuintegel is zeer afhankelijk voor het geen waar de tegel voor gebruikt gaat worden, hoe lang je met de tegels wil doen en wat voor budget je ervoor over hebt. Het belangrijkste om altijd in het achterhoofd te houden is dat de je de tegel mooi moet vinden. Je kijkt er tenslotte altijd tegenaan.

  Dikte tegels voor de tuin

  Hoe dik moeten tuintegels zijn? Dit is afhankelijk waarvoor je de tegel gaat gebruiken. Ga je de tegel als terrastegel gebruiken? Dan volstaat een betontegel van 4 tot 5 centimeter. Ga je voor keramiek, dan is een dikte van 2 centimeter (met speciale ondergrond) of 3 centimeter voldoende. Ga je de steen voor de oprit gebruiken? Dan dient je betontegel minimaal 6 cm dik te zijn. Bij keramiek blijft 3 centimeter volstaan (onder de juiste verwerking).

  Tuintegels online bestellen

  Nadat je een keuze hebt gemaakt tussen keramische of betonnen tuintegels, wil je uiteraard de tuintegels gaan kopen. Dan ben je bij ons aan het goede adres. Tuintegels koop je namelijk eenvoudig bij ons online. We hebben een uitgebreid assortiment tuin tegels aangeboden, dit tegen een zeer scherpe prijs. Daarnaast zijn veel van onze producten voorzien van sfeerfoto’s. Dit om een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van hoe de tuintegels er straks in jouw tuin uit gaan zien. Heb je dan alsnog geen duidelijk beeld? Schroom niet om dan contact met ons te leggen. Wij zijn altijd bereid om in extra beeldmateriaal te voorzien.

  Als je tuintegels voor je terras gaat gebruiken, dan worden deze vaak terrastegels genoemd. Een terrastegel is vaak wat dunner van formaat. Hierdoor is deze niet geschikt om op de oprit te gebruiken. Bij gebruik op de oprit bestaat dan namelijk de kans dat deze zal gaan breken. Terrastegels zijn ook gemakkelijk online te bestellen.

  Goedkope tuintegels

  Je bent opzoek naar goedkope tuintegels. Anders was je niet op deze pagina uitgekomen. Veel mensen zijn hiernaar opzoek. Iedereen heeft zijn eigen reden om voor voordelige tuintegels te gaan. De ene klant wil de tegels gebruiken in bijvoorbeeld zijn tuinhuisje. De andere wil de tegels gebruiken in zijn parasolvoet. Uiteraard zijn goedkope tuintegels ook gewoon in de tuin te leggen.

  Voordelige tuintegels zijn vaak gemaakt van beton. Dit omdat de productie van betontegels een stuk voordeliger is dan de productie van keramiek. Toch zit er alsnog veel verschil tussen de verschillende soorten betontegels. Goedkope tuin tegels zijn vaak wat minder luxe afgewerkt. Dit wil zeggen dat deze tegels niet voorzien zijn van een deklaag, vaak niet geïmpregneerd zijn en tevens sneller zullen verkleuren. Ondanks dat de tegels minder luxe zijn afgewerkt wil dat niets zeggen over de kwaliteit van de tegel. De tegel is namelijk nog steeds maatvast en de hoogste A kwaliteit die je van ons mag verwachten.

  Ondanks onze al zeer scherpe prijzen hebben wij regelmatig nog enkele soorten tegels voor de tuin in de outlet. Dit wil zeggen dat wij extra scherp geprijsde producten, tijdelijk nog scherper aanbieden. Belangrijk is hierbij wel om te weten dat deze producten vaak op is op zijn. Kortom mooie acties voor mensen die zoeken naar tegels voor de tuin.

  Welke tuin-terrastegels kies je?

  Tuintegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en prints. De meest voorkomende afmeting is de tuintegel 60x60. Deze zijn zowel verkrijgbaar van beton als keramisch. Daarnaast zijn de betontegels in het formaat 50x50 zeer populair. Dit vanwege het feit dat deze tegels makkelijk te hanteren zijn en een rustige uitstraling geven.

  Daarnaast is er ook nog een keus te maken tussen een tegel met of zonder facet. Een tegel met facet wil zeggen dat er aan de zijkant van de tegel afgeschuinde randen zitten. Hierdoor vallen kleine oneffenheden in het leggen niet op en is de kans minder groot dat je last hebt van de randen van de tegels.


  Tegels in de tuin voegen

  Tussen bestrating dient altijd zand geplaatst te worden. Dit om verschuiving van de stenen/tegels tegen te gaan. Daarnaast geeft dit een strakke afwerking en gaat dit (in zeker mate) onkruid tegen. Nu is de vraag: welk voegzand stop je tussen je tegels? Dit is heel afhankelijk van welke tegels je hebt. Voor betontegels adviseren wij Magic Black. Dit is een gebrand voegzand dat geen kalk bevat. Het voordeel hiervan is dat je geen kalkuitbloei krijgt op je tegels door het voegzand.

  Bij keramische tegels adviseren wij altijd polymeerzand. Dit zelf verhardende zand blijft enigszins en zal hierdoor mee veren met het krimpen en uitzetten van de keramische tegels

  Houten tuintegels

  Houten tuintegels, ook wel woodlook tegels genoemd, zijn tegels met een houtlook tuintegels uitstraling. Deze tegels zijn vaak gemaakt van keramiek, dit vanwege het feit dat hier de houten uitstraling het mooiste in naar voren komt. Belangrijkste bij deze tegels is wel dat je ze echt in het echt gezien moet hebben om overtuigd te zijn van het feit hoe realistisch deze tuintegels ogen.

  Hoe leg je deze houtlook tegels? Je denkt misschien dat deze tegels anders gelegd moeten worden. Dit is niet het geval. Deze tegels kunnen gewoon op de normale manier gelegd worden. Wel is het belangrijk om het motief van de tegel goed in de gaten te houden en te bepalen of hier tevreden mee bent.

  Tips bij het leggen van terrastegels!

  Wil je de tegels zelf gaan leggen? Verdiep je dan vooraf goed, zodat je precies weet hoe dit moet. Er zit namelijk een groot verschil in het aanleggen van keramische tuintegels en betonnen tuintegels. Wil je meer informatie over het leggen van keramische tegels? Neem dan vooral een kijkje in deze blog!

  Tuintegels van beton leg je eenvoudig in het zandbed. Dit doe je door eerste de ondergrond zorgvuldig te bewerken. Vaak raden wij hier een zandbed aan van circa 10 centimeter. Hierdoor blijft je zandbed na het aftrillen netjes liggen en kunnen alle oneffenheden goed weggewerkt worden.

  Tuintegels schoonmaken

  Veel mensen vragen zich af: hoe maak ik mijn tuintegels schoon? Tegels voor buiten zijn anders dan binnen tegels. Dit is natuurlijk meer dan logisch. De weersinvloeden die buiten de tuin tegels aantasten zijn veel hardnekkiger dan alle vuiligheid waar de tegels binnen mee te maken krijgen. Vaak worden de tegels buiten vaak ook minder vaak schoongemaakt. Hierdoor kan het schoonmaken van de tegels soms een best karwei zijn. Goede materialen zijn hiervoor essentieel. Ondanks dat blijft het soms hardwerken om je tegels schoon te maken. Heb je last van groene aanslag? Dan kan je het beste gebruik maken van groene aanslag verwijderaar. Zijn je tuin tegels verkleurd? Dan kan je het beste gebruik maken van Imperial Black. Na bewerking hiervan blijven jouw tegels weer lange tijd mooi!

  Wij hebben van verschillende fabrikanten tuintegels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stenen van MBI , Redsun of Excluton.

  Bekijk in de video hieronder een hele kleine preview van tuintegels welke wij verkopen.