Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Tuintegels

Bij Buitenbart vind je een uitgebreid assortiment tuintegels in verschillende soorten en maten. Of je nu opzoek bent naar keramische tegels of betontegels, bij ons slaag je altijd!

Op deze pagina vind je alle tuin tegels. Al een keus gemaakt tussen keramische tegels of betontegels? Druk dan op een van onderstaande ingangen.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 2218

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 2218

Tuintegels kopen?

De tuin wordt allang niet meer als een onbelangrijke ruimte gezien. Maar het is juist een verlenging van je huis geworden. Omdat je steeds meer in de tuin bent wil je natuurlijk dat deze er mooi uit ziet. Tuintegels als bestrating horen hier natuurlijk ook bij. Ben je op zoek naar goedkope sierbestrating voor internetprijzen? Dan ben je bij ons van Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een groot assortiment aan tuintegels, ook wel terrastegels genoemd, voor alle toepassingen. Deze kan je bij ons gemakkelijk online bestellen. Wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van tuintegels? Alle informatie die je daarvoor nodig hebt vind je terug op deze pagina. Je kan natuurlijk ook altijd langskomen in een van onze showtuinen of contact opnemen per telefoon of mail. Wij helpen je graag!

Beton of keramische tuintegels?

Met tuintegels heb je eindeloos veel mogelijkheden. Om te beginnen is er een verschil tussen materiaal. Zo zijn er tegels van beton en keramiek . Hieronder leggen wij je uit wat de kenmerken zijn van keramische tuintegels en betonnen tuintegels.

Betontegels

 • Voordeliger geprijsd
 • Relatief open structuur. Hierdoor loopt water snel weg in de tegels
 • Moeilijker schoon te maken. Doordat vuil dieper in de tegels trekt.
 • Betontegels vanaf een dikte van 6 centimeter zijn geschikt voor de oprit.
 • Meestal goedkoper dan keramische tuintegels.

Keramische tegels

 • Erg sterk materiaal
 • Zeer maatvast
 • Gemakkelijk schoon te maken. Vuil is namelijk enkel oppervlakkig.
 • Keramische tuintegels dienen altijd met voeg gelegd te worden.
 • Meestal duurder in aanschaf dan betonnen tuintegels

Kortom de keuze voor een tuintegel is zeer afhankelijk voor het geen waar de tegel voor gebruikt gaat worden, hoe lang je met de tegels wil doen en wat voor budget je ervoor over hebt. Het belangrijkste om altijd in het achterhoofd te houden is dat de je de tegel mooi moet vinden. Je kijkt er tenslotte altijd tegenaan.

Tuintegels in verschillende afmetingen

Of je nou terrastegels voor een kleine of grote tuin wilt, voor beide hebben wij de perfecte oplossing. Onze tegels zijn namelijk in de meest uiteenlopende afmetingen verkrijgbaar. De meest voorkomende afmeting is de tuintegel van 60x60cm. Deze is zowel in beton als in keramiek te verkrijgen. Wil je een tegel die makkelijker te hanteren is? Dan kan je gaan voor de kleinere tegel van 50x50cm of zelfs 40x40cm. Heb je een groter oppervlak en vind je een groter formaat handiger? Ook dan hebben wij de perfecte oplossing. Hiervoor hebben wij namelijk tuintegels van 100x100cm. Kortom: hoe groot het oppervlak ook is, bij ons vind je gegarandeerd de perfecte terrastegels.

Coaten of impregneren

Tuintegels kunnen worden voorzien van een coating of worden geïmpregneerd. Hier zit een duidelijk verschil tussen. Kies je voor een tegel met coating, dan is deze voorzien van een toplaag. Deze laag zorgt ervoor dat de bovenkant van de tegel verdicht is. Een betonnen tegel wordt hierdoor minder poreus. Dit betekent dat vocht en vuil nauwelijks vanaf de bovenkant in de tegel trekken. Naast een coating zijn er ook geïmpregneerde terrastegels. Dit betekent dat de tegels zijn doordrenkt door een andere stof. Dit zorgt ervoor dat de tegels beter bestand zijn tegen vocht, schimmel en vuil. Hierdoor zullen de terrastegels nauwelijks groen worden, waardoor de kleur behouden blijft. Tevens zorgt dit ervoor dat de tegels zeer onderhoudsvriendelijk zijn.

Goedkope tuintegels

Voordelige tuintegels zijn vaak gemaakt van beton. Dit omdat de productie van betontegels een stuk voordeliger is dan de productie van keramiek. Toch zijn de verschillende betontegels niet helemaal hetzelfde. Goedkope tuintegels zijn namelijk vaak wat minder luxe afgewerkt. Dit wil zeggen dat deze tegels niet zijn voorzien van een deklaag, vaak niet geïmpregneerd zijn en tevens sneller zullen verkleuren. Ondanks dat deze tegels minder luxe zijn afgewerkt wil dat niets zetten over de kwaliteit van de tegels. Deze is namelijk nog steeds maatvast en van de hoogte a-kwaliteit die je van ons kan verwachten. Ondanks onze scherpe prijzen hebben ook wij regelmatig aanbiedingen in onze tuintegel outlet. Dit wil zeggen dat wij extra scherp geprijsde producten tijdelijk nog scherper aanbieden. Kortom, wij hebben mooie acties voor als je tegels voor de tuin zoekt. Let wel op dat deze producten uitverkocht raken.

Met of zonder facet

Dan heb je nog tegels een tegel met of zonder facet. Heeft een tegel geen facet, dan zijn de randen recht. Is de tegel wel voorzien van facet, dan lopen de randen schuin af. De schuine randen zorgen ervoor dat oneffenheden van het leggen minder opvallen. Het verschil hierin is terug te zien in onderstaande afbeeldingen. Zoals je ziet zorgt een facet (rechts) voor een andere uitstraling.

Tegels voor de oprit

Hierbij is het belangrijk om naar de dikte te kijken. Tegels zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende diktes. Neem bijvoorbeeld een terrastegel van 4 cm dik. Deze is geschikt voor de tuin, veranda, terras of een looppad. Dit omdat deze tegels niet zwaar belast worden. Zou je deze voor de oprit gebruiken, dan heb je al snel een kapotte oprit. Om dit te voorkomen heb je betontegels nodig van minimaal 6 cm dik. Deze zijn namelijk bestand tegen een hogere druk en zullen niet breken wanneer je er met de auto overheen rijdt.

Tegels in de tuin voegen

Tussen bestrating dient altijd zand geplaatst te worden. Dit om verschuiving van de stenen/tegels tegen te gaan. Daarnaast geeft dit een strakke afwerking en gaat dit (in zeker mate) onkruid tegen. Nu is de vraag: welk voegzand stop je tussen je tegels? Dit is heel afhankelijk van welke tegels je hebt. Voor betontegels adviseren wij Magic Black. Dit is een gebrand voegzand dat geen kalk bevat. Het voordeel hiervan is dat je geen kalkuitbloei krijgt op je tegels door het voegzand.

Bij keramische tegels adviseren wij altijd polymeerzand. Dit zelf verhardende zand blijft enigszins en zal hierdoor mee veren met het krimpen en uitzetten van de keramische tegels

Tuintegels houtlook

Tegels met houtlook zijn vaak vervaardigd uit keramiek. Dit omdat hier de houten uitstraling het mooiste in naar voren komt. Het belangrijkste van deze tegels is wel dat je deze in het echt gezien moet hebben. Zo kan je het realistische beeld het beste waarnemen. Naast houtlook tegels hebben wij ook tegels in vele verschillende andere kleuren en motieven. Denk bijvoorbeeld aan de tuintegels antraciet, een prachtige zwarte kleur met een luxe uitstraling. Maar ook zijn er tegels in verschillende grijstinten en andere kleuren verkrijgbaar. Op zoek naar een motief? Kijk dan eens naar de tegels met bloemenpatroon of sterrenmotief. Dankzij de veelzijdigheid in kleur en patroon vind je bij ons gegarandeerd de mooiste tegel. Hoe je tuin er ook uitziet, voor elke afwerking hebben wij de perfecte tuintegel.

Hoe leg je deze houtlook tegels? Je denkt misschien dat deze tegels anders gelegd moeten worden. Dit is niet het geval. Deze tegels kunnen gewoon op de normale manier gelegd worden. Wel is het belangrijk om het motief van de tegel goed in de gaten te houden en te bepalen of je hier tevreden mee bent.

Tips bij het leggen van terrastegels!

Wil je de tegels zelf gaan leggen? Verdiep je dan vooraf goed, zodat je precies weet hoe dit moet. Er zit namelijk een groot verschil in het aanleggen van keramische tuintegels en betonnen tuintegels. Wil je meer informatie over het leggen van keramische tegels? Neem dan vooral een kijkje in deze blog!

Tuintegels van beton leg je eenvoudig in het zandbed. Dit doe je door eerste de ondergrond zorgvuldig te bewerken. Vaak raden wij hier een zandbed aan van circa 10 centimeter. Hierdoor blijft je zandbed na het aftrillen netjes liggen en kunnen alle oneffenheden goed weggewerkt worden.

Tuintegels schoonmaken

Veel mensen vragen zich af: hoe maak ik mijn tuintegels schoon? Tegels voor buiten zijn anders dan binnen tegels. Dit is natuurlijk meer dan logisch. De weersinvloeden die buiten de tuin tegels aantasten zijn veel hardnekkiger dan alle vuiligheid waar de tegels binnen mee te maken krijgen. Vaak worden de tegels buiten vaak ook minder vaak schoongemaakt. Hierdoor kan het schoonmaken van de tegels soms een best karwei zijn. Goede materialen zijn hiervoor essentieel. Ondanks dat blijft het soms hardwerken om je tegels schoon te maken. Heb je last van groene aanslag? Dan kan je het beste gebruik maken van groene aanslag verwijderaar. Zijn je tuin tegels verkleurd? Dan kan je het beste gebruik maken van Imperial Black. Na bewerking hiervan blijven jouw tegels weer lange tijd mooi!

Wij hebben van verschillende fabrikanten tuintegels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stenen van MBI , Redsun of Excluton.

Meest gestelde vragen over tuintegels:

 • Hoe leg je tuintegels?

  Tuintegels leggen kan op vele manieren. Iedereen heeft zijn eigen methode. Wij zitten inmiddels al ruim 25 jaar in de bestrating. Hierdoor hebben wij ook onze eigen handigheidjes ontwikkeld. Om jou te helpen bij het aanleggen van tuintegels hebben wij een mooie blog geschreven over de aanleg van keramische tuintegels.

 • Welk zand tussen tuintegels?

  Eerst is het belangrijk om te weten of je tegels van beton zijn of van keramiek. Voor betontegels adviseren wij altijd om gebruik te maken van magic black. Dit fijn gebrande voegzand kruipt perfect tussen de tegels. Daarnaast bevat dit zand niet/nauwelijks vocht. Hierdoor kan er geen kalkuitbloei ontstaan door het inveegzand. Waar dit bij gebruik van brekerzand wel mogelijk is en er kalkplekken op de tegels kunnen ontstaan. Maak je gebruik van keramische tegels? Dan adviseren wij altijd om deze te voegen met speciaal polymeerzand. Het polymeerzand zorgt namelijk voor een flexibele stevige voeg welke meebeweegt met het krimpen en uitzetten van de keramische tuintegel.

 • Hoe dik moeten tuintegels zijn?

  Een tuintegel heeft geen vaste dikte welke die moet zijn. Er zijn echter wel enkele adviezen. Wij adviseren bijvoorbeeld voor een terras een minimale dikte van 4 centimeter voor een betontegel. Bij gebruik van een keramische tuintegel adviseren wij een minimale dikte van 3 centimeter. Wil je een betontegel op de oprit? Dan adviseren wij altijd een minimale dikte van 6 centimeter bij normale belasting. Ga je de oprit echt zwaar belasten. Dan adviseren wij minimaal 8 cm.

 • Hoe leg je houtlook tuintegels?

  Houtlook tuintegels worden gemaakt van keramiek. Om deze reden moet je hierbij rekening houden met de verwerkingstips van keramiek. Lees in deze blog alles over de verwerking van keramische tuintegels.

 • Wat te doen tegen gladde tuintegels?

  Tegels in de tuin worden vaak glad door algen en andere viezigheid. Om deze reden verkopen wij onder andere algenverwijderaar algenreiniger. Met deze reiniger verwijder je gemakkelijk viezigheid van de tegels. Hierdoor ben je al snel van de gladde laag af welke over de tegels ligt. Daarnaast krijgen je tegels door het reinigen een veel mooiere uitstraling.

 • Hoeveel kosten tuintegels?

  Hoeveel je precies kwijt bent aan tegels is moeilijk te zeggen. Dat hangt namelijk af van het type tegel, de afmetingen hiervan en hoeveel je nodig hebt. Doorgaans ben je met betontegels goedkoper uit dan bijvoorbeeld keramische tegels. Daarnaast weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Wij bieden namelijk al onze producten voor de beste internetprijzen aan.

 • Hoe kan je tuintegels bijsnijden of zagen?

  Wat je daarvoor nodig hebt is afhankelijk van het materiaal. Heb je keramische tegels en wil je die zelf zagen? Raadpleeg dan onze blog waarin wij dit stap voor stap uitleggen. Of maak het jezelf makkelijker en maak gebruik van onze zaagservice.

 • Hoe verwijder je tuintegels?

  Verwijder eenvoudig je oude of kapotte tegels om deze te vervangen. Haal de voegen tussen de tegels weg met bijvoorbeeld een schroevendraaier. Zo worden de tegels los gemaakt en kan je deze moeiteloos omhoog halen. Vervolgens kan je de ondergrond weer klaarmaken voor nieuwe tegels, die je bij Buitenbart online kunt bestellen.

 • Hoeveel kost tegels aanleggen?

  Je wilt het straatwerk uitbesteden. Dan wil je natuurlijk weten hoeveel je hieraan kwijt bent. De exacte kosten zijn afhankelijk van een paar zaken. Neem bijvoorbeeld het soort tegel en de grootte van het te bestraten oppervlak. Met deze gegevens kan je naar een stratenmaker gaan, die vervolgens de prijs kan bepalen. Hierbij kan het gaan om een vaste prijs per uur of per vierkante meter.

 • Hoe vervoer je tuintegels?

  Wil je tegels zelf vervoeren, leg deze dan nooit los in je auto. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet meer veilig kunt rijden. Gebruik in plaats daarvan een aanhanger. Let wel op dat je de aanhanger, en hierbij je auto, niet te zwaar belast. Je kan de tuintegels natuurlijk ook door ons laten bezorgen, zodat je dit niet zelf hoeft te vervoeren.

Bekijk in de video hieronder een hele kleine preview van tuintegels welke wij verkopen.

Filters