vtwonen buitentegels

Maak van je tuin het verlengde van je huis met de vtwonen buitentegels. Deze keramische tegels koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen als 15x30cm, 70x70cm en het 90x90cm grootformaat. Daarbij heb je ruime keuze uit prachtige kleuren met unieke schakeringen, waarmee een robuuste en natuurlijke uitstraling wordt gecreëerd. Meer informatie over de tegels of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 32

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 32

vtwonen buitentegels

Creëer een buitenvloer met karakter met de vtwonen buitentegels. Deze keramische tuintegels zijn perfect voor de aanleg van een prachtig terras, waar je nog jarenlang plezier aan zult beleven. Niet alleen prachtig voor in de tuin, maar ook voor op het balkon. Voor keramische tegels van 2cm heb je een speciale ondergrond nodig om deze goed te verwerken. De vtwonen buitentegels hebben een dikte van maar liefst 3cm en 3.2cm. Deze dikte geeft de tegels extra stevigheid en stabiliteit, waardoor je geen speciale ondergrond meer nodig hebt. De vtwonen buitentegels kunnen in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. 

Voordelen keramische tegels

Keramische tegels worden gemaakt van klei dat op hoge temperaturen wordt gebakken. Het resultaat is een hard en compact materiaal dat nauwelijks tot geen vocht opneemt. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Naast de eenvoudig aanleg profiteer je met vtwonen keramische buitentegels van nog meer voordelen, namelijk:

 • Vlekbestendig
 • Makkelijker schoon te maken dan betontegels
 • Krast niet en blijft daardoor langer mooi
 • Bestand tegen UV stralen en blijft daardoor op kleur
 • Slijtvast en vorstbestendig
 • Keramisch designs niet van echt te onderscheiden
 • Worden minder snel groen dan betonnen tegels

Keramische tegels nadelen

Naast alle voordelen brengen keramische tegels ook een paar aandachtspunten met zich mee. Dankzij de dichte structuur wordt vocht als regenwater nauwelijks tot niet door de tegels opgenomen. Daarnaast zijn keramische tegels continu in beweging. Deze krimpen namelijk of zetten juist uit bij temperatuurwisselingen. Daarom dienen keramische tuintegels altijd met voeg te worden gelegd. Met een voeg wordt de afstand tussen de tegels bedoeld. Voor het voegen van keramische tegels wordt polymeerzand gebruikt, een flexibel en waterdoorlatend voegmiddel. Zo wordt schade aan de keramische tegels voorkomen en blijft je terras niet onnodig lang nat na een regenbui. Om je te helpen de tegels met gelijke afstand te leggen kan je voegkruizen gebruiken. 

vtwonen buitentegels voor elke tuin

Of je nou een grote of kleine tuin of balkon hebt, elk oppervlak kan je van een prachtig terras voorzien. De vtwonen buitentegels zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hierbij heb je de volgende mogelijkheden:

70x70cm

Vind je het 90x90cm formaat toch iets te groot? Ga dan voor 70x70cm vtwonen buitentegels by Douglas & Jones. Verkrijgbaar in designs met een natuurlijke uitstraling, waarmee je voor een prachtige basis zorgt. Of laat je terras meer spreken door de basistegels te combineren met decortegels. 

90x90cm

Vtwonen buitentegels 90x90cm by Douglas & Jones. Deze Solostone terrastegels met een indrukwekkend formaat zijn verkrijgbaar in verschillende designs met unieke kleurschakeringen. Dankzij het formaat krijgt elk oppervlak niet alleen een natuurlijke, maar ook een grootse afwerking. Laat je terras stralen met vtwonen tegels in 90x90cm formaat.

15x30cm

Geef je tuin, dakterras of balkon een natuurlijke basis met de 15x30cm vtwonen buitentegels. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarbij unieke schakeringen je terras natuurlijk en robuust afwerken. De tegels in 15x30cm formaat worden in halfsteensverband gelegd, waardoor het oppervlak optisch groter wordt. Geef je tuin een ruimtelijke afwerking met de vtwonen buitentegels in 15x30cm formaat.

vtwonen tegels prijs

Hoeveel je precies kwijt bent aan een terras met vtwonen buitentegels is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk af van de tegel die je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Wij bieden namelijk al onze artikelen voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast ben je verzekerd van tuintegels en andere tuinmaterialen van a-kwaliteit. Wij verkopen namelijk alleen a-keus, want alleen het beste is goed genoeg. Vind je het moeilijk de juiste tegel te kiezen? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers staan graag voor je klaar met eerlijk en deskundig advies.

vtwonen tegels buiten leggen

Dankzij de dikte van 3cm en 3.2cm zijn vtwonen buitentegels eenvoudig te leggen. Deze zijn namelijk stevig en stabiel genoeg voor een normaal geëgaliseerd zandbed. Dat betekent dat je voor deze keramische terrastegels geen speciale ondergrond nodig hebt. Daarnaast zijn deze tegels niet zo zwaar, waardoor je deze gemakkelijk met meerdere personen kunt verplaatsen. Ook hierdoor zijn vtwonen keramische tuintegels gemakkelijk te verwerken. Je kan het jezelf ook gemakkelijk maken en een vakman inschakelen. Zo weet je zeker dat je terras meteen goed gelegd wordt. Daarnaast beschikken hoveniers en stratenmakers over de juiste gereedschappen, zodat jij deze niet hoeft aan te schaffen. Bespaar tijd en kosten en laat je terras aanleggen door een vakman, zodat je hier gegarandeerd nog jarenlang van geniet.

Meest gestelde vragen over vtwonen tuintegels

 • Hoe zwaar zijn buitentegels vtwonen?

  Hoe groter het formaat van de vtwonen buitentegels hoe hoger het gewicht. Hieronder een overzicht van hoe zwaar deze keramische tegels zijn:

  • 15x30cm vtwonen buitentegels wegen ongeveer 3.2kg per stuk
  • 70x70cm vtwonen buitentegels wegen ongeveer 32kg per stuk
  • 90x90cm vtwonen buitentegels wegen ongeveer 53kg per stuk
 • Welke ondergrond voor vtwonen tegels voor buiten?

  De keramische vtwonen buitentegels hebben een dikte van 3cm en 3.2cm. Hierdoor zijn deze keramische terrastegels stabieler en steviger dan keramische tegels van 2cm. Daardoor kunnen vtwonen tegels voor de tuin in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Je hebt dus geen speciale ondergrond nodig. Ben je van plan de tegels op een dakterras of balkon met harde ondergrond te leggen? Maak dan gebruik van tegeldragers.

 • Worden vtwonen buitentegels groen?

  Deze tegels zijn gemaakt van keramiek en kunnen ook groen worden, hoewel dit minder snel gaat dan bij betonnen tegels. Daarnaast zal groene aanslag niet in deze keramische tegels trekken. Hierdoor kan je de groene aanslag eenvoudig verwijderen.

 • Hoe maak je keramische tuintegels schoon?

  Door de dichte structuur nemen keramische tegels nauwelijks tot geen vocht op. Dit betekent dat ook vuil niet in de tegels trekt, maar juist op het oppervlak blijft liggen. Hierdoor zijn keramische tegels eenvoudig te reinigen. Vaak is warm water en een vloertrekker al voldoende om vlekken te verwijderen.

 • Welke voeg voor keramische tegels?

  Maak gebruik van polymeerzand om je terras met keramische tegels af te voegen. Dit is een flexibel en waterdoorlatend voegmiddel. Wanneer de tegels in beweging zijn wordt dit opgevangen door de voeg. Daarnaast zorgt de voeg ervoor dat water alsnog kan worden afgevoerd naar de ondergrond. Door keramische tegels te voegen wordt je terras stevig en strak afgewerkt, wordt beschadiging voorkomen en krijgt vocht als regenwater ruimte om weg te lopen. Geniet nog jarenlang van een prachtig terras, welke na een regenbui niet te lang nat blijft.

Filters