Zilverzand

Zilverzand kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Dit fijne zand, ook wel bekend als kwartszand en wit (inveeg)zand, wordt gebruikt voor het invegen van betonnen bestrating. Dankzij de fijne korrels perfect voor smalle voegen. Daarnaast is zilverzand ook geschikt als ondergrond voor volières en als decoratief zand. Op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is zilverzand

Voordat je dit zand aanschaft, wil je natuurlijk antwoord op de vraag 'wat is zilverzand en waar kan ik het voor gebruiken?'. Zilverzand heeft een fijne korrel en is door het lage ijzergehalte een zuiver zand. Door de zuiverheid en de fijne korrel staat zilverzand ook wel bekend als wit zand. Daarnaast wordt ook de benaming kwartszand vaak gebruikt, omdat zilverzand bijna geheel uit kwarts bestaat. Dit fijne zand kan voor meerdere doelen worden gebruikt. Zo is het zand geschikt voor het invegen van betonbestrating. Daarnaast is zilverzand een belangrijke grondstof om glas mee te maken. Ook kan het worden gebruikt als bodembedekker in volières en als decoratief zand.

Zilverzand kunstgras

We krijgen vaak de vraag naar zilverzand om kunstgras mee in te strooien. Dit raden wij af. Maak in plaats daarvan gebruik van instrooizand. Dit is speciaal ontwikkeld voor kunstgras. Instrooizand heeft namelijk niet alleen fijne, maar ook ronde korrels. Hierdoor wordt verzekerd dat de vezels van kunstgras niet beschadigd raken, maar juist voor een langere tijd mooi blijven. Andere soorten zand, waaronder zilverzand, hebben scherpe korrels. Hierdoor raken de vezels van kunstgras beschadigd en blijven deze niet zo lang mooi rechtop staan. 

Voegzand zilverzand

Zilverzand is geschikt als voegzand voor betonnen tegels en straatstenen. Met zilverzand zorg je voor een stevige afwerking van je terras, looppad of oprit. Door af te voegen zorg je er namelijk voor dat de tegels goed op hun plek blijven liggen. Hoewel zilverzand geschikt is als inveegzand maken wij toch vaker gebruik van Magic Black, omdat dit voor een beter eindresultaat zorgt. Daarnaast is Magic Black een gewassen en gebrand voegzand. Hierdoor zal dit voegzand geen vlekken op de tegels achterlaten. 

Zilverzand invegen

Door de fijne korrel is zilverzand zeer geschikt voor smalle voegen. Het zand kan dan ook gemakkelijk worden ingeveegd. Zorg ervoor dat zowel het oppervlak als het zilverzand droog zijn. Strooi het zand uit over de betontegels of -stenen en gebruik een zachte bezem om het zand in de voegen te vegen. Let op dat je overtollig zilverzand meteen verwijdert. Laat je het zand te lang op de tegels liggen, dan kan dit voor vlekken zorgen. Daarom adviseren wij altijd het gebruik van Magic Black.

Zilverzand als decoratie zand

Dankzij de witte kleur en fijne korrels is zilverzand ook geschikt om decozand te gebruiken, zowel binnen als buiten. Denk bijvoorbeeld aan een themafeest of een theatervoorstelling, waarbij je een ruimte tijdelijk wilt vullen met zand. Na afloop kan je zilverzand gemakkelijk weer opbergen en hergebruiken voor wat anders, zoals het inrichten van een volière of natuurlijk het invegen van bestrating. Zorg ervoor dat je het zand droog opslaat, zodat dit in de toekomst weer gemakkelijk te verwerken is.

Zand tegen onkruid

Met zilverzand kan je onkruidgroei niet tegengaan. Wil je een terras of oprit zonder onkruid? Ga dan voor Easy Fine. Dit is een dichte voeg die ervoor zorgt dat onkruid geen ruimte meer heeft om te groeien. Zo ben je niet meer onnodig veel tijd kwijt aan het onderhouden van je terras, looppad of oprit. Neem contact met ons op voor advies over het juiste voegmiddel voor jouw situatie.

Hoeveel zilverzand per m2 

Hoeveel zilverzand je precies nodig hebt hangt af van meerdere factoren. Dit is namelijk afhankelijk van de breedte van de voeg en het formaat van de stenen of tegels. Daarom is het moeilijk om op voorhand aan te geven hoeveel je precies nodig hebt. Gemiddeld kan je met een zak van 25kg zilverzand 10-12m2 invegen. Dit is afhankelijk van het formaat en de dikte van de gekozen steen of tegel. Neem voor advies contact met ons op.

Goedkoop zilverzand

Hoeveel je precies kwijt zult zijn, hangt af van het aantal zakken zilverzand dat je nodig hebt. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Wij bieden namelijk al onze producten aan voor de beste internetprijzen. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg en verkopen wij daarom alleen a-kwaliteit. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Heb je advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Op zoek naar inspiratie? Dan nodigen wij je graag uit in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers staan graag voor je klaar met eerlijk en deskundig advies.

Meest gestelde vragen over zilverzand

 • Wat is zilverzand?

  Zilverzand is een zand met een fijne korrel. Het zand is gezuiverd en heeft hierdoor een laag ijzergehalte en een witte kleur. Daarom wordt zilverzand ook wel wit (inveeg)zand genoemd. Daarnaast staat het ook bekend als kwartszand vanwege het hoge kwartsgehalte. Zilverzand kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Zo is het geschikt als inveegzand voor betonbestrating, bodembedekker voor volières, decoratiezand en is het een belangrijke grondstof voor glas.

 • Hoe fijn is zilverzand?

  Zilverzand is een zand met zeer fijne korrels met een opbouw tot 0,03mm.

 • Wat is het verschil tussen kwartszand en zilverzand?

  Kwartszand is een andere benaming van zilverzand. Dit komt door het hoge kwartsgehalte in zilverzand. Wanneer zand voor meer dan 99.6% uit kwarts bestaat spreken we van zilverzand.

 • Is zilverzand voegzand?

  Zilverzand wordt doorgaans als voegzand gebruikt. Echter adviseren wij Magic Black voor het invegen van betonbestrating. Dit is een uniek voegzand dat zowel gewassen als gebrand is. Daardoor laat Magic Black geen vlekken op de tegels achter. Zilverzand is niet gewassen of gebrand en zal daarom wel voor vlekken zorgen.

 • Is zilverzand geschikt voor kunstgras?

  Hoewel dit vaak wordt gedacht, is zilverzand juist niet geschikt voor kunstgras. Dit komt doordat zilverzand scherpe korrels heeft, waardoor kunstgras beschadigd raakt. Maak voor het instrooien van kunstgras gebruik van instrooizand. Dit zand heeft namelijk ronde korrels. Hierdoor weet je zeker dat de vezels van kunstgras nog lang mooi rechtop blijven staan, zonder beschadigd te raken.

 • Hoeveel zilverzand per m2?

  Met een zilverzand zak van 25kg kan je ongeveer 10-12m2 invegen. Let wel op dat dit verschilt. De exacte hoeveelheid zand dat je nodig hebt hangt namelijk af van verschillende factoren. Zo spelen de breedte van de voeg en de afmetingen van stenen of tegels een grote rol. Neem voor advies contact met ons op. Wij helpen je graag met het bepalen hoeveel zilverzand je nodig hebt.

 • Hoe voorkom je onkruid tussen klinkers?

  Maak voor het afvoegen van klinkers gebruik van Easy Fine om onkruidgroei tegen te gaan. Dit is namelijk een dicht voegmiddel dat ervoor zorgt dat onkruid geen ruimte heeft om te groeien.

 • Is zilverzand hetzelfde als wit zand?

  Of je nou spreekt van zilverzand of wit (inveeg)zand, met beide benamingen wordt hetzelfde bedoeld. Door de zuiverheid van de fijne korrels wordt zilverzand ook wel wit zand genoemd.