Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Betonklinkers

Op zoek naar betonklinkers voor de oprit, terras, looppad of andere bestrating? Deze koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Wij hebben een grote collectie betonklinkers in ons assortiment opgenomen. Deze vind je allemaal terug op deze pagina. Onze klinkers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerking, zo vind je gegarandeerd de perfecte steen. Meer informatie en advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze showtuinen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 37

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 37

Klinkers kopen

Klinkers koop je uiteraard bij de grootste sierbestratingsspecialist van Nederland. Wij beschikken over een zeer ruime voorraad, snelle levering en erg gunstige prijzen.

Wij onderscheiden ons van de concurrentie doordat wij echt advies over betonklinker belangrijk vinden. Wij raden niet zomaar een klinker aan, maar gaan samen met jou opzoek naar een product dat bij je past. Stel je bent opzoek naar een goedkope oplossing voor de straat om te voorzien met klinkers. In dit geval raden wij gewoon aan om een betonklinker te kiezen. Het nadeel hiervan is echter dat na verloop van tijd een betonklinker altijd terug zal lopen in kleur. Wil je daarom langer plezier hebben van je klinkers, kies dan voor gebakken klinkers. Dit soort klinkers zijn gemaakt van klei en gaan echt jaren mee. Kijk maar eens naar de lokale winkelstraat. De kans is groot dat hier gebakken klinkers liggen.

Een van onze favoriete klinkers is de promoklinker Monza. Dit voordelige klinkertje springt uit in zijn prijskwaliteitverhouding. Hierdoor is deze betonsteen inmiddels al bij vele mensen op de oprit te vinden.

Wat zijn klinkers?

Een klinker is een steen product in een vaste afmeting. Op het moment de afmetingen afwijken, dan is het geen klinker meer, maar gewoon een betonsteen of kleisteen. Daarnaast is het de meest gebruikte opritsteen van Nederland. In de volksmond wordt een klinker ook wel een straatsteen genoemd. Dit vanwege het feit dat deze steen in vrijwel iedere straat in Nederland te vinden is. De reden hiervoor is dat dit type straatsteen extreem slijtvast is, sterk is en in veel gevallen jaren mee zal gaan. In de meeste gevallen worden de klinkers die wij verkopen als tuintegel gebruikt.

Wat voor benamingen zijn er voor een klinker?

De klinker (steen) heeft veel soorten benamingen. De meest gebuikte namen zullen wij hier toelichten. In veel gevallen wordt er gesproken over een betonklinker. Dit om spraak verwarring met de klinker in de Nederlandse grammatica te voorkomen. Enkele afkortingen zijn BSS en BKK. BSS staat voor beton straatsteen. BKK staat voor betonklinker. Betonklinkers zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De meest gangbare diktes zijn 6 centimeter, 7 centimeter en 8 centimeter dikte.

Wat is het formaat van een klinker?

Betonklinkers zijn in verschillende formaten te verkrijgen. De beschikbare maatvoeringen zijn:

  • Klinkerformaat 21x10.5cm
  • Keiformaat 20x10cm

Hoe leg je klinkers?

Klinkers kunnen in verschillende verbanden gelegd worden. In veel gevallen zorgt het verband voor extra stevigheid, echter is dit in veel gevallen bij de mensen in de tuin vaak minder belangrijk. Hier wordt de keuze vaak meer gebaseerd op persoonlijke smaak. Enkele voorbeelden zijn: Het halfsteensverband. In dit geval liggen de betonklinkers allemaal in dezelfde richting, maar begint de tweede rij een halve steen later. Hierdoor liggen de naden halverwege de steen. Elleboogverband. Hierbij de liggen de stenen als het ware als ellebogen in elkaar en haaks op de richting. Blokverband. Bij deze variant worden er als het ware blokken gecreëerd in de bestaande bestrating. Dit gebeurt vaak in setjes van 2 stenen.

Betonklinkers voor de oprit

Bent u van plan om uw auto op de oprit te zetten? In dit geval is een klinker ideaal. Het is hierbij altijd wel erg belangrijk dat de klinker een bepaalde dikte heeft. Dan adviseren wij altijd een betonklinker te nemen met een minimale dikte van 6 centimeter. Heeft u zwaarder materiaal? Dan adviseren wij een dikte van tenminste 7 of 8 centimeter. Dit om breuk aan de stenen te voorkomen. Belangrijk bij het gebruik van klinkers op de oprit is dat de ondergrond goed is. Gebruik hiervoor altijd een voldoende hoog zandbed. Dit zandbed dient goed afgetrild te worden. Dit om toekomstige verzakking op de oprit te voorkomen.

Betonklinkers met facet

Bij Buitenbart beschikken wij over een grote collectie betonklinkers met facet. Dit wil zeggen dat de randen van de tegels iets scheef aflopen. Het voordeel hiervan is dat deze stenen gemakkelijker in elkaar overlopen en oneffenheden minder snel zichtbaar zijn. Een legverschil van 2 millimeter is bijvoorbeeld niet zichtbaar bij een klinker met facet, maar is zeker wel zichtbaar bij een strakke steen. Dit omdat de randen direct tegen elkaar aan liggen.

Betonklinkers getrommeld

Getrommelde stenen zijn stenen die kunstmatig zijn verouderd. Dit wordt gedaan door middel van een grote trommel. Door de draaiende werking en het tegen elkaar aanslaan van de stenen krijgen ze een iets ronder/minder scherpe uitstraling. Het mooie van deze tegel is dat beschadigingen tijdens gebruik nauwelijks zichtbaar zijn. Dit vanwege de afgeronde kanten en de vaak wisselende stenen. Bij een getrommelde klinker is geen enkele steen hetzelfde! Dit in tegenstelling tot een klinker met of zonder facet.

Levering

Al onze producten kunnen aan huis geleverd worden. Dit tegen ons vaste lagen tarief. Meer weten over de bezorging? Lees hier over verzending en bezorging.

Liever de straatstenen komen ophalen? Dan is dat ook geen enkel probleem. Wij zetten de bestelling klaar op onze vaste afhaal locatie. Hier kun je tijdens onze openingstijden eenvoudig je bestelling komen halen.

Filters