Flagstones

Flagstones kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Deze zijn verkrijgbaar in natuursteen en beton in verschillende kleuren. Zo kan je voor elke stijl de passende flagstones vinden. Perfect voor de aanleg van een terras en een looppad, die dankzij de flagstones een natuurlijke uitstraling krijgen. Op zoek naar meer informatie of advies nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 22

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 22

Een prachtige tuin met flagstones

Wil je de tuin een natuurlijke uitstraling geven? Voer deze dan door naar de bestrating, door een prachtig terras of looppad met flagstones aan te leggen. Daarnaast zijn flagstones ook zeer geschikt om als stapstenen te dienen. Wat je ook aanlegt: de organische vorm van de steen zorgt voor een speelse en natuurlijke afwerking, waardoor je tuin een levendige uitstraling krijgt.

Flagstones natuursteen

Het overgrote deel van onze flagstones zijn gemaakt van natuursteen. Dit geeft flagstones een authentiek karakter, waardoor deze prachtig aansluiten op een tuin met landelijke stijl. Met flagstones van natuursteen profiteer je van vele voordelen, zoals:

 • Natuursteen is duurzaam en kan levenslang meegaan
 • Slijtsporen geeft de steen karakter
 • Na verloop van tijd zullen flagstones alleen maar mooier worden
 • Een robuust natuurproduct dat weinig onderhoud vergt
 • Elke flagstone is uniek wat voor een natuurlijke uitstraling zorgt

Flagstones natuursteen nadelen

Naast alle voordelen heeft natuursteen ook aandachtspunten. Natuursteen is namelijk een broos en gevoelig materiaal. Daardoor zijn flagstones van natuursteen niet bestand tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Ga je een natuursteen terras schoonmaken, dan kan je niet zomaar elk willekeurig schoonmaakmiddel gebruiken. Daarom hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld, zodat je wel de juiste middelen hebt om flagstones gemakkelijk te reinigen. Een ander aandachtspunt is dat natuursteen gevoelig is voor krassen. Deze zijn dan ook meteen duidelijk zichtbaar op de stenen. Let wel: de flagstones krijgen door krassen wel hun karakteristieke uiterlijk. Dit betekent dat krassen flagstones juist mooier maken, doordat deze een doorleefde uitstraling krijgen.

Flagstones beton

Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor flagstones van beton. Dit zijn de GeoStretto en GeoAlivo tegels van MBI. Deze tegels zijn gemaakt van beton, maar voorzien van een GeoSteen deklaag. Deze deklaag bestaat uit natuurlijke mineralen. Deze zorgen voor een natuurlijke kleur, die voor de kleurvaste eigenschappen van de tegels zorgt. Daarom blijven GeoStretto en GeoAlivo tegels langer mooi dan tuintegels van standaard beton. Daarnaast worden GeoSteen beschermd tegen vocht en vuil, waardoor deze gemakkelijker schoon te maken zijn. Het verschil tussen de GeoStretto en GeoAlivo zit hem in de randafwerking. De GeoStretto tegels zijn voorzien van rechte randen, waardoor je bestrating toch een strakke afwerking krijgt. GeoAlivo tegels hebben glooiende randen, waardoor de natuurlijke uitstraling van natuursteen wordt nagebootst.

Flagstones beton nadelen

Doordat deze tegels van beton gemaakt zijn kunnen deze groen worden. Dit komt doordat algen en mossen in beton meer ruimte hebben om te groeien. Doordat de betonnen flagstones van MBI zijn beschermd tegen vocht komt deze aanslag minder snel voor. Maar geheel tegengaan kan helaas niet. Zijn de tegels groen? Dan kan je dit gemakkelijk bestrijden met een algenverwijderaar.

Flagstones stapstenen

Een prachtige manier om flagstones te gebruiken is op de wijze van stapstenen. Zo worden de stenen met een bepaalde afstand van elkaar op het gras gelegd. Dit geeft jou meer ruimte om meer groen in de tuin te laten groeien, terwijl je toch door de tuin kunt lopen zonder op het gras te stappen. Meer informatie over stapstenen vind je op de pagina van staptegels en stapstenen.

Flagstones in de mooiste kleuren

Flagstones zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kan je voor elke stijl passende flagstones vinden. Hierbij heb je keuze uit onder andere:

 • Rood bruin
 • Zwart
 • Grijs zwart
 • Geel

Voor welke kleur je ook kiest, al deze tegels passen prachtig in een tuin met een natuurlijke en rustieke uitstraling. De kleuren van de stenen laten groene kleuren van gras en andere beplanting nog mooier uitkomen.

Flagstones natuursteen leggen

Voor de aanleg van flagstones in natuursteen heb je een gestabiliseerde ondergrond nodig. Welke soort ondergrond is afhankelijk van de situatie en de regio waar je woont. Daarom raden wij aan om voor aanleg van natuurstenen flagstones een vakman in te schakelen. Zo weet je zeker dat de tegels op de juiste manier worden verwerkt.

Flagstones beton leggen

Betonnen flagstones kunnen in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Hier heb je geen speciale ondergrond voor nodig. Je kan ervoor kiezen om flagstones van beton zelf te leggen. Of maak het jezelf gemakkelijk en schakel ook hiervoor een vakman in.

Flagstones terras prijs

Een exacte prijs voor een flagstone terras kunnen wij op voorhand niet geven. Dit gaat natuurlijk samen met de flagstones die je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Ook andere benodigde materialen als ophoogzand spelen een rol. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk ons hele assortiment voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg. Daarom verkopen wij alleen a-kwaliteit producten. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Kan je de juiste tegel niet vinden? Heb je advies nodig of ben je gewoon op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers voorzien je graag van eerlijk en deskundig advies.

Veelgestelde vragen over flagstones

 • Wat zijn flagstones?

  Flagstones zijn tegels met een organische vorm. De stenen zijn bij ons verkrijgbaar in natuursteen en beton. Flagstones natuursteen worden op een natuurlijke manier gekloofd. Hierdoor verschillen de stenen in formaat, vorm en dikte. Bij betonnen flagstones is het formaat van elke steen hetzelfde. Beide soorten zorgen voor een terras of looppad met een natuurlijke uitstraling. Flagstones gaan dan ook perfect samen met een tuin in landelijke stijl.

 • Wat kosten flagstones per m2?

  De prijs van flagstones per m2 verschilt en kan oplopen tot 89 euro. Dit gaat samen met het materiaal en de kleur van de stenen. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt, doordat wij onze flagstones voor de beste internetprijzen aanbieden.

 • Hoe moet je flagstones leggen?

  Hoe de stenen worden gelegd is afhankelijk van het materiaal. Ga je voor de GeoStretto of GeoAlivo tegels van MBI, dan is een geëgaliseerd zandbed als ondergrond voldoende. Hier heb je dus geen speciale ondergrond voor nodig. Voor flagstones in natuursteen heb je ook een geëgaliseerde ondergrond nodig. Welke ondergrond je hiervoor nodig hebt, is afhankelijk van de situatie en het gebied waar je woont. Daarom raden wij aan om voor de aanleg van natuurstenen flagstones een vakman in te schakelen. Zo weet je zeker dat de flagstones op de juiste manier worden verwerkt.

 • Hoe plaats je stapstenen?

  Flagstones kunnen ook als stapstenen worden gelegd, zodat je een mooi pad met groen tussen de tegels creëert. Voor het leggen van stapstenen wordt doorgaans een afstand van 20-25cm tussen de tegels aangehouden. Hierbij wordt ook gelet op het hart, ofwel het midden van de stenen. Ga je flagstones stapstenen leggen, let dan op dat het hart van de stenen 60-70cm van elkaar af liggen. Deze afstanden worden het meest aangehouden, omdat deze voor een natuurlijke manier van lopen zorgen. Tip: leg de flagstones stapstenen eerst als proef neer. Zo kan je testen of je op een natuurlijke en comfortabele manier over het pad kunt lopen. Door de stenen eerst als proef te leggen heb je nog de mogelijkheid om deze waar nodig te verplaatsen.

 • Hoe dik zijn flagstones?

  Flagstones van natuursteen worden op een natuurlijke manier gekloofd. Hierdoor is de dikte van elke steen anders. Betonnen flagstones zijn verkrijgbaar met een dikte van 6cm. Dankzij de dikte van flagstones zijn deze geschikt voor een prachtig terras, looppad of andere licht belastbare bestrating.

 • Hoe maak je flagstones schoon?

  Of je nou flagstones van beton of natuursteen hebt, beide zijn met de juiste materialen gemakkelijk schoon te maken. Gebruik ons onderhoudspakket voor beton en natuursteen om flagstones te reinigen en te onderhouden. Met dit pakket heb je alles in huis om de stenen schoon te maken, zodat deze weer als nieuw worden.

Filters