Stapelstenen border

Met stapelstenen een border in de tuin maken? Ook daarvoor ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben een grote collectie aan stapelstenen om borders mee te maken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen, afwerkingen en kleuren. Alle border stapelstenen koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Meer informatie of advies nodig? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze showtuinen, wij helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 187

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 187

Border stapelblokken beton

Stapelstenen worden ook wel muurelementen en stapelblokken genoemd en zijn verkrijgbaar in natuursteen en beton. Met name beton is erg populair, doordat dit materiaal veelzijdig inzetbaar en goedkoop is. Wel heeft beton een nadeel, namelijk de open structuur. Dit zorgt ervoor dat vuil dieper in de stapelblokken trekt, waardoor deze moeilijker schoon te maken zijn. Daarnaast komen ook groene aanslag en kalkuitbloei sneller voor.

 • Groene aanslag: Dit bestaat uit algen en mossen, die door open structuur van beton vrijuit kunnen groeien. Groene aanslag is vervelend, maar hoeft helemaal geen probleem te zijn. Met een algenverwijderaar kan deze aanslag gemakkelijk worden aangepakt. Meer informatie over groene aanslag en hoe je dit aanpakt lees je hier. Wil je stapelelementen die makkelijk schoon te maken zijn? Ga dan voor natuursteen stapelblokken. Deze zijn duurder in aanschaf, maar hebben als voordeel dat de kleur langer mooi blijft.
 • Kalkuitbloei: Dit wordt ook wel witte uitslag of witte sluier genoemd. Kalkuitbloei is een natuurlijk proces dat niet kan worden voorkomen. Maar geen zorgen, want witte uitslag heeft geen invloed op de kwaliteit van het stapelblok. Daarnaast zal dit vanzelf weer verdwijnen. Meer informatie over kalkuitbloei lees je op deze pagina.

Stapelblokken border afwerkingen

Stapelelementen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waarmee het uiterlijk van de blokken wordt bepaald. Of je nou een border met een modern of juist landelijk karakter wilt maken, met de blokken van Buitenbart kan het allemaal. Je hebt keuze uit de volgende afwerkingen:

 • Strak: Een strakke afwerking wil zeggen dat alle zijdes van de stapelstenen vlak zijn afgewerkt. Daarnaast zijn deze blokken voorzien van recht afgewerkte randen en hoeken. Een voorbeeld zijn de GeoPlano muurblokken van MBI. Deze zijn perfect voor het maken van een border in moderne stijl. GeoPlano muurblokken zijn gemaakt van GeoSteen. Dit is beton met een speciale deklaag die ervoor zorgt dat de kleur behouden blijft. Daarom dient deze deklaag aan de zichtzijde te worden geplaatst. Deze blokken zijn standaard 15cm breed en 15cm hoog.
 • Getrommeld: Deze stapelblokken hebben een behandeling ondergaan in een trommelmachine. Door deze behandeling hebben de blokken ongelijke randen en hoeken gekregen. Het resultaat is een stapelelement met een robuuste uitstraling. Voorbeelden hiervan zijn de Muurblok Rustic van ons Buitenbart huismerk. Wil je een border met een landelijk karakter bouwen, dan zijn getrommelde muurblokken de oplossing. 
 • Gespleten: Deze muurblokken worden kunstmatig gekloofd. Hierdoor hebben de blokken een uniek en natuurlijke uitstraling gekregen. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de Splitton muurblokken van Redsun. Heb je een tuin met een authentiek karakter, dan zijn deze stapelblokken de perfecte toevoeging. 

Stapelblokken ronde border

Voor welke vorm je ook kiest, met de stapelblokken van Buitenbart kan je alles maken. Zo hebben wij ook een aantal blokken in ons assortiment opgenomen om een ronde border te maken. Dit komt omdat we stenen in verschillende formaten en vormen hebben. Zo ook stapelstenen in trapeziumvorm. Dat wil zeggen dat de stenen een lange zijde en een korte zijde hebben. Worden deze op de juiste manier verwerkt, dan krijg je een ronde vorm. Dit laten wij zien op onderstaande afbeelding.

Op zoek naar stapelstenen voor een ronde border? Neem dan een kijkje bij onze muurblokken voor ronde vormen.

Stapelstenen zwart

Stapelelementen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Met name stapelstenen zwart zijn erg populair. Dit komt doordat deze kleur met iedere stijl perfect samengaat. Zwart vormt de basis voor iedere tuin, waarin alle andere tuinaccessoires extra worden geaccentueerd. Daarnaast hebben wij ook stapelblokken in grijze en bonte kleursamenstellingen in ons assortiment opgenomen. Ga bijvoorbeeld voor een warme sfeer met Mont Blanc muurblokken in natuurlijke kleurnuances. Genuanceerde kleuren betekent dat elk blok dezelfde kleur heeft, maar dat er verschillen in tinten zijn. Zo heeft het ene blok een lichtere tint dan de andere. Door deze kleurnuances afwisselend te verwerken krijgt je border een unieke en levendige afwerking.

Afmetingen stapelblokken

Stapelblokken zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen. Zo kan je voor elk formaat border de juiste muurblokken vinden. Ga bijvoorbeeld voor de populaire stapelstenen 15x15x60cm. Of ga voor een van onze andere maatvoeringen:

 • 12x12x60cm
 • 15x15x30cm
 • 10x10x30m
 • Trapezium 23/17x21.5x10cm

Stapelblokken border maken

Je kan ervoor kiezen om een vakman in te schakelen, maar het is net zo leuk om zelf met stapelblokken een border te maken. Hoe worden stapelblokken geplaatst? Welke lijm kan je het beste gebruiken? Een antwoord op deze vragen en meer vind je op deze pagina. Daarnaast profiteer je meteen van onze handige tips om tot het mooiste resultaat te komen. 

Meest gestelde vragen over stapelstenen border

 • Hoeveel stapelstenen heb je nodig?

  Dat is op voorhand moeilijk te zeggen. Hoeveel blokken je exact nodig hebt hangt af van de afmetingen van de border en muurblokken. Wel kun je dit eenvoudig in kaart brengen door eerst een schets te maken. Aan de hand van de schets kan je bepalen welke afmetingen de border krijgt. Van daaruit kan je bepalen hoeveel blokken je nodig hebt. We raden aan om altijd meer te bestellen dan nodig. Zo weet je zeker dat je voldoende muurblokken hebt, ook als een paar onverhoopt beschadigd zijn.

 • Welke stapelblokken verkleuren niet?

  Wil je stapelblokken die nauwelijks tot niet verkleuren? Dan zijn GeoPlano muurblokken de oplossing. Deze zijn namelijk kleurvast dankzij de kleurechte toplaag. Een andere optie zijn muurblokken van natuursteen. Deze worden met de tijd mooier. Dit komt doordat slijtsporen op natuursteen voor een authentiek karakter zorgt.

 • Hoeveel weegt een stapelblok van 60x15x15cm?

  Een stapelblok van 60x15x15cm weegt ongeveer 32kg. Vind je dit toch te zwaar? Kies dan voor een kleiner formaat. Hoe kleiner het stapelblok, hoe lager het gewicht. Enkele voorbeelden:

  • 60x12x12cm weegt ongeveer 19.87 kg
  • 30x15x15cm weegt ongeveer 15 kg
  • 30x12x12cm weegt ongeveer 9.3 kg
 • Kan je stapelblokken zonder fundering plaatsen?

  Wij raden aan om de border wel met fundering te plaatsen. Zo weet je namelijk zeker dat de constructie stabiel blijft. Mocht de border na verloop van tijd gaan verzakken dan verloopt dit dankzij de fundering gelijkmatig. Zo weet je zeker dat de border niet scheef komt te staan. Voor de fundering is een ondergrond van vulzandmet daarop platgelegde opsluitbanden voldoende. Klik hier voor meer tips en een stappenplan voor het bouwen met muurblokken.

Filters