Keramische tuintegels 4cm dik

Keramische tegels van 4cm dik koop je eenvoudig online bij Buitenbart. Wij hebben een grote collectie van deze tegels in ons assortiment opgenomen. Wat je idee ook is, bij ons vind je de oplossing. De 4cm dikke terrastegels zijn namelijk verkrijgbaar in vele verschillende formaten, kleuren en met de mooiste patronen. Op deze pagina vind je onze gehele collectie. Meer informatie over de tegels vind je onder de producten. Of neem contact met ons op, onze specialisten helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 437

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 437

Keramische tegels 4cm dik

Met keramische tegels van 4cm dik kan je heel veel kanten op. Je kan deze tegels namelijk gebruiken voor de tuin, terras of andere buitenplaats. Of gebruik ze om een mooi looppad aan te leggen. Keramische tegels van 4cm dik zijn niet volledig van keramiek gemaakt, maar voorzien van een betonnen onderlaag. Wil je liever een Full body keramiek tegel, dan ben je ook hiervoor bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk ook 2cm en 3cm dikke tegels in ons assortiment. Deze zijn wel volledig van keramiek gemaakt.

GeoCeramica tuintegels

Onze tegels met betonnen onderlaag zijn beter bekend als GeoCeramica of 3+1 tegel. Maar wat is GeoCeramica precies? Dit zijn tegels met een keramische toplaag en betonnen onderlaag. Keramiek van 1cm dik is verlijmd op een 3cm dikke betonnen onderlaag, vandaar de term 3+1 tegel. Deze verbinding is zeer sterk, waardoor je beide materialen niet meer van elkaar af krijgt. Met deze tegels heb je de beste van twee werelden. Je profiteert namelijk van zowel de voordelen van keramiek als die van beton. Al deze voordelen, en ook de nadelen, worden hieronder beschreven.

Op de afbeelding is een Stabikorn onderlaag te zien met daarbovenop een verlijmde keramische tuintegel. Deze Stabikorn onderlaag is uitermate water doorlatend en extreem sterk.

Voordelen keramiek op beton

Keramiek en beton hebben allebei zo hun eigen voordelen. Door deze te combineren heb je een zeer sterke en duurzame tegel. Maar dit zijn niet de enige voordelen. De keramische toplaag alleen al zorgt voor een eenvoudige tegel. Keramiek heeft namelijk een hogere dichtheid, waardoor vocht vrijwel niet wordt opgenomen. Dit zorgt ervoor dat vuil eenvoudig wordt verwijderd, doordat dit op het oppervlak blijft liggen. Daarnaast is keramiek krasvrij. Zo kan je hier met bijvoorbeeld tuinmeubilair overheen gaan, zonder meteen krassen te veroorzaken. Ook blijft keramiek langer op kleur, waardoor je bestrating nog langer mooi blijft. De betonnen onderlaag zorgt ervoor dat de tegels eenvoudig worden gelegd. Dit gaat namelijk op dezelfde manier als betontegels. Je hebt geen speciale ondergrond nodig, want een normaal zandbed is al voldoende.

Nadelen keramiek op beton

We willen je graag helpen de juiste keuze te maken. Daarom leggen wij ook de nadelen aan je voor, want ook keramiek heet zo zijn mindere kanten. Door de hoge dichtheid wordt vocht nauwelijks opgenomen. Hierdoor blijven de tegels langer nat na een regenbui. Daarnaast is keramiek veel in beweging. Dit komt doordat keramiek uitzet bij hogere temperaturen en krimpt bij lagere temperaturen. Daarom worden deze tegels altijd met voeg gelegd.

Grootste assortiment keramische tegels

Wij van Buitenbart hebben het grootste assortiment aan 4cm dikke keramische tegels. Zo kan je bij ons terecht voor meer dan 300 verschillende GeoCeramica tegels, waarbij je keuze hebt uit vele maatvoeringen en kleuren. Al onze producten zijn van a-kwaliteit voor internetprijzen. Zo heb je hoogwaardige sierbestrating voor de beste prijs. Bij ons betaal je dus nooit teveel.

Uitgebreide maatvoeringen

Voor elke tuin en elk idee hebben wij een 4cm dikke keramische terrastegel in de juiste maat. Zo hebben wij GeoCeramica tegels in de meest gangbare maatvoering van 60x60cm, die perfect is voor kleinere oppervlaktes. Of ga voor de 80x80cm variant, zodat je minder tegels nodig hebt. Deze maatvoeringen zijn ook geschikt voor grotere oppervlaktes, maar dan zal je wel een stuk meer nodig hebben. Daarom kan je bij ons ook terecht voor grotere maten, zoals de 100x100cm tegel. Op zoek naar bestrating waarmee je een speels patroon kunt leggen. Kijk dan eens bij de 40x80cm en 30x120cm maatvoeringen. Hiermee krijgt je tuin een totaal andere uitstraling. Zo maak je de meest unieke bestrating die geheel bij jouw stijl past.

Keramiek 4cm dik in verschillende kleuren

Naast uitgebreide maatvoeringen is 4cm dik keramiek ook in vele verschillende kleuren leverbaar. Een mooi voorbeeld is een antraciet tegel, waarmee je een luxe uitstraling aan je tuin geeft. Wil je liever iets compleet anders? Dan zijn decortegels een hele goede optie, waarbij je keuze hebt uit prachtige motieven als mozaïek. Zo creëer je de meest unieke sierbestrating. Heb je in huis houten vloeren en wil je dit ook voor buiten? Ga dan voor een tegel met houtlook. Deze zijn in verschillende kleuren leverbaar, zodat je altijd een tegel vindt die perfect aansluit op je binnenvloer. Hierdoor lijken zowel je interieur als je tuin een stuk groter, doordat deze twee ruimtes met elkaar verbonden worden. Wil je weten hoe de tegels er in het echt uitzien? Kom dan langs in een van onze showtuinen, waar wij meerdere tegels hebben liggen.

4cm keramiek leggen

Ook 4cm keramiek wordt standaard met een 3mm voeg gelegd. Heb je GeoCeramica tegels, dan doe je dit heel eenvoudig. Deze zijn namelijk voorzien van nokjes. Dit zijn uitstulpingen aan de zijdes van de tegel. Deze zijn breed genoeg om de tegel standaard met een 3mm voeg te leggen, zonder voegkruizen te gebruiken, Heb je andere 4cm keramiek tegels, zoals Cerasun, dan heb je wel voegkruizen nodig. Deze helpen jou om de tegels met de juiste afstand van elkaar te plaatsen. De voegkruizen kan je na het leggen tussen de tegels uit halen, maar je kan deze ook laten zitten. Met behulp van bijvoorbeeld een schroevendraaier duw je deze eenvoudig dieper tussen de tegels. Na het leggen vul je de voegen op met een flexibel voegmiddel. Dit zorgt voor een nette afwerking van je bestrating en voorkomt onkruid tussen de tegels. Het voegmiddel dient flexibel te zijn, zodat dit meebeweegt met de bewegingen van de tegels. Zo weet je zeker dat de voegen niet breken en bestrating langer mooi blijft.

Wat weegt een GeoCeramica tegel?

Dit hangt af van de maatvoering van de tegel. Heb je Geoceramica van 60x60 dan is deze 31,5 kg zwaar. Een tegel van 80x80 is 56,2 kg zwaar. Hoe groter de tegel, hoe hoger het gewicht.

Filters