Natuursteen Terrastegels 60x60

Natuursteen terrastegels 60x60 koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Verkrijgbaar in graniet, Chinees hardsteen en leisteen met keuze uit verschillende afwerkingen. Bekijk op deze pagina onze collectie 60 bij 60 tegels natuursteen. Dit formaat is geschikt voor alle oppervlaktes, zodat je zowel grote als kleine tuinen kunt bestraten. Meer informatie of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, wij helpen je graag.

9 producten

9 producten

Natuursteentegels 60x60 voor buiten

Waarom kiezen voor natuursteen? Met natuursteen kan je niet alleen binnen voor een prachtige vloer zorgen, maar kan je ook buiten een prachtig terras aanleggen. Terrastegels natuursteen zijn geschikt voor de aanleg van licht belastbare bestrating, zoals een terras, looppad of een siertuin. Daarnaast is het 60x60cm formaat geschikt voor zowel grote als kleine oppervlaktes. Andere voordelen waar je van profiteert zijn:

 • Duurzaam materiaal dat levenslang mee kan gaan
 • Slijtsporen zorgen voor een karakteristiek uiterlijk
 • Na verloop van tijd worden de tegels mooier
 • Elke tegel is uniek, hierdoor bestrating met een levendige uitstraling

Nadelen natuursteen tegels

Je hebt gelezen over de voordelen van natuursteen terrastegels in de tuin, maar wat is het nadeel van natuursteen? Bepaalde soorten natuursteen zijn broos en gevoelig. Dit betekent dat je natuursteen niet zomaar met een willekeurig schoonmaakmiddel kunt reinigen. Natuursteen kan namelijk niet tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Daarnaast zorgt de gevoeligheid van het materiaal ervoor dat deze tegels sneller krassen oplopen. Maar bij natuursteen is dit eigenlijk geen nadeel te noemen. Krassen geven de steen zijn karakteristieke uiterlijk. Dit betekent dat beschadiging de tegels juist mooier maakt, doordat deze een doorleefde uitstraling krijgen. Wil je informatie en handige tips over het schoonmaken van natuursteen terrastegels? Neem dan gerust contact met ons op.

Soorten natuursteen tuintegels 60x60

In ons assortiment vind je verschillende soorten natuursteen tuintegels in 60x60cm formaat, namelijk leisteen, hardsteen en graniet. Elke steen heeft zijn eigen kenmerken, waarbij zowel het uiterlijk als de afwerkingen verschillen. Meer informatie over deze soorten steen lees je hieronder.

Leisteen 60x60 tuintegels

Leisteen is een gesteente bestaande uit meerdere lagen klei. De structuur van de kleilagen verschilt van zeer ruw tot glad. Door de opbouw van deze lagen krijgt leisteen een gespleten structuur, waarin tintverschillen duidelijk zichtbaar zijn. Het resultaat is terrastegels die elk verschillend zijn, zodat je bestrating een levendige uitstraling krijgt. Daarnaast zorgt de gespleten structuur voor het ruwe oppervlak van leisteen tuintegels. Ook wanneer 60x60 leisteen tegels nat zijn is er een minimale kans op uitglijden. Tevens vallen hierdoor beschadigingen minder op. Wil je meer weten over leisteen en onze gehele collectie van deze tegels bekijken? Klik dan hier

60x60 hardsteen terrastegels van natuursteen

Hardsteen is een kalksteen die rijk is aan kleine fossielen. Kenmerkend aan deze steen is het unieke uiterlijk, welke wordt gevormd door kleine kalkbolletjes en witte aders. Wanneer het over hardsteen gaat kom je ook andere benamingen tegen. Hoewel de namen verschillen is het materiaal hetzelfde. Andere namen voor hardsteen zijn:

 • Blue moon
 • Spotted blue
 • Blauwsteen
 • Chinees hardsteen
 • Siam bluestone verzoet
 • Blue limestone

Terrastegels 60x60 hardsteen zullen na verloop van tijd teruglopen in kleur. Dit is een natuurlijk proces dat wordt veroorzaakt door blootstelling aan zon, regen en andere weersomstandigheden. Dit proces kan niet worden tegengegaan, maar heeft geen nadelige gevolgen voor de steen. Vergrijzing heeft namelijk geen invloed op de kwaliteit van de tegels, stopt na verloop van tijd vanzelf en draagt bij aan een mooie doorleefde uitstraling. Daarnaast zorgt de lichtgrijze kleur voor een goede basis in iedere tuin, doordat deze perfect samengaat met andere kleuren. Tegels van Chinees hardsteen worden op verschillende manieren afgewerkt. Zo heb je keuze uit gezoet met een facet, gezoet en getrommeld en tegels die zijn gevlamd en geborsteld. Wat deze afwerkingen betekenen komen wij later op terug. Wil je onze hele collectie hardsteen tegels bekijken? Klik dan hier

Tuintegels 60x60 graniet

Graniet tuintegels 60x60 zijn herkenbaar aan de gelijkmatige en gespikkelde structuur. Deze wordt gevormd door kristallen in het gesteente. De kristallen ontstaan door het afkoelen van magma dat op diepte is gestold. Een ander kenmerk van graniet is de hoge dichtheid, waardoor vocht nauwelijks wordt opgenomen. Dit maakt het gesteente zeer geschikt voor terrastegels, welke verkrijgbaar zijn in neutrale en tijdloze tinten. Het oppervlak van graniet tegels wordt opgeruwd. Deze ruwe afwerking helpt uitglijden te voorkomen. Onze hele collectie tuintegels van graniet vind je op deze pagina

Afwerkingen natuursteen 60x60 tuintegels

Natuursteen tegels 60x60 kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. Deze hebben invloed op het uiterlijk van de tegels en de structuur van het oppervlak. Hieronder hebben wij de verschillende afwerkingen beschreven.

 • Gezoet met een facet: Gezoet betekent dat de tegels zijn afgewerkt met een glad en egaal oppervlak. Met een facet geeft aan dat de randen schuin zijn afgewerkt. Deze combinatie zorgt voor een strakke afwerking, waardoor je terras of andere bestrating strak wordt gelegd en modern oogt. 
 • Gezoet en getrommeld: Ook deze tegels hebben een glad en egaal oppervlak, maar de randen zijn anders afgewerkt. Getrommeld wil zeggen dat deze tegels een verouderd uiterlijk hebben, doordat de randen en hoeken ongelijk zijn afgewerkt. Deze afwerking geeft bestrating een authentiek karakter. Kom je de benaming Antique Honed tegen dan zijn deze tegels ook gezoet en getrommeld.
 • Gevlamd en geborsteld: Het oppervlak van deze tegels is ruw afgewerkt. Dit kan ook worden aangeduid als Waterjet, wat betekent dat de tegels opgeruwd zijn. Een ruw oppervlak zorgt ervoor dat er een minimale kans op uitglijden is, ook wanneer de tegels nat zijn.

Gewicht natuursteentegels 60x60

Het exacte gewicht gaat samen met de dikte van de tegel en het soort steen waar deze van gemaakt is. Enkele voorbeelden zijn:

 • Leisteen tegels van 60x60x2.5cm wegen ongeveer 47kg per stuk
 • Hardsteen tegels van 60x60x2.5cm wegen ongeveer 24.5kg per stuk
 • Graniet tegels van 60x60x3cm wegen ongeveer 33.6kg per stuk

Veel gestelde vragen over 60x60cm natuursteen terrastegels

 • Hoe kan ik natuursteen buiten leggen?

  Voor de aanleg van natuursteen buiten heb je een gestabiliseerde ondergrond nodig. Welke soort het meeste geschikt is hangt af van de situatie en de regio waar je woont. Daarom raden wij aan om voor goede verwerking van de tegels een vakman in te schakelen die ervaring heeft met natuursteen. 

 • Waar kan natuursteen niet tegen?

  Natuursteen is een gevoelig materiaal dat niet bestand is tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Daarom kunnen tegels van natuursteen niet met een willekeurig schoonmaakmiddel worden gereinigd. Deze middelen zorgen er namelijk voor dat de tegels beschadigd raken.

 • Wat kosten natuursteen tegels?

  Ga je voor een terras van natuursteentegels dan is het op voorhand moeilijk te zeggen hoeveel je kwijt zult zijn. Dit hangt namelijk af van de afmetingen van de tegels en de soort natuursteen. Wel ben je bij Buitenbart verzekerd dat je nooit teveel betaalt. Wij bieden namelijk al onze producten aan voor de beste internetprijzen. Doordat al onze producten, zo ook natuursteen terrastegels, van a-kwaliteit zijn haal je gegarandeerd het beste van het beste in huis. Daarnaast hoef je van ons geen gladde verkooppraatjes te verwachten, maar krijg je van onze specialisten eerlijk advies. Kortom: wat je ook zoekt, bij Buitenbart slaag je altijd.

 • Welke natuursteen voor een terras?

  Voor welke natuursteen je ook gaat, de keuze is aan jou. Dit gaat natuurlijk ook samen met je persoonlijke stijl. Soorten die je het meest in de tuin tegenkomt zijn natuursteen met een hogere dichtheid en slijtvastheid, zoals graniet, leisteen en hardsteen.

 • Hoelang gaat natuursteen mee?

  Met een terras van natuursteen kan je een leven lang doen. Wel zijn natuursteen tegels over het algemeen gevoelig voor krassen, maar dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Dit doet namelijk geen afbreuk aan de kwaliteit van de tegels. Daarnaast zorgen krassen voor een geleefde uitstraling, waardoor je terras een authentiek karakter krijgt.

 • Verkleurt natuursteen?

  Heb je een terras van Chinees hardsteen natuursteen dan verkleurt deze na verloop van tijd. Hardsteen is een steensoort dat onder invloed van het weer vergrijst. Dit is een natuurlijk proces dat vanzelf stopt. Maar geen zorgen, want vergrijzen heeft geen invloed op de kwaliteit van hardsteen terrastegels. Het zorgt juist voor een prachtige doorleefde uitstraling.

Filters