Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Tuintegels antraciet

Ga voor stijlvolle bestrating in de tuin, het terras of de oprit met antraciet tuintegels. Al onze tuintegels in antraciet vind je terug op deze pagina. Verkrijgbaar in beton en keramiek in verschillende afmetingen. Meer informatie over de tegels? Raadpleeg de tekst onderaan deze pagina of neem contact met ons op. Kom langs in een van onze showtuinen om de zwarte tegels te bezichtigen. Ook in de winkels helpen wij je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 132

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 132

Antraciet tegels voor in de tuin

Antraciet is een donkere kleur die te vergelijken is met zwart. Of je nou spreekt van een antraciet tuintegel of een zwarte tuintegel, beide zijn donkere tegels die de perfecte basis voor in je tuin vormen. Dankzij de donkere tint zullen andere kleuren namelijk meer opvallen. Alle tuinaccessoires, meubilair en planten worden hierdoor nog meer geaccentueerd. Daarnaast zijn tuintegels antraciet ook perfect te combineren met tegels in andere kleuren. Wissel de antraciet tegel bijvoorbeeld af met een decortegel die is voorzien van een motief, zodat je tuin een luxe en toch speelse uitstraling krijgt. Of voeg tegels toe in een andere kleur. Klik hier voor ons volledige aanbod aan tuintegels voor meer inspiratie.

Goedkoop antraciet tuintegels

Je wilt antraciet tuintegels zonder hier te veel voor te betalen? Dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Al onze tuintegels in antraciet en zwart bieden wij voor de beste internetprijzen aan. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Daarnaast ben je bij ons verzekerd van duurzame a-kwaliteit tegels, zodat je bestrating nog jarenlang meegaat. Ook daarom geniet je gegarandeerd van voordelige bestrating.

Tuintegels antraciet in verschillende afmetingen

Welk formaat tuin je ook hebt, bij Buitenbart vind je gegarandeerd de passende antraciet tuintegel. Deze bieden wij namelijk in verschillende afmetingen aan. Antraciet tuintegels zijn bij ons onder andere verkrijgbaar in de volgende afmetingen:

 • 60x60cm
 • 50x50cm
 • 30x60cm

Betontegel antraciet

Ga voor de meest voordelige bestrating met antraciet betontegels. Beton brengt een aantal voordelen met zich mee, die wij hieronder op een rijtje hebben gezet.

 • Voordeliger in aanschaf dan keramiek
 • Open structuur, waardoor water snel wegloopt
 • Vanaf 6cm dik geschikt voor de oprit
 • Voor aanleg van een terras is geen speciale ondergrond vereist

Naast alle voordelen hebben betontegels ook een paar nadelen. Dankzij de open structuur wordt namelijk niet alleen vocht, maar ook vuil dieper in de tegel opgenomen. Hierdoor zijn betontegels moeilijker schoon te maken dan keramische tegels. Daarnaast hebben ook algen en mossen meer kans om te groeien, waardoor de tegels groen worden. Maar dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Met een algenverwijderaar verwijder je groene aanslag eenvoudig van de tegels.

Afwerkingen beton

Betontegels zijn verkrijgbaar in meerdere afwerkingen. Wil je de meest voordelige bestrating, dan kom je uit op tegels van basis beton. Deze zijn niet voorzien van een impregnant of coating. Dit betekent dat basis betontegels sneller beschadigd raken en moeilijker schoon te maken zijn. Hier zijn echter wel oplossingen voor, namelijk impregneren en coaten van de tegels. Wat dit precies inhoudt leggen wij je hieronder verder uit.

Betontegel impregneren of coaten

Tuintegels van beton kunnen worden geïmpregneerd of voorzien van een coating. Beide zorgen ervoor dat de tegels beschermd worden, maar dan op een andere manier. 

 • Impregneren: Door tegels te impregneren worden deze doordrenkt door een andere stof. Deze stof zorgt ervoor dat betontegels beter bestand zijn tegen vocht, schimmel en vuil. Hierdoor zijn geïmpregneerde tegels makkelijk schoon te krijgen. Daarnaast zullen behandelde tegels minder snel groen worden, waardoor de kleur langer behouden blijft.
 • Coaten: Om de tegel van bovenaf te beschermen wordt deze voorzien van een coating. Deze toplaag zorgt ervoor dat de bovenkant van de betontegel wordt verdicht. Hierdoor kan vuil van het oppervlak nauwelijks in de tegel trekken. Daarnaast zorgt een toplaag ervoor dat de tegel minder poreus is. Dit zorgt ervoor dat de betontegel minder snel beschadigd raakt dan een tegel zonder toplaag.

Antraciet tuintegel keramiek

Niet alleen betontegels, maar ook keramische tuintegels zijn verkrijgbaar in de kleuren antraciet en zwart. Keramische tegels zijn duurder in aanschaf dan betontegels. Daarnaast moeten deze tegels altijd met voeg worden gelegd. Keramiek zal namelijk uitzetten en krimpen bij temperatuurwisselingen. Door een tuintegel van keramiek met voeg te leggen worden beschadigingen voorkomen. Naast deze eigenschappen brengen keramische tegels ook een aantal voordelen met zich mee, zoals hieronder beschreven.

 • Sterk en duurzaam materiaal 
 • Vuil blijft beperkt tot het oppervlak, hierdoor makkelijk schoon te maken 
 • Zeer maatvast 
 • Krast niet 
 • Blijft langer mooi dan beton 

Antraciet tuintegel met of zonder facet

Tuintegels in antraciet en zwart kunnen worden voorzien van een facet. Tegels met een facet hebben randen die schuin zijn afgewerkt. Deze afwerking zorgt ervoor dat eventuele oneffenheden in bestrating minder opvallen. Daarnaast geeft een tegel met facet een andere uitstraling aan je terras, tuin of zelfs oprit. Heb je tegels zonder facet, dan zijn de randen geheel recht afgewerkt. Het eindresultaat is bestrating met een strakke uitstraling. Het verschil tussen een tegel met of zonder facet wordt op onderstaande afbeeldingen weergegeven.

Tuintegels antraciet schoonmaken

Antraciet tegels buiten kunnen nooit helemaal onderhoudsvrij worden gemaakt. Daarom is het nodig om ook deze tegels schoon te maken. Maar wat heb je hier eigenlijk voor nodig? En welke middelen zijn niet geschikt voor het reinigen van tuintegels? Alles wat je moet weten over het schoonmaken van je terras vind je hier.

Verf voor antraciet tuintegels

De kleur van betonnen antraciet tuintegels kan na verloop van tijd teruglopen. Dit kan mooi zijn of juist heel vervelend. Heb je donkere bestrating die is teruggelopen in kleur en wil je deze weer diep inkleuren? Dan hebben wij hier de oplossing voor, namelijk de WS Imperial Black coating. Door je bestrating te behandelen met deze coating worden de tegels weer diep ingekleurd, zodat je weer een lange tijd van je antraciet zwarte bestrating kunt genieten. Ook voor het donkerder maken van andere kleuren tegels is Imperial Black een perfect middel.


Filters