Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Antraciet betonklinkers

Ook voor betonklinkers antraciet ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Op deze pagina vind je al onze antraciet betonklinkers, ook wel bekend als betonstraatstenen en keiformaat klinkers. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en bij ons eenvoudig online te bestellen. Meer informatie over klinkers? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom langs in een van onze showtuinen, waar wij je graag helpen.

10 producten

10 producten

Betonklinker antraciet voor de oprit

Geef de oprit een warme en robuuste uitstraling met antraciet betonklinkers. Deze stenen zijn niet alleen perfect voor de oprit, maar ook geschikt voor de aanleg van een terras of een looppad. De kleur antraciet gaat perfect samen met al je andere tuinaccessoires, doordat andere kleuren prachtig geaccentueerd worden. Betonklinkers antraciet zijn te verkrijgen in meerdere uitvoeringen, zoals onbehandeld of behandeld beton. Meer informatie over betonklinkers? Lees dan snel verder.

Antraciet betonklinkers

Betonklinkers in antraciet zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er klinkers van basis beton, beton met een deklaag en betonklinkers met een beschermlaag. Hieronder worden de verschillen tussen deze uitvoeringen toegelicht.

 • Basis beton: Deze klinkers zijn op geen enkele manier behandeld. Dat betekent dat klinkers van basis beton niet zijn voorzien van een deklaag of een beschermlaag. Hierdoor zijn de stenen niet beschermd tegen vuil. Daarom zijn basic betonklinkers moeilijker schoon te maken dan behandelde klinkers. Daarnaast lopen klinkers van basis beton sneller terug in kleur en zijn ze gevoeliger voor kalkuitbloei. Meer informatie over kalkuitbloei vind je hier.
 • Beton met een deklaag: Een perfect voorbeeld van een betonklinkers met deklaag zijn de Promoklinkers. Deze zijn voorzien van een kleurondersteunende deklaag, die ervoor zorgt dat de klinkers langer op kleur blijven. Everton klinkers lopen daardoor minder snel terug in kleur dan basis betonklinkers.
 • Betonklinkers met een beschermlaag: Dankzij de beschermlaag zijn deze klinkers beter bestand tegen vocht en vuil. Dat betekent dat vocht en vuil minder diep in de steen trekken. Het gevolg is bestrating die gemakkelijker schoon te maken is dan bestrating van standaard betonklinkers.
 • Kleurvaste betonklinkers: Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de Geoklinkers van MBI. Dankzij de toplaag van kleurechte en natuurlijke materialen krijgen deze klinkers hun kleurvaste eigenschap. Dit betekent dat de klinkers niet teruglopen in kleur. Daarnaast zijn ook Geoklinkers gemakkelijker schoon te maken van basis betonklinkers.

Getrommelde betonklinkers antraciet

Antraciet betonklinkers zijn alleen in ongetrommelde uitvoering verkrijgbaar. Wil je toch bestrating met het authentieke karakter van getrommelde stenen, dan zijn deze wel in andere formaten verkrijgbaar. Wil je meer informatie over trommelstenen en onze collectie hiervan bekijken? Klik dan hier.

Betonklinkers antraciet strak

Heb je liever bestrating met een moderne uitstraling? Ga dan voor betonklinkers antraciet strak. Deze stenen zijn voorzien van rechte hoeken en randen en kunnen daardoor strakker tegen elkaar worden gelegd dan trommelstenen. Dit zorgt voor een strak voegenbeeld, waardoor je bestrating een nette en moderne look krijgt.

Antraciet betonklinkers genuanceerd

Heb je een pakket met een genuanceerde kleur samenstelling, dan zijn er duidelijke tintverschillen in de antraciet betonklinkers te zien. Alle klinkers zijn antraciet, maar de ene klinker heeft een donkerdere tint dan de andere. Hierdoor krijg je bestrating in antraciet met prachtige nuances, waarin de verschillende tinten afwisselend van elkaar worden gelegd. Het resultaat is een oprit, terras, looppad of andere bestrating met een unieke uitstraling.

Betonklinkers antraciet 6cm

Antraciet klinkers beton zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. De nodige dikte is afhankelijk van de bestrating. Wil je een looppad aanleggen of een oprit die niet te zwaar belast wordt? Dan zijn antraciet betonklinkers van 6cm dik voldoende. Deze zijn namelijk sterk genoeg om het gewicht van een gemiddelde personenauto te dragen. Wil je de oprit zwaarder gaan belasten, dan raden wij betonklinkers antraciet van minimaal 7cm of 8cm dik aan. Deze zijn bestand tegen een hogere belasting. Daardoor zijn antraciet betonklinkers 8cm perfect voor een oprit waar een elektrische auto op komt te staan.

Formaten antraciete betonklinkers

Betonklinkers antraciet zijn in verschillende formaten te verkrijgen. De beschikbare maatvoeringen zijn:

 • Klinkerformaat 21x10.5cm
 • Keiformaat 20x10cm

Deze formaten zorgen ervoor dat betonklinkers gemakkelijk te hanteren zijn. Om ervoor te zorgen dat bestrating niet alleen mooi, maar ook stevig is worden de klinkers altijd in elleboogverband gelegd. Dit verband vind je veel terug in bestrating die intensief wordt gebruikt, omdat deze perfect is om zwaardere belasting op te vangen. Meer informatie over het elleboogverband en handige tips voor aanleg vind je hier.

Verwerking betonklinkers

Betonklinkers kunnen in een normaal zandbed worden verwerkt. Daarom is een ondergrond van vulzand voldoende. Ga je de oprit bestraten, dan komt onder het vulzand een laag menggranulaat ofwel gebroken puin. Dit zorgt namelijk voor extra stevigheid, zodat de ondergrond bestand is tegen een hogere druk. Door het zandbed aan te trillen wordt deze extra verstevigd, waardoor toekomstige verzakking zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Meest gestelde vragen over antraciet betonklinkers

 • Wat is het gewicht van een betonklinker?

  Een betonklinker van 21x10.5cm met een dikte van 8cm weegt ongeveer 4kg. 

 • Hoeveel betonklinkers gaan in een vierkante meter?

  Per vierkante meter wordt gerekend op 44 betonklinkers, die in elleboogverband worden gelegd. We raden aan om altijd meer te bestellen dan nodig. Zo weet je zeker dat je voldoende klinkers hebt, ook bij mogelijke breuken in de stenen.

 • Welke andere kleuren betonklinkers zijn er?

  Betonklinkers zijn niet alleen in antraciet, maar ook in andere kleuren verkrijgbaar. Bij ons kan je ook terecht voor betonklinkers grijs, zwart en rood. Zo is er voor elke stijl passende bestrating te vinden. Wat voor sfeer je ook wilt creëren, je maakt het helemaal af met de betonklinkers van Buitenbart.

Filters