Kinderkopjes

Kinderkopjes kopen doe je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Verkrijgbaar in natuursteen en beton in verschillende maatvoeringen, zoals het wildverband. Daarnaast heb je keuze uit meerdere natuurlijke kleuren, waardoor de bestrating een levendige uitstraling krijgt. Met deze stenen leg je een prachtige tuin aan, van looppad en terras tot een stevige oprit. Op zoek naar meer informatie over kinderkopjes? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 22

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 22

Kinderkopjes voor elke tuin

Kinderkopjes worden ook wel kinderkoppen en kasseien genoemd. Dit zijn kleine stukjes natuursteen die worden gebruikt voor verharding. Hoewel kinderkoppen doorgaans van natuursteen worden gemaakt, zijn deze ook in beton verkrijgbaar. Geschikt voor de aanleg van een terras, looppad en een stevige oprit. Kinderkopjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waarbij de getrommelde afwerking voor een natuurlijke uitstraling zorgt. Wat voor tuin en persoonlijke stijl je ook hebt, je kan altijd passende kinderkopjes vinden.

Kinderkoppen natuursteen

Kinderkoppen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten natuursteen, waaronder Portugees graniet en basalt. De structuur en getrommelde afwerking van natuursteen geeft de stenen een authentiek karakter. Hierdoor passen kinderkopjes perfect in een tuin met landelijke stijl. Daarnaast profiteer je met natuursteen van nog meer voordelen, zoals:

 • Duurzaam materiaal dat levenslang mee kan gaan
 • Slijtsporen zorgen voor een karakteristiek uiterlijk
 • Na verloop van tijd worden kinderkopjes alleen maar mooier
 • Robuust natuurproduct dat weinig onderhoud nodig heeft
 • Elk kinderkopje is uniek wat voor een natuurlijke uitstraling zorgt

Nadelen kinderkoppen natuursteen

Naast alle voordelen hebben kinderkopjes van natuursteen ook aandachtspunten. Deze hebben te maken met de broosheid en gevoeligheid van het materiaal. Natuursteen is niet bestand tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Daarom kunnen deze kasseien niet met zomaar een willekeurig middel worden gereinigd. Om schoonmaak toch makkelijker te maken hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Met dit pakket heb je alles in huis om de stenen gemakkelijk weer als nieuw te krijgen. Een ander aandachtspunt van natuurstenen kinderkopjes is de gevoeligheid voor krassen. Natuursteen loopt snel krassen op en deze zijn direct zichtbaar. Let wel: kinderkoppen van natuursteen krijgen dankzij krassen hun karakteristieke uiterlijk. Dit betekent dat de kinderkopjes juist mooier zullen worden, doordat deze een doorleefde uitstraling krijgen.

Kinderkoppen beton

Naast natuursteen zijn er ook kinderkoppen van beton, de zogenaamde Courtstones. Dit zijn kinderkopjes met de maatvastheid van beton, maar het authentieke en natuurlijke uiterlijk van kasseien. Doordat deze stenen aan de onderkant maatvast zijn, worden Courtstones gemakkelijker en sneller gelegd dan kinderkopjes van natuursteen. Geniet lang van je terras, looppad of oprit dankzij de slijtvaste toplaag. Doordat de toplaag van Courtstones is afgedicht zijn deze kinderkoppen bestand tegen alle weersinvloeden en vuil. Hierdoor blijft bestrating niet alleen langer mooi, maar is dit ook nog eens gemakkelijker schoon te maken.

Formaat kinderkoppen

Kinderkoppen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Hierbij heb je keuze uit:

 • 10x10cm
 • 14x14cm
 • 8x11cm
 • Wildverband

Het wildverband bestaat uit kinderkopjes in verschillende afmetingen, die afwisselend van elkaar worden gelegd. Hier bestaat geen vast legpatroon voor. Dit betekent dat je zelf bepaalt hoe je de stenen legt. Let op dat je de horizontale en verticale lijnen zo vaak mogelijk doorbreekt. Zo weet je zeker dat je goed uitkomt met het aantal kasseien dat je hebt.

Kinderkopjes oprit

Ook de oprit kan worden bestraat met kinderkopjes. Dankzij de afmeting en dikte zijn kinderkoppen namelijk bestand tegen het gewicht van een gemiddelde personenauto. Zo kan je niet alleen een looppad of terras, maar ook een oprit met authentiek karakter aanleggen.

Kinderkopjes prijs

Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan kinderkoppen is op voorhand moeilijk te zeggen. Dit gaat namelijk samen met de kinderkopjes die je kiest en hoeveel je nodig hebt. Daarnaast hebben ook andere benodigde materialen, zoals ophoogzand, invloed op de uiteindelijke prijs. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij hanteren namelijk de beste internetprijzen op ons gehele assortiment. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg. Daarom bieden wij alleen a-kwaliteit producten aan. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Vind je het moeilijk een keuze te maken of heb je gewoon extra informatie nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers staan graag voor je klaar met eerlijk en deskundig advies.

Kinderkopjes leggen

Kinderkoppen kunnen gemakkelijk worden verwerkt. Hier heb je geen speciale ondergrond voor nodig, want een geëgaliseerd zandbed is voldoende. Dit geldt voor licht belastbare oppervlaktes, zoals een looppad en een terras. Ga je de oprit voorzien van bestrating met kasseien? Dan heb je een extra stevige ondergrond nodig. Breng daarom een extra laag menggranulaat aan. Dit zorgt voor extra stevigheid, zodat de ondergrond bestand is tegen een hogere druk. Wil je een uitgebreide uitleg over het leggen van natuursteen kinderkoppen? Klik dan hier.

Kinderkoppen voegen

Zorg voor een extra stevige en strakke afwerking door kinderkoppen te voegen. Het voegmiddel dat je nodig hebt is afhankelijk van het materiaal van de stenen, namelijk:

 • Waterdoorlatend polymeerzand: dit voegmiddel is geschikt voor kasseien van natuursteen. Met een waterdoorlatende voeg zorg je ervoor dat vocht als regenwater gemakkelijk tussen de stenen naar de ondergrond loopt.
 • Waterdicht polymeerzand: een waterdichte voeg is geschikt voor Courtstones. Deze stenen zorgen voor een dichte afwerking, waardoor vocht niet door de voegen kan worden afgevoerd. Door een waterdicht voegmiddel te gebruiken wordt vocht niet door de voegen opgenomen. 

Een andere eigenschap van polymeerzand is dat dit voegmiddel onkruidgroei zoveel mogelijk tegengaat. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het onderhouden van je terras, looppad of oprit. Je hoeft namelijk niet meer onnodig tijd en energie te steken in het verwijderen van onkruid.

Kinderkopjes schoonmaken

Je wilt natuurlijk je terras, looppad of oprit van kinderkoppen zo lang mogelijk mooi houden. Reiniging en regelmatig onderhoud helpen de levensduur van kinderkoppen te verlengen. Met de juiste middelen hoeft schoonmaken helemaal niet moeilijk te zijn. Om je hierbij te helpen hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Met dit pakket heb je alle nodige materialen in huis, waarmee je kinderkopjes weer gemakkelijk als nieuw krijgt.

Veelgestelde vragen over kinderkopjes

 • Wat zijn kinderkoppen?

  Dit zijn stenen die ook bekend staan als kasseien en kinderkopjes. Kinderkoppen worden doorgaans van natuursteen gemaakt, maar zijn ook te verkrijgen in betonnen uitvoering genaamd Courtstones. Kinderkoppen hebben hun naam te danken aan het formaat, dat wat weg heeft van het formaat van het hoofd van een kind. Met kasseien kan je een prachtig terras, looppad en een stevige oprit aanleggen.

 • Hoeveel kinderkopjes per m2?

  Hoeveel kinderkopjes je per vierkante meter nodig hebt gaat samen met de steen en het formaat. Hoe kleiner de kinderkopjes, hoe meer je hiervan nodig hebt. Enkele voorbeelden zijn:

  • Kinderkoppies 10x10: ongeveer 100 per m2
  • Kinderkoppies graniet 8x11: ongeveer 160 per m2
  • Kinderkoppies basalt 8x11: ongeveer 155 per m2
  • Kinderkoppies 14x14: ongeveer 52 per m2
 • Hoe groot zijn kinderkoppen?

  Kinderkoppen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Hierbij heb je keuze uit:

  • Kinderkoppen 10x10cm
  • Kinderkoppen 14x14cm
  • Kinderkoppen 8x11cm
  • Kinderkoppen wildverband
 • Welke ondergrond voor kinderkopjes?

  Kinderkopjes kunnen gemakkelijk in een geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Je hebt dus geen speciale ondergrond nodig. Dit geldt voor licht belastbare bestrating zoals een terras en een looppad. Voor de aanleg van de oprit heb je een extra stevige ondergrond nodig. Breng daarom een extra laag menggranulaat aan, zodat de ondergrond stevig genoeg is om het gewicht van een gemiddelde personenauto te dragen.

 • Welk voegsel tussen kasseien?

  Maak voor kinderkopjes van natuursteen gebruik van waterdoorlatend polymeerzand, zodat vocht als regenwater kan worden afgevoerd naar de ondergrond. Heb je Courtstones gelegd? Dan heb je waterdicht polymeerzand nodig. Met Courtstones leg je namelijk waterdichte bestrating aan. Door een waterdichte voeg te gebruiken voorkom je wateroverlast, doordat regenwater niet in de voegen kan achterblijven.

 • Hoe maak je kinderkopjes schoon?

  Kinderkopjes kunnen met de juiste materialen gemakkelijk schoon worden gemaakt. Hiervoor hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Met dit pakket heb je al het nodige in huis om kinderkopjes gemakkelijk als nieuw te krijgen.

Filters