2e Paasdag korting draaien bij Buitenbart. Geopend van 10:00 tot 16:00, kom langs in één van onze winkels. Lees snel meer

Strakke bestrating

Wil je een tuin en oprit met een moderne uitstraling? Ga dan voor strakke bestrating die hier perfect op aansluit. Ook voor deze bestrating ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben namelijk straatstenen en tegels met een strakke afwerking in ons assortiment opgenomen. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en afwerkingen. Op deze pagina vind je al onze strakke bestrating. Wil je meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op, of kom langs in een van onze showtuinen. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 219

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 219

Strakke bestrating oprit

Heb je een woning en een terras of tuin met een moderne uitstraling? Dan is het natuurlijk wel zo mooi als de oprit hier ook in meegenomen kan worden. Strakke betontegels en straatstenen zijn hier oplossingen voor. Maar wat verstaan we eigenlijk onder strak wanneer het om bestrating gaat? Kort gezegd gaat het hierbij om tegels en straatstenen die strak tegen elkaar worden gelegd. Ook de afwerking van de tegels en stenen is hierbij belangrijk. Hoe strakker de afwerking, hoe strakker de uiteindelijke bestrating komt te liggen.

Oprit tegels zonder facet

Tegels kunnen worden voorzien van een facet. Dit betekent dat de randen schuin zijn afgewerkt. Het resultaat is bestrating met een open voegenbeeld, waar een meer speelse uitstraling uit voort komt. Wil je bestrating met een strakke uitstraling, ga dan voor tegels zonder facet. Deze zijn namelijk voorzien van scherpe randen, waardoor de gehele tegel een strakke afwerking krijgt. Ook zorgt dit voor een compacter voegenbeeld, doordat de stenen strakker tegen elkaar kunnen worden gelegd. Hierdoor oogt de uiteindelijke bestrating strak en modern.

Strakke klinkers

Klinkers, waalformaat, dikformaat en andere opritstenen zijn met of zonder facet verkrijgbaar. Maar dit is niet het enige verschil in afwerking. Deze stenen zijn namelijk ook verkrijgbaar in getrommelde of ongetrommelde uitvoering. De verschillen hiervan leggen wij je hieronder uit.

  • Getrommelde stenen: Deze stenen zijn behandeld in een zogeheten trommelmachine. Door deze behandeling zijn de randen en hoeken van de stenen ongelijk afgewerkt. Dit zorgt voor een verouderde en robuuste uitstraling, waarbij elke steen een unieke vorm heeft. Dit is perfect voor bestrating met een authentiek karakter, maar strak is het niet.
  • Niet getrommelde stenen: Deze stenen hebben geen behandeling in een trommelmachine gehad. Hierdoor zijn de randen en hoeken recht en dus strak afgewerkt. Het resultaat is dat je met niet getrommelde straatstenen eenvoudig strakke bestrating aanlegt.

Kies je ervoor om de oprit te bestraten met klinkers, waaltjes of andere straatstenen? En wil je hierbij een strak eindresultaat? Ga dan altijd voor straatstenen die niet getrommeld zijn. Zo ben je verzekerd van een oprit met een moderne strakke uitstraling.

Strakke tegels in verschillende afmetingen

Strakke tegels voor de oprit zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Hierbij is niet alleen het formaat, maar ook de dikte belangrijk. Tegels die te dun zijn zullen namelijk snel breken onder het gewicht van de auto, waardoor je al snel een beschadigde oprit hebt. Neem daarom altijd tegels van minimaal 6cm dik. Deze zijn namelijk bestand tegen de hogere belasting van een auto. Ook grootformaat tegels zijn minder geschikt voor de oprit. Dit komt doordat het gewicht van de auto niet goed verdeeld kan worden. Het gevolg is dat grootformaat tegels sneller breken of opwippen. Welke formaten wel geschikt zijn hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

  • 15x30cm
  • 30x60cm
  • Waalformaat 20x5cm
  • Dikformaat 21x7cm
  • Klinker 21x10.5cm

Materiaal strakke opritstenen

De strakke oprit tegels en stenen uit ons assortiment worden van verschillende materialen gemaakt. Zo heb je bij ons keuze uit straatstenen van beton en gebakken bestrating. Beide materialen zijn perfect voor de oprit, omdat deze sterk en duurzaam zijn en in een normaal geëgaliseerd zandbed kunnen worden verwerkt. Daarnaast zijn er ook duidelijke verschillen tussen betonnen en gebakken bestrating. Deze kenmerken lees je hieronder.

Strakke beton bestrating

Deze tegels en opritstenen zijn volledig van beton gemaakt. Beton is een mengsel van water en cement, waar zand of grind aan wordt toegevoegd. Het mengsel wordt in een bepaalde mal gegoten en uitgehard, met een straatsteen als resultaat. Beton heeft van zichzelf een open structuur, waardoor vocht goed wordt opgenomen. Dit brengt de volgende nadelen met zich mee;

  • Kalkuitbloei: Dit is een witte uitslag die ook ‘witte sluier’ wordt genoemd. Witte uitslag is een natuurlijk proces dat niet voorkomen kan worden. Voor op het oog kan het vervelend zijn. Maar geen zorgen, want kalkuitbloei heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegel en verdwijnt vanzelf. Meer informatie over kalkuitbloei vind je op deze pagina.
  • Groene aanslag: Groene aanslag ontstaat door de groei van algen en mossen. Het resultaat is dat beton groen kleurt. Ook groene aanslag kan niet worden voorkomen, maar is wel eenvoudig te verwijderen. Hoe je groene aanslag het beste aan kunt pakken lees je hier.

Gebakken bestrating

Gebakken bestrating bestaat uit stenen van klei die op hoge temperaturen worden gebakken. Dit maakt de stenen zo sterk dat deze onbeperkt meegaan, ook bij hoge belasting. Daarnaast is gebakken bestrating bestand tegen vorst. Dit komt doordat de gebakken klei een dichte structuur heeft. Hierdoor wordt vocht nauwelijks opgenomen, zodat de stenen niet kapot vriezen. Ook is gebakken bestrating hierdoor minder vatbaar voor groene aanslag. Ook gebakken bestrating is verkrijgbaar in getrommelde en ongetrommelde uitvoering. Ga voor strakke bestrating met gebakken stenen die niet getrommeld zijn.

Kan je bestraten zonder opsluitbanden te gebruiken?

Opsluitbanden vormen de fundering voor je bestrating. Daarom kunnen opsluitbanden niet missen wanneer je gaat bestraten. Kies je er toch voor om te bestraten zonder opsluitbanden, dan zullen de tegels of opritstenen gaan schuiven. Het resultaat is dat je oprit al snel niet meer goed ligt en daarbij beschadigd raakt. Door bestrating op te sluiten met opsluitbanden hebben stenen geen ruimte om te verschuiven. Je oprit wordt extra verstevigd, zodat de stenen strak blijven liggen.


Filters