Elementen

Ook voor betonelementen ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een groot aantal van deze elementen in ons assortiment opgenomen. Denk aan U-elementen, L-elementen, traptreden en betonpoeren. Met al deze betonelementen wordt je tuin zo uniek als je wilt, want je kan deze voor de meest uiteenlopende doeleinden gebruiken. Zorg voor een nette afscheiding, verhoging of maak je persoonlijke buitenkeuken met behulp van artikelen op deze pagina.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 171

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 171

Betonelementen voor in de tuin

Wat het idee voor je tuin, terras of andere buitenplaats ook is. Met onze betonelementen maak je het persoonlijk. Deze zijn namelijk geschikt om vele verschillende constructies te maken. Elk element wordt gegoten uit beton. Dit bestaat uit cement, water, zand en grind. Alle componenten worden gemengd en in een bepaalde mal gegoten en uitgehard. Op deze manier ontstaat het gewenste element. Welke elementen dit zoal zijn en wat je hiermee kunt leggen wij je hieronder verder uit. Maar eerst willen wij ingaan op de voordelen en nadelen van beton.

Voordelen beton

Door de manier waarop beton wordt vervaardigd is het een zeer veelzijdig materiaal. Het kan namelijk in vele verschillende vormen worden gegoten. Hierdoor zijn veel betonelementen in verschillende maatvoeringen mogelijk. Een ander groot voordeel is de duurzaamheid. Betonelementen zijn namelijk zo sterk dat deze jarenlang mee kunnen gaan. Daar komt bij dat de gemaakte constructie stabiel blijft wanneer het betonelement goed is vastgezet.

Nadelen beton

Naast alle voordelen heeft beton ook een nadeel, namelijk de open structuur. Dit zorgt er namelijk voor dat vocht goed kan worden opgenomen. Hierdoor krijgen algen en mos meer kans om te groeien. Dit betekent dat het betonelement na verloop van tijd groen wordt. Deze groene aanslag hoeft helemaal geen probleem te zijn, want dit is eenvoudig te behandelen met WS Green Clean algenverwijderaar. Ook kan vochtopname voor witte aanslag zorgen. Dit is een natuurlijk proces en verdwijnt na verloop van tijd vanzelf. De genoemde nadelen zijn misschien vervelend voor het oog, maar dat is dan ook het enige nadeel. De kwaliteit van beton blijft namelijk hetzelfde. Witte aanslag is beter bekend als kalkuitbloei. Lees hier meer informatie over kalkuitbloei.

U-elementen

Deze betonelementen in u-vorm zijn hier te vinden. Verkrijgbaar in verschillende maten met een zwarte en grijze afwerking. Met deze elementen kan je heel veel kanten op. Je kan ze namelijk stapelen of kantelen en dan tegen elkaar aanleggen. Dit maakt het mogelijk om stoelen, banken, tafels en nog meer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een houtopslag of een complete buitenkeuken met aanrecht. Om bepaalde constructies strak af te werken kan je gebruik maken van U-vormige hoekelementen. Ook deze zijn bij ons verkrijgbaar.

Keerwanden van beton

Keerwanden van beton worden door de vorm ook wel L-elementen genoemd. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, een grijze en zwarte variant en als hoekelement. Met name de hoogte kan een groot verschil maken. De hoogtes van onze L-elementen beginnen bij 50cm en lopen op tot wel 120cm hoog. L-vormige elementen worden als keerwanden gebruikt voor meerdere constructies. Denk bijvoorbeeld aan kantopsluiting van tuinpad, hoogte verschillen of tussen meerdere stukken grond. Daarnaast zijn elementen ook perfect voor een vijverrand, border of trap rand.

Wil je iets moois in de tuin maken met U-vormige en L-vormige elementen, maar heb je nog geen idee wat? Klik dan hier voor inspiratie.

Betonpoeren

Betonpoeren worden gebruikt als extra ondersteunende fundering onder een overkapping, veranda, carport of andere constructie in je tuin. Met betonpoeren wordt verzakking van je overkapping voorkomen, doordat de druk van het bouwwerk beter over de grond wordt verdeeld. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de constructie niet omwaait. De poeren worden in de grond geplaatst. Vervolgens worden de palen van je bouwwerk aan de betonpoeren bevestigd. Zo komen de houten palen zelf niet in de grond te staan. Dit brengt een paar voordelen met zich mee. De houten palen zijn niet alleen makkelijker te verstellen, maar gaan ook een stuk langer mee omdat verrotting zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Betonnen traptreden

Met traptreden zorg je ervoor dat verhogingen in de tuin mooi en strak worden afgewerkt. Daarnaast maak je hiermee een stijlvolle en functionele afscheiding. Perfect om bijvoorbeeld je terras hoger dan de rest van je tuin aan te leggen. Ook voor traptreden en bielzen van beton kan je bij ons van Buitenbart terecht. Deze hebben wij namelijk in verschillende uitvoeringen in ons assortiment opgenomen. Zo heb je keuze uit meerdere afmetingen en afwerkingen, zoals de kleuren grijs, antraciet en bruin. Zo maak je gegarandeerd de trap die perfect aansluit op de rest van je tuin.

Meer groen in de tuin met betonelementen

Wil je juist meer groen in de tuin, maar heb je geen idee hoe je dit voor elkaar krijgt met betonelementen? Gebruik deze dan voor het maken van bloembakken. Niet alleen muurblokken, maar ook U-vormige en L-vormige elementen zijn hier perfect voor. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf de vorm en afmetingen van de plantenbak bepaalt. Meer informatie over het maken van een plantenbak met muurblokken vind je hier.

Betonelementen voor de beste prijs

Wij verkopen al onze producten voor internetprijzen, zodat jij nooit teveel betaalt. Dit geldt ook voor onze betonelementen. Daarnaast ben je niet alleen verzekerd voor de beste prijs, maar ook van zeer goede kwaliteit. Alles wat je bij ons vindt is van a-kwaliteit. Wij bieden alleen producten aan waar wij volledig achter staan. Daarom verkopen wij alleen het beste van het beste, zodat jij nog jarenlang van je tuin geniet.

Wat zijn betonelementen?

Dit zijn elementen die volledig van beton zijn gemaakt. Beton is een mengsel van water, cement, grind en zand. Dit wordt in een bepaalde mal gegoten en vervolgens uitgehard. Wat voor mal wordt gebruikt bepaalt het uiteindelijke producten. Zo zijn er bijvoorbeeld betonblokken in verschillende formaten en betonelementen in L-vorm en U-vorm.

Wat kan je met betonelementen?

Met betonelementen maak je de tuin persoonlijk. Hiermee kan je namelijk vele verschillende constructies bouwen, waarmee de tuin perfect op jouw stijl aansluit. Hieronder hebben wij enkele voorbeelden van wat je met betonelementen maakt.

  • Borders
  • Meubels
  • Plantenbakken
  • Verhogingen
  • Opslag voor bijvoorbeeld hout
Filters