Natuursteen terrastegels 100x100

Groot, groter, grootst. Ga voor een grootse uitstraling met 100x100 natuursteen terrastegels. Deze tegels koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Verkrijgbaar in soorten natuursteen zoals hardsteen, leisteen en graniet. De tegels zijn perfect voor alle oppervlaktes. Laat je tuin stralen met 100x100 tegels die voor een ruimtelijke uitstraling zorgen. Op zoek naar meer informatie, advies nodig of kan je niet vinden wat je zoekt? Bij ons slaag je altijd. Hierbij helpen we je graag. Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen.

4 producten

4 producten

Natuursteen terrastegels 100x100

Natuursteen terrastegels van 100x100 worden ook wel meter meter tegels genoemd. Of je nou een grote of kleine tuin hebt, beide kunnen met deze tegels groots worden afgewerkt. Het formaat zorgt voor optisch meer ruimte in de tuin en een elegante uitstraling. Maar dit zijn niet de enige voordelen van natuursteen 100x100 voor buiten. Andere voordelen waarvan je profiteert zijn:

 • Duurzaam materiaal dat levenslang mee kan gaan
 • Slijtsporen zorgen voor een karakteristiek uiterlijk
 • Na verloop van tijd worden de tegels mooier
 • Elke tegel is uniek, hierdoor krijg je een terras met een levendige uitstraling

Natuursteen tegels 100x100 nadelen

Natuursteen tegels kennen niet alleen voordelen, maar ook nadelige kenmerken. Maar wat is het nadeel van natuursteen? Het is een broos en gevoelig materiaal. Natuursteen is niet bestand tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water. Daarom kunnen deze tegels niet met zomaar een willekeurig schoonmaakmiddel worden gereinigd. Dit zorgt namelijk voor beschadiging van de tegels. Door de gevoeligheid lopen natuuursteen tegels ook sneller krassen op die ook duidelijk te zien zijn. Maar bij natuursteen is dit eigenlijk geen nadeel te noemen. Krassen geven de steen zijn karakteristieke uiterlijk. Dit betekent dat beschadiging de tegels juist mooier maakt, doordat deze een doorleefde uitstraling krijgen. Op zoek naar informatie over het schoonmaken van natuursteen terrastegels? Neem gerust contact met ons op

Soorten natuursteen tegels buiten 100x100

Op zoek naar 100 bij 100 terrastegels van natuursteen? Dan heb je bij ons keuze uit tegels van leisteen, hardsteen en graniet. Deze natuursteen soorten hebben elk hun eigen kenmerken, waarmee de structuur en het uiterlijk van de tegels verschillen. Wat de kenmerken zijn leggen wij je hieronder uit.

Leisteen terrastegels 100x100

Dit gesteente bestaat uit meerdere lagen klei die qua structuur verschillen van zeer ruw tot glad. De opbouw van de kleilagen zorgt voor een gespleten structuur met daarin duidelijke tintverschillen. Hierdoor krijgt je tuin een levendige uitstraling. Daarnaast zorgt de gespleten structuur voor nog een paar voordelen. Tegels van leisteen hebben een ruw oppervlak. Hierdoor heb je minder kans op uitglijden, ook wanneer het net geregend heeft. Ook vallen dankzij de structuur beschadigingen minder op. Wil je meer weten over leisteen en onze gehele collectie van deze tegels bekijken? Klik dan hier

Terrastegels 100x100 hardsteen

Dit is een kalksteen die rijk is aan kleine fossielen. Hardsteen kenmerkt zich in het unieke uiterlijk, welke wordt gevormd door kleine kalkbolletjes en witte aders. Voor deze steensoort worden meerdere benamingen gebruikt. Gaat het over hardsteen dan kom je ook de volgende namen tegen:

 • Blue moon
 • Spotted blue
 • Blauwsteen
 • Chinees hardsteen
 • Siam bluestone verzoet
 • Blue limestone

Na verloop van tijd lopen hardsteen tegels van 100 bij 100 terug in kleur. Dit komt door blootstelling aan zon, regen en andere weersomstandigheden. Dit is een natuurlijk proces dat niet voorkomen kan worden. Maar geen zorgen, want vergrijzing heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegels. Na verloop van tijd stopt het proces en hebben de tegels een grijze kleur gekregen. Dit zorgt voor een mooie geleefde uitstraling in een kleurstelling die overal bij past. Tegels van Chinees hardsteen worden op verschillende manieren afgewerkt. Zo heb je keuze uit gezoet met een facet, gezoet en getrommeld en tegels die zijn gevlamd en geborsteld. Wat deze afwerkingen betekenen komen wij later op terug. Wil je onze hele collectie hardsteen tegels bekijken? Klik dan hier

Graniet tuintegels 100x100

Graniet is ontstaan uit magma dat op diepte is gestold en vervolgens afgekoeld. Graniet tegels 100x100 zijn herkenbaar aan de gelijkmatige en gespikkelde structuur. De tegels vormen een prachtige basis voor in iedere tuin. Een voordeel van graniet is de hoge dichtheid. Dit maakt het gesteente geschikt voor tegels in de tuin. Dankzij de hoge dichtheid zijn graniet tegels namelijk vorstbestendig. Om een glad terras na een regenbui te voorkomen worden tegels van graniet opgeruwd. Dit betekent dat de tegels zijn afgewerkt met een ruw oppervlak. Meer informatie en onze hele collectie graniet tegels vind je op deze pagina.

Terrastegels 100x100 natuursteen afwerkingen

Ga je voor natuursteen terrastegels in 100x100 formaat dan heb je keuze uit meerdere afwerkingen. Deze hebben invloed op het uiterlijk van de tegels en de structuur van het oppervlak. Wat de afwerkingen betekenen lichten wij hieronder toe.

 • Gezoet met een facet: Met gezoet wordt een glad en egaal afgewerkt oppervlak bedoeld. Met een facet betekent dat de randen van de tegel schuin zijn afgewerkt. De combinatie gezoet met een facet zorgt voor een strakke afwerking, waardoor je bestrating strak wordt gelegd en een moderne uitstraling krijgt.
 • Gezoet en getrommeld: Ook deze tegels hebben een glad en egaal oppervlak. Daarnaast zijn deze getrommeld. Dat wil zeggen dat de tegels een verouderd oppervlak hebben gekregen, doordat de randen en hoeken ongelijk zijn. Dit geeft je terras een authentiek karakter.
 • Gevlamd en geborsteld: Gevlamd en geborsteld staat voor een opgeruwd oppervlak. Dit wordt bij sommige tegels ook aangeduid met de benaming Waterjet. Door het oppervlak van tegels ruw af te werken wordt uitglijden voorkomen, ook wanneer de tegels nat zijn.

Gewicht natuursteentegels 100x100x3

Het gewicht van de tegels gaat niet alleen samen met het formaat, maar ook met de soort natuursteen. Enkele voorbeelden zijn:

 • Leisteen tegels van 100x100x3cm wegen ongeveer 85kg per stuk
 • Hardsteen tegels van 100x100x3cm wegen ongeveer 81kg per stuk
 • Graniet tegels van 100x100x3cm wegen ongeveer 93kg per stuk

Veel gestelde vragen over 100x100cm natuursteen terrastegels

 • Hoe leg je een terras van natuursteen?

  Een terras aanleggen begint bij de vraag: ‘Wat moet onder terrastegels?’ Ga je natuursteen tegels leggen dan heb je een gestabiliseerde ondergrond nodig. Welke ondergrond je hiervoor nodig hebt hangt af van de situatie en het gebied waar je woont. Daarom raden wij aan om voor het leggen van natuursteen een vakman in te schakelen die hier ervaring mee heeft.

 • Welke natuursteen voor een terras?

  De keuze die je hierin maakt is aan jou. Welke natuursteen je kiest is natuurlijk ook afhankelijk van welke soort je het mooiste vindt. Soorten die vaak worden toegepast zijn natuursteen met een hogere dichtheid en slijtvastheid, zoals graniet, leisteen en hardsteen.

 • Wat mag niet op natuursteen?

  Natuursteen is een gevoelig materiaal. Daarom kunnen deze tegels niet worden gereinigd met een willekeurig schoonmaakmiddel. Natuursteen is namelijk niet bestand tegen zuur, schuursponsjes, bijtende middelen en heet water.

 • Hoelang gaat natuursteen mee?

  Met een terras van natuursteen kan je een leven lang doen. Wel zijn natuursteen tegels over het algemeen gevoelig voor krassen, maar dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Dit doet namelijk geen afbreuk aan de kwaliteit van de tegels. Daarnaast zorgen krassen voor een geleefde uitstraling, waardoor je terras een authentiek karakter krijgt.

Filters