Opsluitbanden 7x40x100cm

Heb je opsluitbanden in de maatvoering 7x40x100cm nodig? Dan ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Ook deze opsluitbanden hebben wij in ons assortiment opgenomen. Al onze 7x40x100cm opsluitbanden vind je terug op deze pagina. Verkrijgbaar in de kleuren grijs, antraciet en zwart. Deze banden zijn perfect voor het opsluiten van bestrating die niet zwaar wordt belast en het maken van borders. Meer informatie over opsluitbanden of advies nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

5 producten

5 producten

Kantopsluiting 7x40x100cm

Kantopsluiting van 7x40x100cm is perfect om een grasveld, terras, looppad of andere sierbestrating met lichte belasting op te sluiten. Daarnaast is de dikte van 7cm en de hoogte van 40cm perfect voor het maken van een border. Zo kan je met deze kantopsluiting ook een zelfgemaakte plantenbak van strakke afwerking voorzien, of meerdere delen van de tuin van elkaar scheiden. Ben je opzoek naar kantopsluiting voor de oprit? Dan is de opsluitband 7x40x100cm niet geschikt. Welke je wel voor de oprit kunt gebruiken lees je hieronder.

Opsluitbanden voor de oprit

Ook voor de oprit is het belangrijk kantopsluitingen te plaatsen, zodat je zeker weet dat deze voldoende wordt ondersteund. Zo kan je ook bij de oprit voorkomen dat de bestrating verzakt en verschuift. Voor de oprit heb je opsluitbanden van 8x20x100cm en 10x20x100cm nodig. Deze zijn namelijk bestand tegen belasting van een gemiddelde personenauto. Ga je de oprit gebruiken voor zwaardere voertuigen, dan heb je opsluitbanden van 12x25x100cm nodig. Deze zijn zelfs bestand tegen de druk van een vrachtwagen. Kortom: ook de bestrating van de oprit kan je stevig afwerken.

Opsluitband 7x40x100cm beton

Al onze opsluitbanden zijn gemaakt van beton, zo ook het 7x40x100cm formaat. Beton is een steenachtig materiaal bestaande uit een mengsel van cement, water, grind en zand. Deze mix wordt in een bepaalde mal gegoten en uitgehard. Het resultaat is een sterke en duurzame opsluitband op maat. Hiermee kan een grasveld, terras, looppad of andere bestrating van opsluiting worden voorzien. Let op, deze kantopsluiting is alleen geschikt voor rechte oppervlaktes. Heb je een looppad of terras dat niet recht loopt of zelfs helemaal rond is? Ga dan voor flexibele kantopsluiting. Ook deze is bij ons verkrijgbaar. Hierbij heb je keuze uit een metalen of kunststof uitvoering.

Kantopsluiting 7x40x100cm grijs

Opsluitbandjes 7x40x100cm zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. Hierbij is keuze uit grijs, antraciet en zwart. De donkere kleuren zien er niet hetzelfde uit, maar zijn in de basis wel gelijk aan elkaar. Tijdens de productie van opsluitbanden in de kleuren antraciet en zwart worden donkere grondstoffen aan het betonmengsel toegevoegd. Deze stof geeft de opsluitband zijn donkere afwerking. Let op dat er altijd tintverschillen zijn. De kleuren van banden zullen daarom nooit helemaal gelijk zijn. Daarnaast lopen opsluitbanden in antraciet en zwart altijd terug in kleur. Zijn er een paar opsluitbanden aan vervanging toe? Dan raden wij aan om grijze opsluitbanden te kiezen. Deze zullen dan beter aansluiten op de kleur van de bestaande opsluiting.

7x40x100cm opsluitbanden plaatsen

Opsluitbanden kan je op twee momenten plaatsen, namelijk voor of na het aanleggen van bestrating. De plaatsing van de 7x40x100cm opsluitbanden verloopt gemakkelijk. Om te beginnen wordt er een extra gleuf rondom de bestrating uitgegraven. Zorg ervoor dat deze diep genoeg is, zodat de opsluitbanden precies passen. De banden worden in deze gleuf geplaatst en met een rubberen hamer aangeklopt. Het aankloppen zorgt ervoor dat de banden stevig op hun plek blijven. Zo weet je zeker dat de bestrating goed wordt ondersteund en kun je hier nog jarenlang van genieten, zonder dat de tegels verzakken en verschuiven. Voor het mooiste resultaat worden opsluitbanden 1cm lager dan de bestrating geplaatst. Hierdoor is de opsluiting in het eindresultaat niet meer zichtbaar.

Opsluitbanden voor de beste prijs

Hoeveel je precies kwijt zult zijn aan opsluitbanden hangt af van een paar factoren. Niet alleen de kleur en de afmetingen, maar ook het nodige aantal speelt een rol. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Ons hele assortiment, en zo ook de opsluitbanden 7x40x100cm, bieden wij voor internetprijzen aan. Daarnaast verkopen wij alleen tuinmaterialen van a-kwaliteit. Zo ben je verzekerd van hoogwaardige opsluitbanden voor de beste prijs.

Meest gestelde vragen over 7x40x100cm opsluitbanden

 • Welke andere afmetingen van opsluitbanden zijn er?

  Opsluitbanden van beton zijn niet alleen in het 7x40x100cm formaat verkrijgbaar. Andere maten die je in ons assortiment terugvindt zijn onder andere:

  • 5x15x100cm
  • 6x15x100cm
  • 6x20x100cm
  • 6x30x100cm
  • 8x20x100cm
  • 10x20x100cm
  • 12x25x100cm
 • Hoeveel weegt een 7x40x100cm opsluitband?

  Een opsluitband van 7x40x100cm formaat weegt ongeveer 65kg.

 • Hoe hoog moet een opsluitband zijn?

  Dit hangt af van waar de opsluiting voor wordt gebruikt. Ga je bestrating aanleggen die niet zwaar belast wordt, zoals een terras of looppad, dan is 15cm voldoende. Bestrating die zwaarder belast gaat worden, zoals de oprit, vraagt om opsluitbanden van minimaal 20cm hoog en 8cm dik.

 • Hoe maak je opsluitbanden passend?

  Opsluitbanden zijn standaard een meter lang. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je opsluitbanden nodig hebt die niet zo lang zijn. Heb je bijvoorbeeld een band van 80cm lang nodig, dan kan je deze gemakkelijk zelf op maat zagen. De middelen die je hiervoor kunt gebruiken zijn een slijptol of een watergekoelde zaagtafel. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om contact op te nemen met een vakman.

 • Hoe diep moet een opsluitband de grond in?

  Ga je kantopsluiting gebruiken om een terras aan te leggen? Laat deze dan tot 1 cm onder de tegels uitkomen. Hierdoor wordt je bestrating stevig en strak afgewerkt, terwijl de opsluiting buiten het zicht komt. Daarnaast kun je ook kantopsluitingen gebruiken voor het maken van een borderrand. De meest geschikte maatvoeringen hiervoor zijn 6x20x100cm, 6x30x100cm en 7x40x100cm. Ga je een border maken, dan wordt de opsluiting voor 2/3 deel in de grond geplaatst. Het overige deel dat boven de grond uitkomt vormt dan de border.

Filters