Vandaag, donderdag 20 juni zijn alle winkels om 15:30 gesloten i.v.m. een personeelsuitje

Keramische tuintegels 2cm dik

Voor een moderne en onderhoudsvrije tuin voor de beste prijs ben je bij Buitenbart aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een uitgebreide collectie van 2 cm dikke keramische tegels in ons assortiment opgenomen. Deze zijn leverbaar in verschillende formaten, kleuren en met de mooiste motieven. Bekijk hier al onze 2 cm dikke keramische tegels van de hoogste kwaliteit. Eenvoudig online te bestellen of te bezichtigen in een van onze showtuinen.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 241

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 241

Keramische tegels voor buiten 2 cm dik

Keramische tegels van 2 cm dik zijn volledig van keramiek gemaakt. Keramiek wordt vervaardigd uit klei dat op een hoge temperatuur wordt gebakken. Door het bakken wordt het materiaal hard en sterk. Het gevolg is een uiterst sterke tegel die nog jaren mee zal gaan. Daarnaast brengt keramiek nog meer voordelen met zich mee. Al deze voordelen, en daarbij ook nadelen, leggen wij hieronder uit.

Voordelen keramiek

Keramische tuintegels zorgen niet alleen voor mooie, maar ook eenvoudige bestrating. Keramiek is namelijk een onderhoudsvriendelijk materiaal. Dit komt door de hoge dichtheid. Hierdoor wordt vocht vrijwel niet opgenomen en komt groene aanslag bijna niet voor. Daarnaast heeft dit als voordeel dat ook ander vuil niet direct in de tegel trekt. Komt het bijvoorbeeld voor dat je drinken op de tegels morst dan blijft dit op het oppervlak liggen, waardoor je dit gemakkelijk verwijdert. Andere voordelen van keramische tegels zijn de kleurvastheid en bestendigheid tegen krassen. De tegels behouden langer hun kleur ten opzichte van betontegels. Ook beschadigt keramiek niet meteen wanneer je hier overheen gaat met tuinstoelen of ander tuinmeubilair. Je bestrating blijft er gegarandeerd nog lang mooi uitzien, waardoor je nog jaren kunt genieten van je tuin.

Nadelen 2 cm dik keramiek

Keramische terrastegels zijn dankzij het materiaal de beste keuze voor bestrating. Maar ook deze tegels hebben nadelen. De tegels nemen zoals eerder genoemd vrijwel geen vocht op. Het gevolg hiervan is dat neerslag langer op het oppervlak blijft liggen. Daarnaast zijn er nog andere nadelen om rekening mee te houden. Je kunt de tegels namelijk niet zomaar met elk gereedschap zagen of snijden. Daarnaast kunnen keramische tegels van 2 cm dik niet op een normaal zandbed worden gelegd. Deze tegels zullen namelijk in de koude maanden opvriezen, waardoor na dooi oneffenheden kunnen ontstaan. Een gevolg hiervan is gebroken voegen.

Groot assortiment keramische buitentegels 2 cm

Wij van Buitenbart hebben een ruime keuze aan keramische buitentegels van 2 cm dik. Het merendeel van deze tegels is gemaakt door Redsun, een fabrikant met jarenlange ervaring in het leveren van hoogwaardige producten. Hierdoor weet je zeker dat de keramische tegels van a-kwaliteit zijn. Al deze tegels vind je bij ons voor de beste internetprijzen. Zo betaal je nooit teveel voor hoogwaardige bestrating.

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen

De 2 cm dikke keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Wat voor formaat tuin, terras of andere buitenplaats je ook hebt. Je vindt bij ons gegarandeerd de juiste tegels. Wij hebben naast de meest gangbare 60x60cm tegels ook andere maatvoeringen in ons assortiment. Neem bijvoorbeeld een 40x80cm tegel. Hiermee maak je in elke tuin de mooiste patronen. Wil je de bestrating nog unieker maken? Denk dan eens aan de 30x120cm tegels. Deze zijn perfect voor de wat grotere oppervlaktes.

Keramische tegels 2 cm in verschillende kleuren

Dankzij de veelzijdigheid in kleurmogelijkheden vind je altijd tegels die bij jouw persoonlijke stijl passen. Neem bijvoorbeeld de antraciet tegel. Hiermee krijgt jouw tuin of terras een stijlvolle en luxueuze uitstraling. Heb je liever klassieke bestrating, zonder veel tijd kwijt te zijn aan onderhoud? Ga dan voor de betonlook tegels. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende grijstinten en zwart. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je laminaatvloer vloeiend naar buiten over te laten lopen. Hiervoor hebben wij de zogeheten woodlook tegels. Heb je bijvoorbeeld grote schuifdeuren die toegang geven tot de tuin, dan kan je de vloer van de binnenruimte doortrekken naar buiten. Hierdoor lijkt zowel de binnen- als buitenruimte een stuk groter. Alle woodlook tegels zijn in verschillende tinten leverbaar. Zo vind je gegarandeerd de tuintegel die perfect aansluit op je binnenvloer. Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken? Wij nodigen je graag uit in een van onze showtuinen, zodat je de tegels kunt bezichtigen. Daarnaast staan wij hier altijd voor je klaar voor informatie en advies.

Keramische tuintegels 2 cm leggen

Het is belangrijk te weten dat keramische tegels van 2 cm niet op een normaal zandbed worden gelegd. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar dit wordt echt streng afgeraden. Met normaal zand, brekerzand of vulzand gaan de tegels namelijk opvriezen. Het gevolg is voegen die stuk gaan en een oneffen ondergrond, waardoor je bestrating er niet meer goed bij ligt. Om opvriezen te voorkomen worden 2 cm tegels van keramiek altijd op een speciale ondergrond gelegd. Welke ondergrond je hier het beste voor kunt gebruiken is overal anders. Daarom kunnen wij hier geen specifiek advies voor geven, maar kan je hiervoor het beste contact opnemen met een vakman. 

Heb je de juiste ondergrond en ga je keramische tegels leggen, dan is het belangrijk dit altijd met een voeg te doen. Door temperatuurwisselingen zijn de tegels continu in beweging. Wordt het warm, dan zet het materiaal uit. Wordt het koud dan krimpt het weer. Dit is terug te zien in je bestrating, die hierdoor beschadigd raakt. Gebroken tegels en oneffenheden in je bestrating worden voorkomen door de voegen. Gebruik een flexibel voegmiddel dat meebeweegt met de tegels. Zo weet je zeker dat zowel de tegels als de voegen niet breken. 

Keramische tegels snijden

Je kan ervoor kiezen om keramische tegels zelf te leggen, maar dan is het wel belangrijk het juiste gereedschap te gebruiken. Ga daarbij ook voorzichtig te werk en let op dat je niet te snel wilt zagen. Zo weet je zeker dat de tegels niet breken. Ons advies is om gebruik te maken van een watergekoelde zaagtafel met zaag die geschikt is voor keramiek. Beschik je niet over het juiste gereedschap, dan kan je dit bij een speciaalzaak huren. Ben je van plan zelf aan de slag te gaan? Raadpleeg dan onze blog, waarin wij alles stap voor stap uitleggen. Je kan er ook voor kiezen om het door ons te laten doen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Veel gestelde vragen over 2 cm dikke keramische terrastegels

  • Wat is een 2 cm dikke keramische tegel?

    Een 2 centimeter keramische tegel is een tegel welke (in de basis) gemaakt wordt van water, zand, klei en vuur. Door deze grondstoffen met elkaar te mengen ontstaat de basis van een keramische tegel. Vervolgens wordt dit mengsel op hoge temperaturen, tot wel 1200 graden, gebakken. Dit proces van bakken zorgt er vervolgens voor dat deze tegels keihard zijn. 2 centimeter staat voor de dikte van de tegel.

  • Wat maakt een 2 cm keramische tegel anders dan een betontegel?

    Een keramische tegel is veel slijtvaster, sterker en tevens veel meer gesloten van structuur. Dit heeft als voordelen dat een keramische buitentegel gemakkelijker schoon te maken is, vanwege het feit dat het vuil niet diep in de tegel komt. Laat je dus per ongeluk een glas vallen, dan zal je dit bij een keramische tegel gemakkelijker van de tegel kunnen afvegen. Het sterkere materiaal en de krasvastheid heeft daarnaast uiteraard als voordeel dat de tegel veel langer mooi blijft. Daarnaast kan een 2 cm dikke keramische tegel niet direct op het zandbed verwerkt worden. Dit in tegelstelling tot een betontegel. Deze kan wel altijd op een normaal zandbed verwerkt worden.

  • Waarom moeten 2 centimeter keramische tegels altijd met voeg gelegd worden?

    Een keramische buitentegel zet uit of krimpt door temperatuursveranderingen. Op het moment dat de tegels dan strak tegen elkaar aan gelegd worden kunnen deze gaan breken. Daarom dient er altijd minimaal 3 millimeter ruimte gehouden te worden rondom iedere tegel. Dit kan het beste gedaan worden door middel van voegkruizen. Om het geheel vervolgens netjes af te werken adviseren wij altijd gebruik te maken van een polymeervoeg. Deze voeg blijft namelijk altijd iets flexibel en zal niet scheuren bij het “werken” van de tegel.

Filters