Betontegels 80x80

Betontegels in 80x80cm formaat koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, diktes en kleuren. Niet alleen geschikt voor grote oppervlaktes, maar ook perfect om een kleine tuin groter te laten lijken. Heb je advies nodig of ben je gewoon op zoek naar meer informatie over 80x80 betontegels? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen, we helpen je graag.

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 83

Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 83

80x80 grootformaat betontegels

Betontegels in 80x80cm formaat zijn niet alleen geschikt voor grote oppervlaktes, maar ook perfect voor kleine tuinen. Deze tegels zorgen voor een ruimtelijke afwerking van je tuin. Daarnaast heb je met grootformaat tegels minder voegen, waardoor de tuin meer rust uitstraalt. Betontegels zijn gemaakt van een mengsel van cement, water, grind en zand. Om de tegels een kleur te geven, wordt hier een kleurstof aan toegevoegd. De basis van betontegels is hetzelfde, maar de afwerking kan verschillen. 

80x80 tuintegels standaard beton

De 80x80cm standaard betontegels uit ons assortiment zijn van Schellevis. Deze hebben een unieke open structuur, waar je de tegels direct aan herkent. Hierdoor krijgen Schellevis tegels hun kenmerkende Oud Hollandse uitstraling. Dit gaat perfect samen met elke tuinstijl van landelijk en authentiek tot modern. De Oud Hollandse uitstraling komt niet alleen aan de bovenkant, maar ook aan zijkanten van de tegels mooi naar voren. Daardoor kunnen de tegels ook staand worden verwerkt. Zo kan je deze ook gebruiken om bijvoorbeeld een borderrand te maken of verhogingen op te vangen.

Nadelen beton

Schellevis tegels kunnen veelzijdig worden verwerkt en passen daarom in elk tuinontwerp. Maar deze tegels hebben ook een paar aandachtspunten. Zo zijn deze 80x80cm betontegels niet voorzien van bescherming of een coating. Dit betekent dat de tegels moeilijker schoon te maken zijn. Maar daar hebben wij wat op bedacht, namelijk ons eigen samengestelde onderhoudspakket voor beton en natuursteen. Hiermee heb je alles in huis om standaard betontegels gemakkelijk weer als nieuw te krijgen. Daarnaast zullen de tegels na verloop van tijd teruglopen in kleur, maar dit hoeft helemaal geen nadeel te zijn. Door verweren zal de Oud Hollandse uitstraling alleen nog maar mooier worden. Daarnaast zijn de tegels gevoelig voor groene aanslag en kalkuitbloei.

 • Groene aanslag: Door de open structuur van beton hebben algen en mossen alle ruimte om te groeien. Het gevolg is dat de tegels na verloop van tijd groen worden. Deze groene aanslag is vervelend, maar kan gemakkelijk worden aangepakt met een algenverwijderaar.
 • Kalkuitbloei: Dit is een natuurlijk proces dat niet kan worden voorkomen. Maar geen zorgen, want deze witte uitslag heeft geen invloed op de kwaliteit van de tegels. Daarnaast zal de aanslag na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnen. Meer informatie over kalkuitbloei vind je op deze pagina.

Onderhoudsvriendelijke 80x80 betontegels

Op zoek naar 80x80cm betontegels die gemakkelijker schoon te maken zijn? Dan zijn de Premiton tegels van Redsun een goede keuze. Deze zijn namelijk voorzien van een deklaag, zodat de tegels beschermd zijn tegen vocht en vuil. Daardoor zijn de Premiton tegels gemakkelijker schoon te maken dan 80x80cm tegels van standaard beton. Daarnaast hebben deze tegels een geborsteld oppervlak. Dit betekent dat grove steentjes en granulaten zijn weggeveegd. Daardoor voelen Premiton tegels ook nog eens zacht aan.

Buitenbart betontegels 80x80

Ook de Promolux tegels uit ons eigen Buitenbart huismerk zijn in 80x80cm formaat verkrijgbaar. Deze tegels zijn voorzien van bescherming tegen vocht en vuil, zodat deze gemakkelijker schoon te maken zijn. Daarnaast hebben de Promolux tegels kleur ondersteunende eigenschappen, zodat de tegels langer mooi blijven. Geniet daarom van een langdurig mooi en onderhoudsvriendelijk terras met onze Promolux tegels.

Kleurvaste betontegels 80x80

Dit zijn de GeoStretto tuintegels van MBI. Deze 80x80 betontegels zijn gemaakt van beton met een toplaag van mineralen, die voor een natuurlijke kleur zorgen. Daarnaast hebben de mineralen kleurvast en bestand tegen krassen. Hierdoor blijft de kleur van GeoStretto tegels behouden en zijn deze krasbestendig, waardoor de tegels minder snel beschadigd zullen raken. Om het plaatje compleet te maken zijn GeoStretto tuintegels van MBI voorzien van bescherming tegen vocht, vuil en groene aanslag. Hierdoor zijn de tegels niet alleen gemakkelijker schoon te maken, maar wordt de kans op groene aanslag ook nog eens verkleind.

Comfortabele 80x80cm betontegels

Ga voor een comfortabele tuin met de Smartton tuintegels van Redsun. Deze tegels zijn voorzien van dubbele bescherming, waardoor vocht en vuil nauwelijks door de 80x80 tegels worden opgenomen. Hierdoor zijn deze betontegels gemakkelijker schoon te krijgen. Maar dit is niet het enige goede aan Smartton tegels. Een andere eigenschap is de zachte toplaag.Om voor een zachte toplaag te zorgen worden grove steentjes en granulaat weggeveegd. Dankzij deze toplaag kan je ook met blote voeten comfortabel over deze tegels lopen. Kies je voor Smartton tegels en ben je ook nog op zoek naar betonblokken? Zoek dan niet verder en ga voor de Smartblock muurblokken. Deze zijn verkrijgbaar in dezelfde afwerking en kleuren als de Smartton tegels. Hierdoor zal je tuinafscheiding, plantenbak of andere constructie perfect aansluiten op je terras. Maak het geheel helemaal af door de Smartblock stapelblokken af te dekken met bijpassende afdekplaten.

Grootformaat 80x80 tegels, ook voor de oprit

Ook de oprit kan worden aangelegd met 80x80cm betontegels. Hiervoor zijn de 80x80x10cm tegels van Schellevis geschikt. Deze 10cm dikke tegels zijn namelijk voorzien van wapening. Dit betekent dat er een staalmat in de tegels is verwerkt, zodat deze bestand zijn tegen een hogere druk. Deze tegels kunnen niet alleen het gewicht van een gemiddelde personenauto, maar ook die van een elektrische auto dragen.

Betontegels 80x80 leggen

Betontegels in 80x80cm zijn zware tegels die je niet gemakkelijk zelf kunt verplaatsen en leggen. Om deze tegels goed te verwerken is het nodig om met meerdere personen te werken. Wij raden echter aan om de aanleg van 80x80cm betontegels over te laten aan een vakman. Zo weet je zeker dat de tegels goed worden verwerkt. Daarnaast hebben hoveniers en stratenmakers de juiste materialen, zoals een minikraantje met zuignap. Door een vakman in te schakelen hoef je dit niet zelf aan te schaffen. Maak het jezelf gemakkelijk en laat de aanleg van je tuin over aan een professional. Daarnaast is het vaak ook nog eens goedkoper om aanleggen te laten doen in plaats van zelf aan de slag te gaan.

Betontegels 80x80 prijs

Een exacte prijs voor je tuin met 80x80 betontegels kunnen wij op voorhand niet geven. Dit gaat namelijk samen met de tegel die je kiest en hoeveel je hiervan nodig hebt. Ook andere benodigde materialen, zoals ophoogzand, hebben invloed op de uiteindelijke prijs. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt, omdat wij al onze artikelen voor de beste internetprijzen aanbieden. Daarnaast vinden wij alleen het beste goed genoeg en verkopen wij daarom alleen a-kwaliteit. Met een assortiment van meer dan 10000 artikelen slaag je altijd bij ons. Kan je de juiste tegel niet vinden? Heb je advies nodig of wil je gewoon meer informatie? Neem gerust contact met ons op of kom langs in een van onze vestigingen. Onze verkoopmedewerkers helpen je graag met eerlijk en deskundig advies.

Meest gestelde vragen over 80x80 betontegels

 • Wat kost een 80x80 betontegel?

  De prijs van 80x80cm betontegels varieert. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit te veel betaalt. Wij bieden namelijk al onze a-kwaliteit producten voor de beste internetprijzen aan.

 • Hoe zwaar is een 80x80 betontegel?

  80cx80cm betontegels zijn zware grootformaat tegels. Hoe dikker de tegel, hoe hoger het gewicht. Betontegels in 80x80cm formaat wegen:

  • 4cm weegt ongeveer 57kg
  • 5cm dik weegt ongeveer 55kg
  • 6cm dik weegt ongeveer 86kg
  • 10cm dik weegt ongeveer 92kg
 • Hoe maak je betontegels schoon?

  Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om betontegels schoon te maken, zolang je maar de juiste materialen hebt. Daarom hebben wij een onderhoudspakket voor beton en natuursteen samengesteld. Hiermee heb je alle benodigde materialen in huis om de tegels weer gemakkelijk als nieuw te krijgen.

 • Welke ondergrond voor betontegels?

  Betontegels kunnen in een normaal geëgaliseerd zandbed worden verwerkt. Hier heb je dus geen speciale ondergrond voor nodig. Let wel extra op wanneer je de oprit gaat aanleggen. Deze ondergrond dient namelijk te worden voorzien van extra versteviging. Daarom wordt aan de ondergrond voor de oprit een laag menggranulaat toegevoegd.

 • Kunnen 80x80 betontegels ook op de oprit?

  Jazeker. Hiervoor zijn de 80x80cm Schellevis tegels van 10cm geschikt. Deze zijn namelijk voorzien van wapening, waardoor de tegels bestand zijn tegen een hogere druk. De tegels kunnen niet alleen het gewicht van een gemiddelde personenauto, maar ook dat van een elektrische auto dragen.

Filters