Stapelblokken 12x12x60

Stapelblokken 12x12x60 koop je gemakkelijk en snel online bij Buitenbart. Geef je tuin een unieke afwerking met stapelblokken 60x12x12, geschikt voor het maken van verschillende constructies. Denk aan een lage borderrand, een hoger tuinmuurtje of een eigen ontworpen plantenbak. Of gebruik de stapelblokken voor het maken van tuinmeubilair. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Kom langs in een van onze vestigingen en laat je inspireren. Advies nodig, maar geen tijd om langs te komen? Neem dan contact met ons op. Ook vanaf een afstand helpen wij je graag.

12 producten

12 producten

Stapelblokken tuin 12x12x60

Maak je tuin uniek met stapelblokken 12x12x60cm. Andere bekende namen voor stapelblokken zijn muurblokken en stapelelementen. De naam is anders, maar het principe is hetzelfde. Namelijk, blokken waarmee je de meest uiteenlopende creaties kunt maken. Denk aan een tuinafscheiding in de vorm van een lage borderrand of een hoger tuinmuurtje. Een eigen ontworpen plantenbak of tuinmeubilair. Daarnaast zijn stapelblokken 60x12x12cm ook perfect om een trap in de tuin mooi af te werken. Wat voor idee je ook hebt, je maakt het af met stapelblokken. Is het 60x12x12cm formaat toch niet helemaal wat je zoekt? Neem dan eens een kijkje bij onze volledige collectie aan muur- en stapelblokken.

Stapelblokken beton

Stapelblokken zijn verkrijgbaar in natuursteen en beton. Vanwege de prijs en de veelzijdigheid is vooral beton populair. Ga je voor stapelblokken in 60x12x12cm formaat, dan heb je stapelblokken van beton. Deze blokken zijn niet alleen voordeliger dan stapelblokken van natuursteen, maar ook nog eens gemakkelijker te verwerken. Maar naast deze voordelen hebben stapelblokken van beton ook een paar aandachtspunten. Dit komt doordat het materiaal een open structuur heeft. Hierdoor komen groene aanslag en kalkuitbloei sneller voor.

Groene aanslag: Door de open structuur van beton hebben algen en mossen vrije ruimte om te groeien. Het gevolg is dat de stapelblokken groen worden, waardoor de plantenbak of andere constructie niet meer zo mooi is. Deze aanslag wordt ook wel groene aanslag genoemd. Dit is ververvelend, maar kan worden aangepakt met een algenverwijderaar. Meer informatie over groene aanslag vind je op deze pagina. Ben je op zoek naar muurblokken die makkelijk schoon te maken zijn en minder snel groen worden? Dan zijn natuursteen stapelblokken een goede oplossing. Deze zijn duurder in aanschaf, maar blijven wel langer mooi en zijn onderhoudsvriendelijker.

Kalkuitbloei: Kalkuitbloei wordt ook wel witte uitslag of witte sluier genoemd. Dit is een natuurlijk proces dat niet kan worden voorkomen. Maar geen zorgen, want kalkuitbloei heeft geen invloed op de kwaliteit van stapelblokken. Daarnaast zal dit vanzelf weer verdwijnen. Wil je meer weten over kalkuitbloei? Klik dan hier.

12x12x60 stapelblokken antraciet

Stapelblokken 12x12x60 zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo is voor elke stijl de passende oplossing te vinden. Ga bijvoorbeeld voor de kracht van eenvoud met stapelblokken in antraciet. Een prachtige donkere tint die voor een mooie basis zorgt, waardoor alle andere kleuren in de tuin extra worden geaccentueerd. Of ga voor stapelblokken met meerdere kleuren die vloeiend in elkaar overlopen, waardoor een meer speelse en levendige uitstraling wordt gecreëerd. Heb je grijze muurblokken en wil je deze nieuw leven inblazen? Of zijn zwarte muurblokken lichter geworden en wil je deze weer diep ingekleurd hebben? Behandel de blokken dan met Imperial Black, een middel dat ervoor zorgt dat blokken een diepzwarte kleur krijgen. Meer weten over het verven van stapelblokken? Dan verwijzen wij je graag naar onze blog, waar wij je stap voor stap uitleggen hoe je stapelblokken weer mooi kunt krijgen.

60x12x12 stapelblokken bloembak  

Wil je meer groen en kleur in de tuin door deze te vullen met planten en bloemen, zodat je tuin aantrekkelijker wordt voor vlinders en andere insecten? Dan is een plantenbak een hele mooie oplossing. Bij Buitenbart kan je terecht voor bloembakken in meerdere kleuren en afmetingen. Maar je kan er ook voor kiezen om zelf een plantenbak te ontwerpen en te maken. Hiervoor zijn stapelblokken 12x12x60 zeer geschikt. Hoe je zelf een plantenbak in de tuin maakt? Ga dan naar deze pagina voor een uitgebreide uitleg.

Stapelblokken lijmen

Maak je constructie stevig door de stapelblokken te verlijmen. Hiervoor kan je gebruikmaken van PU steenlijm. Toch adviseren wij om polymeerkit te gebruiken, omdat dit gemakkelijker te gebruiken is. Polymeerkit heeft namelijk een langere droogtijd, waardoor je meer tijd hebt om de blokken zo nodig te corrigeren. Daarnaast is de kans op morsen heel klein. Maak je gebruik van steenlijm? Dan is de kans op morsen groter en zal je sneller moeten werken, omdat de lijm sneller droogt. Meer informatie over het lijmen van stapelblokken vind je in onze blog over bouwen met stapelblokken.

Stapelblokken afwerken

Werk je constructie met stapelblokken af met natuursteen afdekkers. Dit zorgt niet alleen voor een mooie afwerking, maar draagt ook bij aan de levensduur. Een afdekkers biedt namelijk bescherming tegen regen en andere weersinvloeden van bovenaf. Hierdoor zijn de stapelblokken gemakkelijker schoon te maken en blijft de kleur langer behouden. Geniet van een langdurig mooie tuinmuur of andere constructie met een afwerking van natuursteen afdekkers.

Stapelblokken goedkoop

Hoeveel stapelblokken precies kosten kunnen wij op voorhand niet zeggen. Dit gaat namelijk samen met de blokken die je kiest, hoeveel je hiervan nodig hebt, en andere benodigde materialen voor het verwerken van de blokken. Wel weet je zeker dat je bij Buitenbart nooit teveel betaalt. Ons hele assortiment bieden wij namelijk voor de beste internetprijzen aan. Daarnaast vind je bij ons alleen producten van a-kwaliteit, want alleen het beste is goed genoeg. Kan de stapelblokken 12x12x60 die je zoekt niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op en wij dan gaan wij graag voor je op zoek. Of kom langs in een van onze vestigingen en laat je inspireren. Onze verkoopmedewerkers staan voor je klaar met eerlijk en deskundig advies.

Meest gestelde vragen over stapelblokken 12x12x60

 • Hoeveel weegt een stapelblok 60x12x12?

  Stapelblokken in 60x12x12cm formaat wegen ongeveer 19.87kg per stuk. Vind je deze blokken toch te zwaar? Dan kan je ook kiezen voor stapelblokken in een kleiner formaat. Bekijk hier ons hele assortiment aan muur- en stapelblokken.

 • Waarmee lijm je stapelblokken?

  Stapelblokken goed vastzetten kan op verschillende manieren, namelijk door polymeerkit, PU steenlijm of steenlijm poeder te gebruiken. Maar wat is de beste steenlijm? Wij adviseren om bij het bouwen met stapelblokken gebruik te maken van polymeerkit, omdat deze gemakkelijk in gebruik is. Dit komt doordat polymeerkit een langere droogtijd heeft. Ook de kans op morsen is zeer gering. Maar hoe kan je het beste te werk gaan? Dit leggen wij je graag uit via onze blog over bouwen met muurblokken.

 • Hoe diep moeten stapelblokken?

  Wanneer je met stapelblokken gaat bouwen, dan gebeurt dit op een fundering. Zorg ervoor dat deze fundering maximaal 1cm onder de tegels uitkomt. Dit zorgt namelijk voor het mooiste eindresultaat, omdat de fundering niet zichtbaar zal zijn.

 • Hoeveel lijm nodig voor stapelblokken?

  Met een bus polymeerkit kan je ongeveer 11 strekkende meters aan stapelblokken verwerken. Dit zijn ongeveer 18 blokken van 60cm. Hierbij gaan we uit van de kit aanbrengen in dotjes. Ga je de kit in strepen aanbrengen, dan kan je minder blokken vastzetten.
  Met een bus PU steenlijm kan je ongeveer 18 strekkende meters aan stapelblokken verwerken. Dit zijn ongeveer 30 blokken van 60cm.

Filters